Annonce
Holstebro

De holder vejret i Nørrelands Sogn: Er der 41 smittede i dag, må det lukke

Den 30. april blev værdierne forhøjet for, hvornår et sogn skal tvangslukkes. Det betyder, at Nørrelands Sogn indtil videre klarer frisag. Arkivfoto: Bo Amstrup
Nørrelands Sogn opfylder på den seneste opgørelse fra Statens Serum Institut to af de tre kriterier for en nedlukning.

Holstebro: Havde i dag heddet den 29. april 2021, skulle Nørrelands Sogn være tvangslukket.

En regelændring - den 30. april - i forhold til de tre kriterier, der skal opfyldes for, at et sogn må lukke, gør dog, at Nørrelands Sogn fortsat er åben.

Men det er tæt. Særdeles tæt. Og derfor holder man vejret i Nørreland og Holstebro i disse dage.

Annonce

Der skal tre ting til, før et sogn får den røde farve og bliver pålagt at lukke ned.

Incidenstallet skal være over 500, antallet af smittede for den seneste uge skal være mindst 20, og positivprocenten skal være på 2,5 eller mere.


Der skrives noget i retning af: "Nu må I tage jer sammen." Den kritik har vi ikke fortjent.

Carsten Ørum Jørgensen, sognepræst.


Nørrelands Sogn opfylder på den seneste opgørelse fra Statens Serum Institut to af de tre kriterier.

Med 39 smittetilfælde den seneste uge og en positivprocent på 2,72, må sognet hænge sin hat på, at incidenstallet forbliver under de kritiske 500. Lige nu lyder den på 483.

Skal et sogn lukke, rammer det skole- og undervisningsområdet samt kultur og idræts-, fritids og foreningsområdet.

Nørreland Sogn balancerer derfor på kanten af en nedlukning. Stiger smittetallet i dag fredag til 41, vil incidenstallet krydse de 500, og så skal alle elever på skolerne i sognet hjem og tænde for den virtuelle undervisning igen.

Den forkerte retning

- Det vil vi selvfølgelig være rigtigt trætte af, og da jeg så de seneste tal, blev jeg da ikke mere positiv omkring det, for jeg kunne jo godt se, at det er rykket i den forkerte retning, siger Heidi Charlotte Toftgaard, der er konstitueret direktør på UCH.

Der har været enkelte smittede på uddannelsescentret, og derfor har skolen i samarbejde med kommunen vurderet, at der i første omgang ikke har været grund til at lukke for fysisk undervisning.

Nu kan det være, at eleverne snart bliver tvunget hjem.

- Vi følger udviklingen intenst, og lige for tiden er det da ikke så rart at gå ind og tjekke smittetallene der omkring klokken 14, når de kommer, siger Heidi Charlotte Toftgaard.

Nørrelandskirkens gudstjenester vil i en nedlukning ikke blive berørt, men det betyder bestemt ikke, at situationen ikke berører sognepræst Carsten Ørum Jørgensen.

- Den fylder, og det er noget, vi tænker på. Man snakker jo med så mange i denne tid, hvor vi helst skal holdes os hver for sig, men til gudstjenesterne kan jeg sagtens fornemme, at tallene er noget, der snakkes. Udviklingen følges tæt dag for dag, siger Carsten Ørum Jørgensen.

Sognepræsten har også bemærket de negative kommentarer på sociale medier, hvor der peges fingre ad det sogn, han selv bor i:

- Der skrives noget i retning af: "Nu må I tage jer sammen." Den kritik har vi ikke fortjent. Jeg synes, der er mange, som gør en kæmpe indsats, men det er bare noget andet, når vi bor så tæt, som tilfældet er. Vi er vel det tættest beboede sogn i Vestjylland, og selvfølgelig skal vi tage alle forholdsregler, men der er også bare flere situationer, hvor vi ikke kan undgå at være tættere på hinanden end andre dele af kommunen.

Nedlukkede kommuner/sogne kan genåbne, når sognet/kommunen er under niveau for ét af de relevante kriterier i syv dage i træk.

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Belgierne er klar med gestus mod Danmark: Verdens bedste landshold vil hylde Christian Eriksen

Annonce