Annonce
Navne

De har tre gange tidligere hjulpet ved færdselsuheld: I dag fik de deres første hæder

- Pengene betyder intet. Men det er rart at få at vide, at det man har gjort, har betydet noget. Det er det vigtigste, Anerkendelsen, fortæller Thomas Bonnichsen, der sammen med sin kone Faye trådte til, da nøden var størst. Foto: jema.
Faye og Thomas Bonnichsen er enten meget handlekraftige eller meget uheldige. Men de har det med at yde assistance ved færdselsuheld.

Holstebro: Hun er klinikassistent hos børnetandplejen i Struer.

Han er salgschef med arbejde i Hadsten.

De har to børn, bor i Holstebro og er på overfladen så almindelige som folk er flest.

Annonce

Men fredag eftermiddag fik de også et konkret bevis på, at de også er mere end det.

Her fik de tak, dusør og blomster for den indsats, de havde leveret i forbindelse med et færdselsuheld på Skjernvej ved Ørnhøj i begyndelsen af april.

- Pengene betyder intet. Men det er rart at få at vide, at det man har gjort, har betydet noget. Det er det vigtigste, Anerkendelsen, fortæller Thomas Bonnichsen.

De er på vej hjem fra en fødselsdagsfejring den april-eftermiddag, da de på Skjernvej opdager, at der er sket et færdselsuheld.

- Vi kan se en bil og en mørk skygge på vejen. Vi taler sådan set ikke om, hvorvidt vi skal ud og hjælpe til. Vi gør det bare. Det er naturligt, fortæller Thomas Bonnichsen.

De sætter katastrofelyste i gang. Springer resolut ud af bilen for at hjælpe til, mens deres to teenagebørn bliver bedt blive og vente i bilen.

Han bider

Hvad der er naturligt for den ene, er det ikke altid for andre. I deres løb op mod ulykkesstedet passerer de flere biler, hvor der sidder folk og kigger.

- Jeg har førstehjælpsbevis, fortæller Faye Bonnichsen.

- Og jeg er sikker på, at når hun er med, så skal det nok gå, siger Thomas Bonnichesen.

Da de kommer frem, kan de se en motorcyklist, der ligger på vejen. Han har åbent benbrud - hvad der ellers er sket, ved de ikke.


Vi kan se en bil og en mørk skygge på vejen. Vi taler sådan set ikke om, hvorvidt vi skal ud og hjælpe til. Vi gør det bare. Det er naturligt.


Mens Faye Bonnichsen forsøger at holde motorcyklistens hoved i ro, er Thomas nødt til at holde manden fast, da han er kraftig udafreagerende.

- Han slår ud, og han skælder ud, fortæller Thomas Bonnichsen.

- Mig forsøger han at bide, fortæller Faye.

Men på grund af motorcyklistens skader er de nødt til at holde ham fast og berolige ham indtil først politiet når frem, og siden en lægehelikopter.

Da de kommer hjem om aftenen taler de naturligvis episoden igennem.

- Så rammer det én, så bliver man virkelig træt efter at adrenalinen bare har suset rundt i kroppen, fortæller Faye Bonnichesen.

Annonce

Fjerde gang var dusørens gang

Langt de fleste vil aldrig få brug for at hjælpe til ved et færdselsuheld. Endnu færre vil brug for det mere end en gang i deres liv, og så er der ægteparret Bonnichsen, der enten er ekstremt uheldige eller bare meget handlekraftige, når de ser et færdselsuheld.

Tre gange tidligere er de også - hver for sig - sprunget til, da nøden var størst.

Thomas to gange i forbindelse med færdselsuheld på de motorveje over hele Europa, som han slider tynde som salgschef - og hun i forbindelse med  et færdselsuheld, hvor en dreng endte med at afgå ved døden i Struer i 2012.

- Jeg har det sådan, det værste man kan gøre er ikke at gøre noget. Og vi vil gerne...., siger Thomas og kigger på sin kone, der nikker, inden han færdiggør sætningen;

- Opfordre andre til at gøre det samme. Det betyder virkelig noget.

Og motorcyklisten fra uheldet. Han er kommet sig og slipper formentlig uden fysiske mén, oplyser politiet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce