Annonce
Holstebro

De har ikke lugtet noget til minkene: Men skuldrene sænkes ikke endnu

Hverken Dagny Plath eller hendes mand Morten Plath har indtil videre kunnet lugte noget fra opgravningen ved Nr. Felding. Foto: Johan Gadegaard.
Endnu har generne været få fra opgravningen af minkene ved Nr. Felding. Men beboerne i byen tør ikke drage lettelsens suk helt endnu...

Nr. Felding: Det er lige knapt to kilometer fra Lise Clausens hjem her på Ny Sognstrupvej i Nr. Felding, at der i forbindelse med Kristi Himmelfarts-ferien - foretages de første prøveopgravninger af 13.000 tons nedgravede mink. Frygten blandt beboerne her i byen var, at det ville sende en stærk hørm ind over byen. Men indtil videre er hørmen udeblevet - i hvert fald her i hjemmet på Ny Sognstrupvej:

- Der, hvor vi bor, har vi ikke kunnet lugte noget. Men da jeg var ude på løbetur her den anden dag rundt i byen og oppe ved Ahornsvinget, syntes jeg, der var en sødelig lugt i luften. Om det var det - ved jeg ikke, siger den 34-årige socialpædagog.


Annonce

Altså, der var da lidt støj derudefra, men ikke noget generende som sådan. Og lugt, synes jeg ikke, der har været.

Claus Eriksen, afdelingsleder, bor i Nr. Felding


Oppe på Ahornsvinget bor 29-årige Dagny Plath med sin mand og lille datter. Hun synes nu ikke, at lugten har fundet vej til næseborene endnu:

- Det ser ikke ud til at være lige så slemt, som vi havde frygtet, siger Dagny Plath, der til dagligt arbejder som socialrådgiver. Men skuldrene kan ikke helt sænkes endnu:

- Vi tør ikke være alt for optimistiske, for hvis vejret vender, og det bliver varmere, tror jeg nu stadigvæk godt, det kan blive slemt. Omkring påske sidste år fik vi installeret en luft-til-luft varmepumpe, og den er jeg da lidt nervøs for, om vi kan bruge til at køle huset ned her, når de begynder derude, for den fjerner jo ikke al lugt, siger hun.

Grundvandet

Tilbage på Ny Sognstrupvej går 50-årige Claus Eriksen denne fredag i haven. Det gjorde han også torsdag, da generalprøven for opgravningen begyndte.

- Altså, der var da lidt støj derudefra, men ikke noget generende som sådan. Og lugt, synes jeg ikke, der har været, siger han.

Så en lille lettelse har rodfæstet sig i ham. Indtil videre i hvert fald.

- Det er nok trods alt for tidligt at være helt lettet, for vi ved ikke, hvordan det ser ud under de grave - med forureningen i jorden. Jeg frygter, at det har fourerenet grundvandet mere, end man har troet. Og bekymringen går jo på, om vores vand pludselig smager af døde dyr, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Struer For abonnenter

Kristian efterlod sig millionformue efter langt og nøjsomt liv - nu får plejehjemmets venner de sidste 720.000 kroner af arven

Holstebro

Se video: Sygeplejersker på gaden for at forklare sig - derfor strejker vi nu

Annonce