Annonce
Sport

De gamle Lemvig-dyder var tilbage - også selvom det endte i et nederlag på Mors

- Jeg synes det er godt billede på, hvad der er sket i løbet af januar, hvor vi har fundet bedre sammen som hold. Vi giver ikke op, men bliver ved med at kæmpe helt til slutfløjtet, siger Mads Thymann. Arkivfoto: Ole Nielsen
Lemvig-Thyborøn Håndbold fik kun nul point ud af den første ligakamp i 2021, men bundproppen tabte på en måde, der giver håb om, at man kan indhente Ringsted.
Annonce

Nykøbing Mors: Nogle gange kan man gøre det meste rigtigt og alligevel ikke få noget ud af det.

Det må Lemvig-Thyborøn Håndbold sande efter lørdagens nederlag på udebane til Mors-Thy Håndbold. I store perioder af kampen var gæsterne det bedste hold på banen, lige bortset fra i målet, hvor hjemmeholdets sprællemand Søren Pedersen gjorde livet surt for lemvigerne.

- Søren redder jo fuldstændig Mors-Thy, især før pausen, men sådan er det bare nogle gange. Vi havde en følelse af, at vi godt kunne have fået point ud af dagens kamp, men sådan gik det desværre ikke, siger cheftræner Anders Thomsen.

Men selv i nederlagets stund, er der grund til at hæfte sig ved det positive.

- Selvfølgelig er man træt af at tabe, det er man altid, men i dag spillede vi en fin kamp og det skal vi tage med os videre, forklarer Niels Lindholt, der mod slutningen af kampen så rødt kort efter at have modtaget sin tredje udvisning.

Annonce

Lemvig er tilbage

I en situation, hvor Lemvig-Thyborøn Håndbold har indledt den svære jagt på TMS Ringsteds 13. plads, ville et eller to point naturligvis have varmet. Men når det nu ikke kunne blive sådan, så er det trods alt bedre at sætte sig i bussen bagefter med en følelse i maven af, at man har gjort sit arbejde tilfredsstillende, end det modsatte.

- Vi har snakket meget om, at der er meget forskel på, hvordan man har det efter et nederlag. Man kan stå med en følelse af, at man har tabt på alle parametre og andre gange føler man, at det kun er nogle småting, der skal justeres på, så havde man stået med en sejr. Dagens kamp var den sidste af de to, forklarer Anders Thomsen.

Med en redningsprocent på 45,45, i første halvleg på hele 55%, var målmand Søren Pedersen altafgørende for at hjemmeholdet løb med begge point. Hjemmeholdet vandt målmandsduellen med 17 redninger mod Lemvig-Thyborøns 7 redninger. Arkivfoto: Morten Stricker

I slutningen af efteråret tabte et træt og mentalt slidt Lemvig-mandskab et par kampe på en måde, der næsten var ukarakteristisk for holdet. Uden den velkendte Lemvig-ånd om aldrig at give op og kæmpe til sidste blodsdråbe.

Trods nederlaget, bekræftede kampen på Mors, at holdet over julepausen har fundet tilbage til noget af 'det gamle Lemvig'.

- Jeg synes det er godt billede på, hvad der er sket i løbet af januar, hvor vi har fundet bedre sammen som hold. Vi giver ikke op, men bliver ved med at kæmpe helt til slutfløjtet, siger Mads Thymann.

- Det er de dyder, der skal til hvis vi skal redde os i ligaen. Det er fight, det er blod på knæene og alt det der, som vi altid har været kendt for. Det føler jeg at vi er tilbage ved, siger Mads Thymann.

Annonce

Comeback-dreng

Fløjspilleren Søren Nørgård fik lørdag sit officielle comeback på den bane, han i efteråret 2019 måtte indstille sin karriere på efter en alvorlig skade.

- Det var hårdt, og jeg er også træt nu, men det var da sjovt at møde sine gamle holdkammerater igen, selvom jeg er ærgerlig over nederlaget, fortæller Søren Nørgård.

Kampen i tal

Mors-Thy Håndbold - Lemvig-Thyborøn Håndbold 30-27 (15-13)

HTH Herreligaen, 19. runde

Stillinger undervejs: 1-3, 4-6, 5-7, 9-9, 11-12, 15-13, 17-15, 20-18, 21-21, 23-23, 27-24, 30-27.

Mål, LTH: Mark Nikolajsen 8, Mads Thymann 7, Mikkel Sandholm 4, Søren Nørgård 3, Jonas Langerhuus 2, Niels Lindholt 1, Thomas Damgaard 1, Rasmus Porup 1.

Topscorer, MTH: Bjarke Christensen 7.

Udvisninger: MTH 2, LTH 4.

Diskvalifikation: Niels Lindholt, LTH (3x 2 minutter).

Tilskuere: 0 i Sparekassen Thy Arena, Mors.

Den rutinerede fløj scorede tre mål og stjal et par gange bolden i forsvaret. Til gengæld kneb det lidt med springkraften og farten op ad banen.

- Sådan er det, når man bliver ældre. Jeg må bidrage, med det jeg kan, og så må jeg prøve at justere de dele af mit spil, hvor jeg må erkende at jeg ikke længere er så ung, som jeg var engang, siger Søren Nørgård.

Næste kamp for Lemvig-Thyborøn Håndbold er fredag aften, hvor Skjern kommer på besøg i Arena Vestjylland Forsikring.


Selvfølgelig er man træt af at tabe, det er man altid, men i dag spillede vi en fin kamp og det skal vi tage med os videre.

Niels Lindholt.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Højst 20 kilometer til en test og særlige planer for skolerne: Her er den omfattende testplan for genåbning

Danmark

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

Annonce