Annonce
Holstebro

De går den lige vej med skæve ideer

Sidste år kunne borgerne se Hamlet til hest i Idom. I år er der fokus på lavpraktiske ideer til, hvordan man nytænker landsbyerne. Det sker på "Landsbymødet 180 grader", der holdes på lørdag den 29. april. Arkivfoto

På lørdag afvikles "Landsbymødet 180 grader" i Idom. Her kan publikum høre 12 taler med skæve ideer til nytænkning af landsbyerne. Talerne kan senere downloades og streames, så hele Danmark - ja faktisk hele verden - kan få udbytte af dem.

Idom: Når "Landsbymødet 180 grader" på lørdag afvikles i Plexus i Idom-Råsted, er det langt fra første gang, at arrangøren, Landsbylaboratoriet, stikker næsen frem og gør noget nytænkende og anderledes.

Sidste år i maj og juni afviklede Landsbylaboratoriet nemlig Idom Biennalen, hvor en masse teorier blev afviklet i praksis, og hvor borgere fra Idom-Råsted og omegn kunne glæde sig over teater, musik, dans, fællesspisning og meget mere.

- Med Landsbymødet her i 2017 ønsker vi at give, modtage og i fællesskab videreudvikle nogle af de allerbedste erfaringer, vi og andre landsbyer har gjort med landsbyudvikling, forklarer Kai Bredholt, skuespiller og borger i Idom-Råsted.

Inspirationen til "Landsbymødet 180 grader" er de verdensberømte TED Talks - TED står for Teknologi, Underholdning og Design, og de taler kan findes på internettet - og i løbet af lørdag eftermiddag og aften præsenterer man derfor i Plexus i Idom 12 talere, der alle bor i en landsby. De 12 talere har hver et emne og 12 minutter til rådighed. Ind i mellem er der musik, underholdning - og en middag om aftenen.

Annonce

Talerne ved Landsbymødet

Åbning ved H. C. Østerby, borgmester.Sammen: Kai Bredholt og Susanne Bang Nielsen Idom-Råsted ("Landsbylaboratoriet")

Sammen: Peter Christensen ("Energi Akademi Samsø")

Tro: Birgitte Rosager Møldrup ("Kirken på rette sted")

Tro: Mette Østergaard Henriksen ("Forfattergudstjenester")

Barnet: Louise Kjærsgaard Berthelsen ("Landsbytossen redder barnet")

Barnet: Danny Møller og Sarah Tang Andersen ("Barnet i landsbyen")

Seniorerne: Mette Ørskov ("Skovplejehjemmet")

Seniorerne: Anders Bune ("Landsbyhøjskolen")

Jorden: En overraskelse...

Jorden: Søren Hansen ("Hertha levefællesskab").

.

Ud til hele verden

- Talerne vil blive lagt på Landsbylaboratoriets platform til gratis download og streaming, og efterfølgende oversætter vi dem til verdens mest udbredte sprog; arabisk, engelsk, spansk, kinesisk, fortæller Per Bech Nielsen, administrator og borger i Idom-Råsted.

Dermed kan talerne bruges til inspiration for alle, der bor i en landsby - næsten uanset hvor de bor i verden. Bare de har en computer med netadgang altså.

Fokus på mødet bliver helt lavpraktisk: "Sådan gør man, og det er ikke så svært, hvis bare man arbejder sammen". Samtidig benyttes lejligheden til at lancere Landsbymodel Holstebro, som tager udgangspunkt i det skæve møde mellem de institutioner, som normalt ikke mødes, og hvor kulturen bruges som værktøj til at kickstarte lokale projekter.

Publikum ved Landsbymødet 180 grader vil være borgere, videnskabsfolk, lokal- og landspolitikere samt erhvervsfolk, der har interesse i konkrete ideer, de kan lade sig inspirere af og bruge i dagligdagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce