Annonce
Debat

De flyvende rotter - en helt ulidelig plage

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Annonce

Debat: Her i det ellers rolige, stille kvarter Dyssegården, en afdeling af Holstebro Boligselskab/Lejerbo, har beboerne i de seneste måneder været terroriseret stort set døgnet rundt af en meget vital og infernalsk larmende koloni måger.

Trods henvendelser til boligselskabet sker der intet. Man reagerer ikke engang ved henvendelser om problemet og udviser dermed total ligegyldighed over for beboerne.

Mågerne hyler og skriger fra den allertidligste morgen til langt ud på natten. Smukt lyder det ikke. Det er ikke just nattergalesang. Den evindelige, inciterende skrigen er en stor støjmæssig belastning. Sover man for åbne vinduer, bliver søvnen konstant afbrudt og svækker dermed immunforsvaret.

I området bor mange pensionister, der jo som bekendt er i risikogruppen under den aktuelle pandemi, ofte med netop et svækket immunforsvar. Men det generer tilsyneladende ikke boligselskabet.

De flyvende rotter, som der jo egentlig her er tale om, repræsenterer også en betydelig sundhedsfare for beboerne.


Mågerne hyler og skriger fra den allertidligste morgen til langt ud på natten. Smukt lyder det ikke. Det er ikke just nattergalesang.

Esben Skytte Christensen


Mågerne møger sig lystigt overalt, mens de flyver larmende rundt over bebyggelsen. De store sundhedsfarlige klatter rammer helt vilkårligt, alt efter vindens retning. Ofte på vinduerne, som det derfor kan være risikabelt at have åbne, men også på personer og på steder, hvor børn leger. De hviler sig på tagryggene, så hele tagpartier er fuldstændig tilmøgede, som ikke engang en kraftig regn kan få bugt med.

Kolonier af måger er en betydelig daglig plage mange steder, de er faktisk skadedyr, der bør elimineres, især inde i landet som her i Holstebro.

Ansvaret for opgaven med at regulere bestanden påhviler kommunen, men ifølge kommunens hjemmeside er det kun virksomheder, der kan regne med dens bistand ved en sådan regulering gennem ansøgning til Naturstyrelsen.

Almindelige boligområder kan derfor ikke påregne den kommunale hjælp, selv om beboerne her samlet set er endnu større kommunale skatteydere end virksomhederne og samtidig må lide endnu mere under mågernes voldsomme og aggressive huseren.

Det hjælper ikke kun at regulere mågebestanden ved virksomhederne, hvis ansatte og kunder i deres private hjem fortsat er stærkt plagede af mågernes hærgen. Som kommunen selv anfører, så er ”en koordineret indsats mod mågerne nødvendig for at få reduceret generne fra mågerne”.

Hvilken koordineret indsats har kommunen og dens afdeling for Teknik og Miljø så tænkt sig at tage initiativ til? De frivillige jægere står parate til at yde den krævede indsats i bekæmpelsen af denne ulidelige plage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Magiske koncerter på plænen

Debat

Debat: Svargaranti, tak

Annonce