Kultur

De fleste synger om kærlighed - det gør Little Winter også - men de synger også om ensomhed

Efter mødet på gymnasiet i Holstebro er yderligere tre nordjyder blevet en del af Little Winter. Fra venstre ses Daniel Clifton, Nikolai Ryan (Vemb), Alexander Mirz (Holstebro), Nikolaj Johansen Sodemann og Martin Welling. Foto: Sebastian Mirz
- Vi har begge været ramt af op- og nedture i løbet af vores liv, siger Alexander Mirz og Nikolaj Ryan, der sammen med resten af gruppen Little Winter tager livtag med et vigtigt og tabubelagt emne.

Holstebro: Længe inden de mødtes om musikken, så var de hinandens dobbeltgængeren.

Alexander Mirz var en høj, tynd, rødhåret fyr med skæg og runde briller i 1.g på Holstebro Gymnasium. Det var Nikolaj Ryan også. Dog fra 2.g.

- Han så sej ud. Der var noget "tiltrækning" i det, siger de begge i munden på hinanden og ler.

De gik også begge i musikklassen, og det var uundgåeligt, at de skulle komme til at lave musik sammen. Det gør de stadigvæk fem år senere. To er blevet til fem medlemmer, og gymnasiet er blevet til et liv i Aarhus. "Little Winter" har fået en pladekontrakt, og den 19. april udkommer debut-EP'en.

Men hvor stammer navnet Little Winter fra? Der er flere svar, og de er faktisk op til tilhøreren selv at nå frem til, men et af dem er nu alligevel for sigende for gruppen til at undlade:

- Vi har alle i bandet haft op- og nedture gennem vores forholdsvist korte liv. Perioder som også afspejler sig i den musik, vi laver sammen. Navnet lå derfor ret naturligt til os, forklarer Alexander Mirz.

- De korte, mørke perioder – de små vintre – kan man ikke undgå, og disse ville vi derfor heller ikke ignorere i musikken.

Det er ikke bare ærlig snak. Det er nødvendig snak. Og nødvendig at lave musik om. Little Winters sange omhandler nemlig kærlighed (som de fleste andre musikere), men også ensomhed.

- Ensomhed er noget, der er meget lidt fokus på og er tabubelagt. Men jeg og mange andre føler os ensomme. Vi lever i en tidsalder, hvor det hele tiden gælder om at være i front og ovenpå. Alt skal se fedt ud på Facebook og Instagram, og når jeg ser de ting samtidigt med at jeg sidder derhjemme og keder mig, kan jeg ikke undgå at føle, at der må være noget i vejen med mig, siger Nikolaj Ryan.

Little Winter

Den 19. april udkommer Little Winters EP af samme navn. Om EP'en skriver pladeselskabet:

"EP’en består af 5 glødende popsange, der kredser om ensomhed og kærlighed. Sangene breder sig ud i et underspillet og melankolsk og somme tider støjende lydunivers, der både er æterisk men også til tider dansevenligt. Med rod i en glødende sans for nostalgi leder Little Winters musik tankerne hen på drømmeagtige stemninger såvel som ’kærlighed klemt ned på en båndmaskine."

Men i bandet og i musikken er de ikke ensomme.

- Vores musik er for det meste meget livlig og upbeat, mens teksterne kan handle om ensomhed. Det er et paradoks, og et sådan et af slagsen, der giver liv til musikken, siger de.

Det Odense-baserede pladeselskab Celebration Records var ikke sen til at ville udgive gruppens plade. Den slags foregår anderledes end i gamle dage.

- Vi sparede sammen, så vi kunne få lavet vores musik på bånd. EP’en blev optaget og mixet henover syv sensommerdage og -nætter i en ombygget garage hjemme hos lydteknikeren Steffen Lind Sørensen, som også arbejder med blandt andre Folkeklubben. Vi boede der praktisk talt og kunne derfor dedikere os 100% til indspilningsprocessen, forklarer Alexander.

Pladeselskabet stod i Little Winters tilfælde altså ikke for selve indspilningen, men promoveringen.

- Det betyder ikke nødvendigvis så meget, at vi bliver store i Danmark. Vi vil bare gerne eksponeres der, hvor der er folk, der vil sætte pris på musikken, og til netop det er streamingtjenesterne/internettet ideelle. Vi har dog også fået trykt en vinyl til dem, der sætter pris på det fysiske format, tilføjer Alexander.

De har spillet i Sverige, Tyskland, på SPOT festival og en koncert for de frivillige på Roskilde Festivals Gloria scene. Og den 18. maj kommer Little Winter hjem - til Subfestival i Holstebro.

Little Winter - A Moment of Your Time

Little Winter - Summer Never Ends

0/0
Annonce
Kultur For abonnenter

Arrangørerne af Venø Festival: - Det er jo en form for hjerneblødning

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

En hyldest til viagra-bukserne - jeg glæder mig til at få et par

Fodbold For abonnenter

Da en "Gæv Kaal" ved navn Sophus Krølben endte i Tvis

Holstebro For abonnenter

Det er ikke EU’s opgave at lave kønskvoter og at opbygge en hær

Vinderup For abonnenter

Leo fra Vemb blev 80 år: - Han var en klippe

Indland

Små kommuner dropper parkeringskontrol efter ny regel

Sport

Efter blot to løb fik Mikkel en invitation til verdenseliten

Annonce