Annonce
Struer

De fik en grund, der er fire gange så stor i Struer - og så med udsigt

Michael Strøm Madsen og Karoline Vadgaard Kaspersen har fået HusCompagniet til at stå for byggeriet af deres nye hus på grunden på Kjelding Høj, som de købte for 600.000 kroner i 2018. Foto: Johan Gadegaard
Michael Strøm Madsen og Karoline Vadgaard Kaspersen fik solgt et hus i Bremdal på kun to måneder og glæder sig nu over at se deres nye hjem tage form på drømmegrunden med udsigt ud over Limfjorden på Kjelding Høj.

Struer: Michael Strøm Madsen og Karoline Vadgaard Kaspersen sikrede sig for et års tid siden en af de absolut mest attraktive byggegrunde på Kjelding Høj, hvor de nu kan følge, hvordan deres nye bolig begynder at tage form.

- Vi var slet ikke i tvivl, da vi kørte ud til Kjelding Høj og så på de ledige byggegrunde, fortæller Karoline Vadgaard Kaspersen.

Alternativet kunne være en grund i Strandbjerggårdparken i Bremdal, hvor Michael Strøm Madsen havde hus på Fredensvang, da han for fem år siden fandt sammen med Karoline Vadgaard Kaspersen, umiddelbart inden hun blev færdiguddannet som journalist i 2015.

- Et dejligt hus. Men da jeg blev gravid med vores første søn nummer to, kunne vi bare se, hvordan det ville blive alt for småt, konstaterer Karoline Vadgaard Kaspersen.

Det er nogenlunde den samme pris, vi skulle have givet for en grund på en af de nye udstykninger ude omkring Holstebro. Her får vi bare en grund, der er fire gange så stor og med udsigt ud over Limfjorden.

Michael Strøm Madsen, Struer

Fire gange så stor

Så de købte grunden på Kjelding Høj for 600.000 kroner i april 2018.

- Det er nogenlunde den samme pris, vi skulle have givet for en grund på en af de nye udstykninger ude omkring Holstebro. Her får vi bare en grund, der er fire gange så stor og med udsigt ud over Limfjorden, konstaterer Michael Strøm Madsen.

Det piner ham så lidt, at der kun gik to uger, inden Struer Kommune valgte at droppe mindstepriserne og sende alle de kommunale grunde i udbud.

- Vi kunne måske have fået den lidt billigere. Men på den anden side sikrede vi os lige netop den grund, vi så gerne ville have, siger Karoline Vadgaard Kaspersen, og de var enige om, at det skulle være i Struer, selv om Michael Strøm Madsen arbejder som projektleder over hele Jylland for nedrivningsfirmaet, Kingo Karlsen, som har base i Silkeborg, og selv om Karoline Vadgaard Kaspersen har job som kommunikationsmedarbejder i Skive Kommune.

Tæt på forældrene

De var i alle tilfælde enige om, at de ville bo vest for den jyske højderyg, og med to små børn var de heller ikke i tvivl om, at de ville bygge hus i Struer, hvor Michael Strøm Madsen har hele sin familie - og hvor de er forholdsvis tæt på Karoline Vadgaard Kaspersens forældre i Ringkøbing.

- Det skulle bare ikke være ude på Stentofterne, hvor mine forældre bor. Det ville så blive lidt for tæt igen, konstaterer Michael Strøm Madsen.

Kjelding Høj var på alle måder det perfekte valg.

- Bare se på udsigten, siger Karoline Vadgaard Kaspersen.

Med to små drenge i familien får de også en ny bolig med nem og tryg adgang til Limfjordsskolen, og så kom det hele til at gå meget hurtigere, end de havde forventet.

Et hurtigt salg

Huset på Fredensvang blev sat til salg i august 2018.

Karoline Vadgaard Kaspersen var højgravid, og hendes forældre advarede hende da også om, at det kunne blive problematisk at skulle til at flytte midt under fødslen.

- Men vi tog det nu ikke så alvorligt. Vi var helt overbeviste om, at det ville tage os mindst et år at få det solgt, fortæller hun.

Men der gik kun to måneder.

- Vi kunne heldigvis leje et hus inde i Søndergade, hvor vi har boet lige siden, fortæller Michael Strøm Madsen, og som udgangspunkt ville han egentlig gerne have stået for det meste af byggeriet af familiens nye hus.

- Jeg blev uddannet som elektriker ved Jes Velsø og læste videre til bygningskonstruktør, fortæller han.

- Så hvis drengene havde være ti år ældre, havde jeg nok gjort det, siger han.

Men med lange arbejdsdage og opgaver fordelt over hele Jylland ville det blive for meget.

HusCompagniet

Michael Strøm Madsen og Karoline Vadgaard Kaspersen allierede sig i stedet med HusCompagniet fra Esbjerg.

- Jeg ville helst have haft lokale håndværkere til at stå for byggeriet, konstaterer Michael Strøm Madsen.

- Vi snakkede da også om mulighederne. Men så skulle vi have eksterne ingeniører med på byggeriet til at lave beregninger på både tagterrassen og mange af de andre detaljer. Hos HusCompagniet fik vi hele pakken. De bygger et sted mellem 1300 og 1500 huse om året. De er inde i hele processen, så vi føler os trygge ved dem, og vi har hele tiden haft en god dialog om, hvordan vi ville have det hele indrettet, fortæller Michael Strøm Madsen.

Dispensation

Det samme er tilfældet i dialogen med Struer Kommune.

- Vi kan ikke sige, at de har været hurtige til at behandle vores byggeansøgning. Men de har overholdt tidsfristerne, og det kom blandt andet til at trække lidt ud, da vi gerne ville have saddeltag på huset, så det blev en smule højere end det tilladte i lokalplanen, fortæller han.

På de første tegninger kom tagryggen 25 centimeter højere op end de tilladte 7,5 meter.

- Vi fik løst problemet ved at sænke hældningen, så den kom under den tilladte på et sted mellem 25 og 50 grader. Vores bliver på 22,5 grader, og det fik vi heldigvis dispensation til fra Struer Kommune. Men det betød selvfølgelig, at der gik tid med både nabohøring, og hvad der ellers skulle til for at få en byggetilladelse godkendt, fortæller Michael Strøm Madsen med et håb om, at de nærmeste naboer kan acceptere byggeriet, og at de bevarer det meste af deres udsigt, selv om Michael og Karolines nye hjem skyder i vejret.

- Vi vil jo bestemt ikke genere nogen, understreger han og glæder sig bare over at følge, hvordan arbejdet på huset skrider frem.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kuk i den kommunale økonomi

I løbet af den kommende måneds tid vil byrådspolitikerne i alle de tre nordvestjyske kommuner træffe en lang række beslutninger, som vil få afgørende indflydelse på din hverdag, når der skal lægges budgetter for den kommunale husholdning i 2020 og frem til 2023. I Struer sker det, når byrådet i løbet af de kommende par dage er samlet til et budgetseminar, hvor de kommer til at bokse med regneark og budgetter for alt det, der har indflydelse på din hverdag. Det er alt fra hullerne i fortovet til plejen af dine børn eller dine forældre. Udgifter til skoler og driften af kulturinstitutioner, investeringer og anlægsudgifter, hvis der skulle være ønsker om for eksempel nye omklædningsrum i den lokale boldklub. Det kan derfor virke en smule paradoksalt, at den kollektive opmærksomhed i langt højere grad er rettet mod landsdækkende temaer som for eksempel formandsskiftet i Venstre. Det er byrådspolitikerne, du skal henvende dig til, hvis det er forhold i din hverdag, det gælder. Det helt store spørgsmål er så, om de har mulighed for at indfri dine ønsker. Nationalbankens direktør, Lars Rohde, udtalte i går, at den danske økonomi er både robust og inde i et historisk opsving. Samfundsøkonomien kører på skinner med lav rente, kun ganske få arbejdsløse og lav inflation, så du får mere og mere for pengene. I den kommunale økonomi ser det bare anderledes dystert ud for byrådspolitikerne i både Struer og Holstebro. Dybøl Mølle maler ikke helt, som den skal, når det gælder fordelingen af de kollektive goder og bidragene til fællesskabet, og kommunerne kæmper for at få enderne til at nå sammen. I Holstebro har det medført, at der nu er fremsat konkrete forslag om en skattestigning på 0,3 procent. I Struer vil borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) ikke afvise tanken om at bevæge sig i samme retning. Udgangspunkt må dog stadigvæk være, at politikerne sikrer sig, at borgerne kan føle sig trygge ved de kommunal velfærdsydelser uden at skulle dreje skatteskruen yderligere i bund.

Annonce