Annonce
Navne

De første HTX-studenter er sprunget ud i Holstebro

Fra venstre ses Natasja Winther, Benjamin Krogh, Frederik Salling, Frederik Henriksen, Yad Sarwar Jomhur og Andreas Kamp Hansen. PR-foto

Holstebro: Tre lærerige år på HTX i Holstebro år er slut og de seks første studenter har fået HTX-huen på. I de kommende dage skal huen fejres med fester, studenterkørsel og dimission på lørdag, men hvad så når rusen har lagt sig?

Natasja Winther, Benjamin Krogh og Frederik Salling skal alle have et sabbatår, hvor de gerne skal tjene nogle penge, inden planen er at læse videre som henholdsvis laborant, skolelærer og fotograf/iværksætter.

De tre andre går lige på og starter på de videregående uddannelser efter sommerferien. Frederik Henriksen skal læse molekylærbiologi i Aarhus, mens Yad Sarwar Jomhur og Andreas Kamp Hansen begge skal til Aalborg, hvor de skal læse henholdsvis maskiningeniør og softwareudvikling.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

80-årig død efter cigaret-ulykke

Leder For abonnenter

Vi skal huske vores etik

Sociale medier - eller måske rettere sociale platforme - som for eksempel Facebook har gjort det nemt og effektivt for enhver at udgive og sprede information. Det betyder, at et medie som dit lokale dagblad ikke altid er først med det seneste. Det er i dag heller ikke så vigtigt for en avis. Til gengæld er det vigtigere end nogensinde at udvælge, prioritere og guide i den store strøm af information. Mange læsere har måske undret sig over, at vi i tirsdagens avis ikke skrev, hvem der havde sat ild på Humlum Kro. For allerede mandag eftermiddag var det en kendt sag i lokalområdet, hvem der havde gjort det - og ovenikøbet tilstået det. Den information sørgede kroejer Tonny Hedegaard for at sprede, da han på Facebook skrev et længere indlæg om forbrydelsen, tilståelsen og detaljer i sagen. Alt sammen i den bedste mening og med et humanitært afsæt. Hvorfor skriver I det ikke, er vi blevet spurgt. Og svaret er, at vi langt fra skriver alt, hvad vi hører om. Det er yderst sjældent, at vi bringer navne på sigtede i straffesager, og selv når der er faldet dom, er det kun i de grovere sager, at vi skriver navnet på dømte. På den front adskiller medier sig fra den strøm af information - og misinformation - der flyder på for eksempel Facebook. Juridisk er der ikke nødvendigvis noget i vejen for at fortælle, hvem der har tilstået i en straffesag. Men vores etiske retningslinjer afholder os fra at gøre det per automatik. Sådan er det ikke på Facebook. På de sociale medier bliver etikkens bundgrænse defineret af laveste fællesnævner. Når vi i dag fortæller om Tonny Hedegaards udpegning af gerningsmanden, sker det heller ikke uden etiske overvejelser. Med vores journalistik om hans opslag er vi med til at sætte lys på sagen. Når vi alligevel beskæftiger os med det, skyldes det reaktionerne på offentliggørelsen. Opbakningen i lokalområdet og en tilsyneladende tilgivende attitude gør sagen og tilståelsen interessant i bredere forstand. Og det kommer vi til at skrive mere om.

Annonce