Annonce
Struer

Kæmper for at redde strakslukket værtshus: - Vi skal bare larme

Brugerne af Bubsi mener, at man i Lydens By bør kunne spille musik på byens værtshuse. Foto: Stine Kjærside
Brugerne af værtshuset Bubsi var mødt talstærkt op på Lille Torv fredag aften for at demonstrere mod Struer Kommunes beslutning om at lukke værtshuset Bubsi, der har ligget på Lille Torv siden 2014

Struer: - Vi skal bare larme alt det, vi kan!

Det var essensen af den demonstration, som brugerne af værtshuset Bubsi stablede på benene fredag aften fra 18-21, midt i det arrangerede Open by Night i en speciel Halloween-udgave. Bubsi blev strakslukket af Struer Kommune efter gentagne klager om larm og krav om lydniveau fra anlæg og koncerter, som værtshuset ifølge kommunen ikke levede op til. Et stort tab, mener brugerne af stedet.

- Det er simpelthen så ærgerligt, siger Birgitte Høyer, der selv er kommet på Bubsi i flere år.

- Det er så synd, at noget skal ødelægges af de få for de mange. Bubsi var bare så god til at skabe stemning og skaffe noget god musik, mener hun.

Til demonstrationen var blevet lavet et banner, bandet Peter Sort og de to andre idioter spillede høj musik, dåseøl var til fri benyttelse, og der var taler fra blandt andre Linda Knudsgaard, ejeren af Bubsi, der er opkaldt efter hendes far.

Annonce

Det er så synd at noget skal ødelægges af de få for de mange.

Birgitte Høyer, bruger af Bubsi

Nyt sted

Ifølge brugerne af Bubsi var stedet mere end et værtshus, hvilket også er grunden til, at de ikke blot fortrækker til et andet værtshus. Det var som en institution hvor der blev passet på hinanden.

- Alle var velkomne. Det var et samlingssted, siger Niels Olejniczak.

Han kom på Bubsi i alle årene, det havde åbent fra 2014 frem til i onsdags dagligt, og var udover at være stamkunde en slags medhjælper.

- Af ren lyst. Vi passede på hinanden. Det var der, jeg kunne slappe af efter arbejde, forklarer han.

Naboer havde i flere år klaget på grund af larm fra værtshuset, der ind i mellem havde koncerter med live musik, og klagerne medførte nogle driftsvilkår pålagt af Struer Kommune, som for eksempel, at der kun måtte spilles musik fra faste anlæg.

- Vi er ikke uenige om, at Bubsi selvfølgelig skal overholde reglerne. Men ingen her kan forstå, hvorfor de var nødt til at lukke, for som vi så det, så overholdt de reglerne, de blev udstukket, siger Niels Olejniczak.

I sin tale til brugerne takkede indehaveren af Bubsi, Linda Knudsgaard, de mange fremmødte, arrangørerne og de ansatte. Og så havde hun en god nyhed.

- Vi kigger på andre lokaler, og vi håber at kunne åbne igen snart, sagde hun.

Helt specifikt fortalte Linda Knudsgaard, at de havde kig på nogle lokaler over for Det lille Apotek i Vestergade.

- Det er jo helt hul i hovedet, at man i Lydens By ikke må spille musik, lød det blandt nogle af tilhørerne.

Bubsi har for brugerne nærmest været en institution hvor de følte sig hjemme. Foto: Stine Kjærside
Indehaveren af Bubsi, Linda Knudsgaard, kigger nu på lokaler andre steder i byen. Foto: Stine Kjærside
Der var godt fyldt på Lille Torv fredag aften i forbindelse med demonstrationen. Foto: Stine Kjærside
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Gymnasium og Klimatorium

Byggeriet af Klimatorium i Lemvig foregår fortsat mest under jordhøjde. Men mens byggeriet vil rejse sig i løbet af de kommende måneder og blive et synligt tegn på, at Lemvig Kommune satser på, at klimaudfordringerne skal blive til et vækstpotentiale frem for et problem, så arbejdes der på tiltag, som skal samarbejde med Klimatorium. I lørdags kunne vi fortælle om det nyeste initiativ, som får forbindelse til Klimatorium. Lemvig Gymnasium vil lave en klima-linje, hvor Klimatorium er en samarbejdspartner. Det er det første gymnasium i landet, der sætter ord og handling bag, at klimaet er en vigtig del af den nære fremtids udfordringer. Det er et eksempel på det, Klimatorium gerne skal udvikle, nemlig ideer og projekter, som skal sætte Vestjylland på dagsordenen. Klimatorium har allerede givet omtale andre steder på kloden. På New Zealand vil man lave noget tilsvarende efter et besøg i Lemvig. Og vi har for eksempel her i bladet kunnet fortælle om en amerikansk klummeskriver, der opfordrede præsident Trump til at kigge mod Lemvig for netop at lave sådan et tiltag for at sætte gang i, at man også i USA får lavet problemerne med klimaet om til noget positivt. En betingelse for, at Klimatorium bliver en succes, er, at man skaffer sig samarbejdspartnere, som netop vil bruge bygningen i Lemvig som det sted, hvor man sammen med andre vil udvikle idéer - og det skulle gerne være til gavn for det lokale erhvervsliv, som kan være medspillere. Lakmusprøven er, om det lykkes at skaffe de partnere, der skal til, for at etape 2 kan bygges af private investorer, efter det er Lemvig Kommune og Lemvig Vand & Spildevand, der står for den første etape. At Lemvig Gymnasium har set muligheden for, at det er vestjyske studenter, der skal gå forrest med en studenterhue med klimabånd, er med til at styrke omtalen og interessen for Klimatorium, allerede inden byggeriet står klar. Efter sommerferien skulle 1. etape af det markante byggeri så være klar til at blive indviet, og så er det, vi med spænding venter på, om folkene bag kan melde ud, at nu er interessen så stor, at en privat investor kan lade håndværkerne fortsætte med at få hele projektet gjort færdigt.

Annonce