x
Annonce
Fodbold

DBU Jylland arbejder med en plan a, b og c for breddefodbolden

Længden på lockdown-perioden kommer til at afgøre, hvor mange kampe der kan presses ind i breddefodboldens kalender. Arkivfoto: Morten Stricker
Hvis fodboldsæsonen ikke er sat i gang senest den 17. maj, vil DBU Jylland annullere turneringen. Slutter lockdown-perioden inden da, har man flere scenarier for, hvordan man skal få afviklet kampene.

Nordvestjylland: Hele fodbold-Danmark er på pause, som minimum indtil den anden side af påsken - muligvis endnu længere.

Derfor er man hos DBU Jylland godt i gang med arbejdet, der skal planlægge, hvordan der bedst kan spille fodbold på breddeniveau, når vi kommer om på den anden side af krisen. Og da man endnu ikke ved, hvornår det er, har fodboldunionen nu lavet en plan a, b og c, der kan sættes i gang alt efter, hvor lang tid der går.

- Det skal naturligvis understreges, at planerne kun er arbejdsskitser, som hele tiden kan justeres, når sundhedssituationen ser anderledes ud end nu, forklarer Ole Frandsen, turneringschef hos DBU Jylland, i en pressemeddelelse.

Allerede nu er det dog sikkert, at JM-kampe for ungdom udgår i juni 2020, ligesom også playoffkampe for herresenior (Jyllandsserie til Serie 4) udgår. Dermed skabes der plads til, at spilles turneringskampe helt frem til skolernes sommerferie.

Annonce
Illustration: DBU Jylland

Plan A

Hvis turneringen genoptages i perioden 13. april til 19. april kan den gennemføres som planlagt på trods af, at man allerede vil være bagud med op mod tre runder i de seniorrækker, der spiller 14 kampe, og 4-5 runder i de ungdomsrækker, der også spiller 14 kampe.

I dette scenarie vil vi genplacere de udsatte runder på bestemte datoer, idet der i dette tilfælde skal tages hensyn til mulighederne for at skaffe dommere til alle kampe. Kampene bliver dermed ”låst” fast, og kan kun ændres efter aftale klubberne imellem. Der vil desuden være mulighed for at annullere kampe, der er programsat i ”udsættelsesperioden” – uden yderligere konsekvenser.

Plan B

Hvis turneringen genoptages i perioden 20. april til 17. maj, vil der kun blive spillet den ene turneringshalvdel, således at man kun møder hvert modstanderhold en gang, enten ude- eller hjemme.

Plan C

Hvis turneringen kan ikke genoptages senest den 17. maj, annulleres turneringen. Bliver lockdown ophævet i perioden mellem den 17. maj og 28. juni vil der være mulighed for at lave en alternativ turneringsform, eventuelt i kombination med pokalfodbold.

Det har dog stor betydning for dette, hvor tidligt i perioden en eventuel ophævelse finder sted.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Lad os nu høre om vejen ud

En af corona-krisens store frustrationer for mange er usikkerheden om, hvor lang tid denne alternative virkelighed kommer til at herske. Prisen for at begrænse belastningen på sundhedsområdet er enorm. Erhvervslivet er lammet, mange virksomheder risikerer at lukke - også selv om skatteborgernes store pengekasse er åbnet på vid gab med diverse støtteordninger. Uanset hvor mange skattekroner, Folketinget besluttet at sende ud til de ramte brancher, kommer nedlukningen til at koste arbejdspladser. Den kommer til at ødelægge grundlaget for et utal af virksomheder. Økonomien bliver påvirket langt frem i tiden. For at kunne håndtere de barske realiteter, har vi behov for at kende planerne for, hvordan landet igen kan åbnes. Vi har behov for at vide, hvad myndighederne forestiller sig muligt - og hvornår. Ingen forlanger, at Mette Frederiksen, Nikolai Wammen eller Søren Brostrøm skal kunne svare på, hvornår smittefaren er drevet over, men vi må kunne få svar på, hvilke planer der er for rækkefølgen af genetableringen af samfundet. De fleste kan nok forestille sig, at rejsebranchen og teater- og koncertarrangører vil være ramt af begrænsninger længere ind i fremtiden end frisørerne. Eller genbrugspladserne. Eller skolerne. Indtil nu har Danmark ageret trofast og fulgt retningslinjerne. Men hvis vi skal blive ved med at have tillid til myndighederne, må vi sammen kunne se en vej ud af det hele. Ingen tror på en snarlig vaccine eller kur, hvorfor vi må forvente begrænsninger eller risici i en periode, der strækker sig noget længere end til den 13. april, som lige nu er den eneste kendte dato i planerne. Det gik fint med at vise os forskellige scenarier for, hvad der ville ske, hvis vi ikke lukkede landet. Med pædagogiske plancher og grafer, blev vi alle overbevist om nødvendigheden. Vis os nu de forskellige scenarier for, hvordan vi igen får landet på fode. Også selv om de er skræmmende. Vi kan tåle det meste, men hemmeligheder og uvished hører ingen steder hjemme.

Annonce