Annonce
Fodbold

DBU Jylland arbejder med en plan a, b og c for breddefodbolden

Længden på lockdown-perioden kommer til at afgøre, hvor mange kampe der kan presses ind i breddefodboldens kalender. Arkivfoto: Morten Stricker
Hvis fodboldsæsonen ikke er sat i gang senest den 17. maj, vil DBU Jylland annullere turneringen. Slutter lockdown-perioden inden da, har man flere scenarier for, hvordan man skal få afviklet kampene.
Annonce

Nordvestjylland: Hele fodbold-Danmark er på pause, som minimum indtil den anden side af påsken - muligvis endnu længere.

Derfor er man hos DBU Jylland godt i gang med arbejdet, der skal planlægge, hvordan der bedst kan spille fodbold på breddeniveau, når vi kommer om på den anden side af krisen. Og da man endnu ikke ved, hvornår det er, har fodboldunionen nu lavet en plan a, b og c, der kan sættes i gang alt efter, hvor lang tid der går.

- Det skal naturligvis understreges, at planerne kun er arbejdsskitser, som hele tiden kan justeres, når sundhedssituationen ser anderledes ud end nu, forklarer Ole Frandsen, turneringschef hos DBU Jylland, i en pressemeddelelse.

Allerede nu er det dog sikkert, at JM-kampe for ungdom udgår i juni 2020, ligesom også playoffkampe for herresenior (Jyllandsserie til Serie 4) udgår. Dermed skabes der plads til, at spilles turneringskampe helt frem til skolernes sommerferie.

Illustration: DBU Jylland
Annonce

Plan A

Hvis turneringen genoptages i perioden 13. april til 19. april kan den gennemføres som planlagt på trods af, at man allerede vil være bagud med op mod tre runder i de seniorrækker, der spiller 14 kampe, og 4-5 runder i de ungdomsrækker, der også spiller 14 kampe.

I dette scenarie vil vi genplacere de udsatte runder på bestemte datoer, idet der i dette tilfælde skal tages hensyn til mulighederne for at skaffe dommere til alle kampe. Kampene bliver dermed ”låst” fast, og kan kun ændres efter aftale klubberne imellem. Der vil desuden være mulighed for at annullere kampe, der er programsat i ”udsættelsesperioden” – uden yderligere konsekvenser.

Annonce

Plan B

Hvis turneringen genoptages i perioden 20. april til 17. maj, vil der kun blive spillet den ene turneringshalvdel, således at man kun møder hvert modstanderhold en gang, enten ude- eller hjemme.

Annonce

Plan C

Hvis turneringen kan ikke genoptages senest den 17. maj, annulleres turneringen. Bliver lockdown ophævet i perioden mellem den 17. maj og 28. juni vil der være mulighed for at lave en alternativ turneringsform, eventuelt i kombination med pokalfodbold.

Det har dog stor betydning for dette, hvor tidligt i perioden en eventuel ophævelse finder sted.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Regeringen dropper lempelse af forsamlingsforbud

Annonce