Annonce
Kultur

Boganmeldelse: En syg hjernes tankespind

Jakob Knudsen. Foto: Les Kaner/People'sPress

Bøger: Jakob Knudsen er en krimiforfatter, der forstår at skrue langsomt op for tempoet i det, han skriver. Der lægges således blødt ud med, at hans hovedperson, lederen af politiets drabstaskforce Kristian Swane, er på vej til Hirsholmene. Hans mange drabssager har sat sig i psyken, og han trænger til ro.

Lidt mod syd på Læsø har rigmanden Frode Wagner fået besøg af sin gamle vens datter Elise. Han har på sin grund fundet to mumificerede lig i en hule, og med arkæologen Elises hjælp forestiller han sig, at den makabre opdagelse vil kunne bidrage til, at øens historie skal skrives om. Men gradvist går det op for ham og Kristian Swane, der i al diskretion får til opgave at efterforske, om der ligger en kriminel handling bag fundet, at det er liget af to polske piger, man har med at gøre. Øens historie skal med andre ord ikke ændres, men det skal så mange andre forestillinger, for inden vi ser os om, er mangt og meget på spil.

“Pigerne i strandhøjen” bliver med ovenstående afsæt en godt komponeret krimi, hvor så uforenelige ingredienser som en lokal heks, en international anerkendt kunstner og kapitalinteresser indgår i en række hæsblæsende og dramatiske begivenheder. Det hele sker med Læsøs enestående natur som kulisse for, hvad der viser sig at være en syg hjernes tankespind. Jakob Knudsen: ”Pigerne i strandhøjen” 350 sider, People’s Press, er udkommet

Jakob Knudsen: ”Pigerne i strandhøjen”. Foto: People'sPress
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kuk i den kommunale økonomi

I løbet af den kommende måneds tid vil byrådspolitikerne i alle de tre nordvestjyske kommuner træffe en lang række beslutninger, som vil få afgørende indflydelse på din hverdag, når der skal lægges budgetter for den kommunale husholdning i 2020 og frem til 2023. I Struer sker det, når byrådet i løbet af de kommende par dage er samlet til et budgetseminar, hvor de kommer til at bokse med regneark og budgetter for alt det, der har indflydelse på din hverdag. Det er alt fra hullerne i fortovet til plejen af dine børn eller dine forældre. Udgifter til skoler og driften af kulturinstitutioner, investeringer og anlægsudgifter, hvis der skulle være ønsker om for eksempel nye omklædningsrum i den lokale boldklub. Det kan derfor virke en smule paradoksalt, at den kollektive opmærksomhed i langt højere grad er rettet mod landsdækkende temaer som for eksempel formandsskiftet i Venstre. Det er byrådspolitikerne, du skal henvende dig til, hvis det er forhold i din hverdag, det gælder. Det helt store spørgsmål er så, om de har mulighed for at indfri dine ønsker. Nationalbankens direktør, Lars Rohde, udtalte i går, at den danske økonomi er både robust og inde i et historisk opsving. Samfundsøkonomien kører på skinner med lav rente, kun ganske få arbejdsløse og lav inflation, så du får mere og mere for pengene. I den kommunale økonomi ser det bare anderledes dystert ud for byrådspolitikerne i både Struer og Holstebro. Dybøl Mølle maler ikke helt, som den skal, når det gælder fordelingen af de kollektive goder og bidragene til fællesskabet, og kommunerne kæmper for at få enderne til at nå sammen. I Holstebro har det medført, at der nu er fremsat konkrete forslag om en skattestigning på 0,3 procent. I Struer vil borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) ikke afvise tanken om at bevæge sig i samme retning. Udgangspunkt må dog stadigvæk være, at politikerne sikrer sig, at borgerne kan føle sig trygge ved de kommunal velfærdsydelser uden at skulle dreje skatteskruen yderligere i bund.

Annonce