Annonce
Sport

David Nielsen lovpriser defensiven efter flot efterår

Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix
Ifølge AGF-træner David Nielsen har især defensiven været afgørende for, at efteråret har været en succes.

AGF har præsteret flot i efteråret og skabt gode resultater, som indtil videre har placeret aarhusianerne på en tredjeplads i 3F Superligaen.

Inden sidste runde i efteråret har AGF 33 point for 19 kampe og har ikke tabt i de seneste fem superligaopgør.

De gode resultater og den flotte pointhøst skyldes især en solid defensiv, mener cheftræner David Nielsen.

- Defensiven har taget et kæmpe nøk opad, og så har vores målmand William Eskelinen næsten holdt målet rent i halvdelen af de kampe, han har stået, konstaterer David Nielsen.

Søndag spillede AGF 1-1 med Lyngby, og det var uden anfører og midterforsvar Niklas Backman, som havde karantæne.

Derfor spillede Frederik Tingager fra start i midterforsvaret ved siden af unge Sebastian Hausner, som senere måtte udgå med en skade.

- Jesper Juelsgård kom ind, og vi rykkede Tingager over til højre, og det synes jeg, de håndterede rigtig godt, siger cheftræneren om de mange rokeringer i defensiven.

Offensiven har også været sprudlende for AGF i efteråret, hvor blandt andre kantspiller Mustapha Bundu har bidraget med otte mål og fem assister.

AGF-angriber Patrick Mortensen, som har scoret syv mål i efteråret, er ikke overrasket over, at holdet i øjeblikket er på tredjepladsen i Superligaen.

- Vi har spillet virkelig godt i hele sæsonen, og vi har fundet en god balance mellem at spille direkte og tålmodigt i løbet af kampene.

- Så har vi selvfølgelig også en masse farlige individualister, hvor især Bundu har været afgørende og skabt rum til os andre, siger Patrick Mortensen.

I efterårets sidste spillerunde skal AGF til Herning og møde Superligaens førerhold FC Midtjylland.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Den bedste vaccination

75 år er lang tid. Det er en menneskealder - og mere skal der måske ikke til, for at glemslen om Holocausts rædsler slår igennem. I går var det 75 år siden, at russiske soldater befriede Auschwitz, og ingen længere kunne benægte det vanvid og massemord, som tyskerne havde sat i system på Europas jøder. I dag ser vi over hele Europa desværre nye angreb på jøder. Vi har set det senest i Danmark, hvor en jødisk kirkegård i Randers er blevet vandaliseret, og hvor jødiske medborgere har fået sat gule stjerner på deres postkasser. Der er naturligvis langt fra manglende respekt og hærværk fra historieløse højreradikale til nye koncentrationslejre. Men den antisemitisme, som man skulle tro, verden for evigt var blevet vaccineret mod med Anden Verdenskrig, trives desværre stadig. Det gør den i Danmark, og det gør den ude i verden. I et indlæg i nyhedsmagasinet Der Spiegel advarer den tyske udenrigsminister, Heiko Maas, ligefrem om, at fornærmelser og angreb på jøder er blevet dagligdags forekommende, og at næsten hver anden jøde i Tyskland har overvejet at forlade landet. Truslen mod den jødiske befolkning kommer mange steder fra. Den kommer fra højreradikale, den kommer fra muslimer, og den er sågar tidligere også set komme fra venstrefløjen, hvor man har sympatiseret med og økonomisk støttet grupperinger, der mest af alt ønskede staten Israel opløst. I alt seks millioner jøder blev myrdet under Anden Verdenskrig. Langt de fleste i udryddelseslejre som Auschwitz, der lå i det sydlige Polen. Og når antisemitismen viser sit grimme ansigt igen, så er det ikke kun et problem for den jødiske befolkning. Den er vores alles problem. Den viser, at vi ikke lært en dyt af historien, at vi stadig er nødt til at minde om rædslerne fra koncentrationslejrene, og hvad galoperende vanvid kan føre til. 75-året for befrielsen af Auschwitz og enden på Holocaust er en glimrende lejlighed til at genfortælle historien - og minde hinanden om, at den bedste vaccination mod gentagelse af fortidens dumheder og den stigende antisemitisme er at huske fortiden.

Annonce