Erhverv

Data skaber øget værdi for energivirksomheder

Potentialet for anvendelse af data i energisektoren er fortsat stort. Flere af Energy Innovation Clusters medlemmer ser data og digitalisering som udgangspunktet for ny innovation, blandt andre Manawell Technologies, der forventer vækstrate på 1000 p

INNOVATION: En væsentlig del af fremtidens innovation er datadreven. Verden efterspørger fortsat mere energi, og en stærk innovationskultur kan forløse vækstpotentialet i Danmark og i udlandet – blandt andet gennem bedre udnyttelse af de data, der genereres i industrien.

I Energy Innovation Cluster har vi flere aktive innovationsprojekter, hvor data fra droner, robotter, sensorer og algoritmer kan reducere omkostningerne for industrien til gavn for bundlinjen, miljøet og Danmarks globale position som ledende energination.

Innovationsprojektet H2SMAN, som Energy Innovation Cluster faciliterer, er et konkret eksempel på, at præcise målinger indenfor energiproduktion betaler sig. I projektet arbejder partnerne med en ny sensor, der kan reducere brugen af dyre og miljøtunge kemikalier indenfor olie- og gasproduktion med 30 procent. Det mindsker både virksomhedernes omkostninger og gør produktionen af olie og gas mere grøn.

Flere af vores nye medlemsvirksomheder tager også afsæt i arbejdet med digitalisering og data, blandt andre Manawell Technologies fra Frederiksberg, der netop har meldt sig ind i Danmarks energiklynge.

Vækst på 1000 procent

Manawell Technologies har siden virksomhedens opstart i 2016 tilbudt et digitalt produkt, der kan skabe tidlige diagnoser, forudsige forsinkelser og sikre kvalitetskontrol under transport af dele til energisektoren, for eksempel inden for offshore, vind samt olie- og gas.

Virksomheden beskæftiger sig med digitalisering, IOT-sensorer og kunstig intelligens, og skaber med udgangspunkt i enorme datamængder unikke softwarealgoritmer, der kan hjælpe energirelaterede virksomheder med at tage bedre beslutninger.

- Data er som et råstof. Forarbejdningen bliver aldrig bedre end udgangspunktet. Klassiske energivirksomheder kan med beskedne investeringer i dataopsamling og dataanalyse lave målrettede indsatser, som kan mindske driftsomkostninger og tydeliggøre hvad der bør – eller hvad der ikke bør – investeres i fremadrettet. Ledelsen står stærkest med et solidt beslutningstøtteværktøj til at nedbringe de største cost drivers ved brug af data. Om 10 år er alle top-CEOer også halvejs CIO (Chief Information Officer red.). Vi kan hjælpe med at understøtte den rejse, forklarer Daniel Holm Kristensen, Managing Partner i Manawell Technologies, der p.t. deltager i Scale-Up Denmarks acceleratorforløb for energivirksomheder.

Her får Manawell Technologies rådgivning og vejledning om innovation til energibranchen af Bladt Industries, Siemens Gamesa, MacArtney og SE Blue Renewables, Next Step Challenge og Energy Innovation Cluster.

Tracking og sensorer

Trusted er et andet nyt medlem af Energy Innovation Cluster, der har skabt en forretning med afsæt innovative målinger. Trusteds produkt består af en tracker, der eksempelvis kan placeres på komponenter til vindindustrien.

Med sensorer, der blandt andet kan måle på temperatur, tryk og fysisk placering leverer virksomheden data til hele værdikæden, der får bedre vished om deres produkters placering og opbevaring fra produktion til installation. Eksemplerne fra vores projekt- og medlemsportefølje viser, at digitalisering og datadreven innovation er en megatrend, der allerede er godt i gang med at ændre og optimere mange af de processer, der bliver anvendt i energisektoren.

I Energy Innovation Cluster er vi klar til at løfte opgaven sammen med den samlede industri, når det gælder ny innovation. Kontakt os, hvis du repræsenterer en digital teknologi, der kan løse industriens største udfordringer.

Glenda Napier, direktør, Energy Innovation Cluster. Pressefoto
0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Gråkjær henter stor ordre 'på hjemmebane'

Holstebro

Stor materiel skade: To biler stødte sammen i kryds

Struer For abonnenter

På visit i virkeligheden: Vi får fanget nogle børn tidligere og givet dem den hjælp, de har brug for, tidligere

Holstebro

Budgetgyser: Kæmpestor usikkerhed om kommunens økonomi

Danmark For abonnenter

Carl Holst om balladen i Venstre: Jeg fik ret, men ikke min vilje

Holstebro

UCH-elever viste deres skills frem

Portræt For abonnenter

Dansemusen der fandt ud af, at hun hellere ville være bag scenen

Vinderup

Nye byggegrunde skal stå klar til sommer

Vinderup

Ønske til staten: Lav cykeltunnel ved ny cykelsti

Annonce