Annonce
Indland

Danskere streamer mere musik og radio

Især unge streamer film, tv, radio og musik. Selv om der ses mindre flow-tv, er det kun lidt under 1992-tal.

Streaming af musik og radio fylder mere i danskernes mediebrug i 2019, viser en undersøgelse fra DR.

I 2019 er tv stadig størst med omkring 30 procent af medieforbruget. Det er tre procentpoint mindre end i 2018.

Streaming af radio og musik vokser mest. Hvor det i 2018 fyldte 6 procent, var det sidste år 10 procent. Særligt hos unge er det vokset. For de 15- til 31-årige er streaming af radio og musik vokset fra 13 til 21 procent.

Streaming af lyd står nu for 10 procent af det samlede medieforbrug blandt hele befolkningen.

Generelt ser mediebruget anderledes ud for 15- til 31-årige end for resten af befolkningen. Omkring en fjerdedel af de unges mediebrug er streaming af tv og film. Det er langt mere, end samme aldersgruppe bruger på flow-tv og radio.

Selv om der er tale om små ændringer, viser DR's undersøgelse faktisk også et fald i, hvor meget sociale medier fylder i mediebilledet - også hos unge.

Ifølge Mediawatch er det interessant, at selv om flow-tv er gået tilbage, ligger det kun seks minutter under det gennemsnitlige forbrug i 1992, før alle nichekanalerne som DR2 i 1996 og TV2 Zulu i 2000 begyndte at blomstre op.

Målemetoden for tv-seningen blev dog ændret i 2017, og derfor er tallene ikke helt sammenlignelige.

Det er særligt de modne seere, der fortsat ser flow-tv. Ifølge DR Medieforsknings rapport stod personer over 47 år i 2018 for 72 procent af den samlede tv-sening. I 2009 var andelen mere beskedne 49 procent, skriver Mediawatch.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Verdensmesterskabet får ikke lov at smuldre i Struer

Hvis bokseren Dina Thorslund skal miste sit verdensmesterskabsbælte, så lad os håbe, at det kommer til at ske i bokseringen mod en dygtigere modstander, og ikke fordi økonomi og teknikaliteter spænder ben for hende. Da hun for nylig brød med sin hidtidige promotor, det tyske Team Sauerland, stod hun alene tilbage med opgaven at arrangere og finansiere en mesterskabskamp. Det er en stor opgave, som rækker et godt stykke ud over de færdigheder, man slider sig til i et træningslokale, og derfor har bokseren brug for hjælp. Verdensmestre i individuelle publikumssportsgrene findes der ikke mange af i Danmark. Derfor er det en præstation, som har skabt opmærksomhed. Og Struer Kommune har været både dygtig og flittig til at udnytte den potentielle profilering, der ligger i at have en verdensmester i byen. Derfor har kommunen naturligvis også en interesse i, at det fortsat er tilfældet. Og netop derfor ser kommunen også velvilligt på mulighed for et samarbejde - eller en støtte. Detaljerne er endnu ikke klare, men borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) giver i dagens avis udtryk for, at der skal findes en løsning. Nok så vigtigt er det signal, som erhvervsmanden Peter K. Kristensen sender i et læserbrev i dagens avis. Han opfordrer til at støtte projektet og melder sig samtidig klar til selv at gøre det. Det er vigtigt, at dem, der har mulighed for at ændre noget, ikke bare støtter økonomisk med et sponsorat, men også råber lidt og op fortæller om, hvor vigtigt det er at have noget at være fælles om og stolte over. En opbakning som den, erhvervsmandens sender i sit læserbrev, er derfor uendeligt meget værd. Det er uholdbart, hvis bokser og træner selv skal stå for det administrative. Det kan måske lykkes en enkelt gang, men hvis Dina Thorslund skal have mulighed for at koncentrere sig om sporten, må hun finde en ny promotor. Og den opgave er langt nemmere, hvis hun kan demonstrere solid opbakning i baglandet. For selvfølgelig skal verdensmesterskabet forsvares. Og selvfølgelig skal det foregå i Struer denne gang.

Annonce