Annonce
Navne

Dansker vinder kokke-VM - Skandinavien gør rent bord

Den danske kok Kenneth Toft-Hansenhar vundet kokkemesterskabet Bocuse d'Or i Lyon. Det er anden gang, at en dansker vinder. Jean-Philippe Ksiazek/Ritzau Scanpix

Køkkenchef Kenneth Toft-Hansen, der drev Svinkløv Badehotel, som nedbrændte i 2016, vandt onsdag aften det uofficielle VM for kokke, Bocuse d'Or.

Lyon: Den danske kok Kenneth Toft-Hansen fra Svinkløv Badehotel hvandt onsdag Bocuse d'Or.

Og Skandinavien dominerede konkurrencen. Således indtog Sverige andenpladsen, mens nordmændene kan fejre bronze.

Bocuse d'Or bliver holdt i Lyon i Frankrig, og det betragtes som det uofficielle verdensmesterskab for kokke.

Det er anden gang, Danmark vinder. Første gang var i 2011, hvor Rasmus Kofoed, der er køkkenchef og medejer af restauranten Geranium, vandt.

Kofoed er Kenneth Toft-Hansens træner. Forud for årets mesterskab har de og holdet, der blandt andet består af assistent Christian Wellendorf, knoklet for at få alt til at gå op i en højere enhed.

Og Christian Wellendorf har ved konkurrencen også gjort et ekstra godt stykke arbejde. Således vinder han også prisen "Best Commis Chef", for sit arbejde som kokkeassistent ved konkurrencen.

Kenneth Toft-Hansen havde ved mesterskabet valgt temaet "Flora Danica" til sine retter efter de klassiske opslagsværker om danske blomster og planter.

- Vi vil bruge nogle af de ting, der er langs de danske kyster. Hybenroser, enebær og vild timian er blandt ingredienserne. Vi har prøvet at gå den florale vej. Og tingene må gerne se naturlige ud, sagde køkkenchefen forud for konkurrencen.

Kenneth Toft-Hansen overtog driften af det historiske Svinkløv Badehotel tilbage i 2015.

Hotellet nedbrændte natten til 26. september 2016. Det var en defekt tørretumbler, der var skyld i branden. Badehotellet forventes at genåbne i løbet af 2019.

Det er anden gang, at Kenneth Toft-Hansen repræsenterer Danmark i Bocuse dOr. Sidste gang - i 2015 - blev det til en sjetteplads. Han havde kvalificeret sig til finalen i den internationale konkurrence i år ved at vinde bronze ved sidste års Bocuse dOr Europe.

I Horesta, der er brancheorganisationen for hoteller og restauranter, tror administrerende direktør Katia K. Østergaard, at guldet kommer til at gavne den danske madscene.

- Bocuse dOr er den hårdeste kokkekamp i verden, og Kenneth Toft-Hansens bedrift vil nu komme hele det danske restauranterhverv til gavn, udtaler direktøren blandt andet i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Prisen for teknologivirksomhedernes indtog

Jysk Fynske Medier, som også står bag udgivelsen af denne avis, offentliggør i dag, at koncernen lukker ugeavisen "Vinderup Avis". Lukningen sker som en direkte konsekvens af et faldende annoncemarked, som i flere år været med til at underminere grundlaget for at drive lokal, annoncefinansieret avis. Det er rigtig ærgerligt for lokalsamfundet, når der ikke længere er plads til avisen. Ligesom det er ærgerligt, når isenkræmmeren, bageren eller posthuset lukker på grund af for lav omsætning. Der er ikke noget positivt at sige om lukningen af avisen, som har sine rødder langt tilbage i 1900-tallet. Men for avislæsere og vogtere af det lokale demokrati og den lokale sammenhængskraft er Vinderup heldigvis stadig godt hjulpet. Vinderup ligger lige i smørhullet, hvor to medievirksomheder fortsat driver deres aviser. Dagbladet Holstebro udkommer selvsagt i området, ligesom Skive Folkeblad også interesserer sig for den del af Holstebro Kommune. Desuden kommer de to store ugeaviser Holstebro Onsdag og Skive Folkeblads "Midt på ugen" i området. Så vi kan godt pakke det værste sortsyn på nærdemokratiets vegne lidt til side. Men udviklingen vidner om, at der er sket et skred. Når annonceomsætningen flytter til det digitale område, flytter langt størstedelen desværre også ud af landet. I 2018 stod Google og Facebook alene for 61 procent af den digitale, danske annonceomsætning. Og modsat omsætningen i danske medievirksomheder, bruger Google og Facebook ikke deres penge til at skabe indhold, som styrker demokrati og sammenhængskraft i lokalområdet. Derfor har vi set en massiv konsolidering på ugeavismarkedet gennem flere år. I større byer, hvor der før var flere selvstændige aviser, er der kun en tilbage, og de mindste har det svært. Vinderup Avis udkommer for sidste gang om en uge, men Vinderup er stadig en vigtig del af Holstebro Kommune og en helt selvfølgelig del af dette dagblads dækningsområde.

Annonce