Annonce
Sport

Danske venner sms'er islænding: De vil ikke tale med mig

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Sigvaldi Gudjonssons danske venner er bekymrede før Islands kamp mod Ungarn ved håndbold-EM.

Danmarks EM-skæbne ligger delvist i Islands hænder, når de sidste kampe i det indledende gruppespil spilles onsdag.

Det kan den islandske fløjspiller Sigvaldi Gudjonsson mærke i sin indbakke, som vennerne fra Danmark har skrevet flittigt til.

Gudjonsson spillede i en årrække i Århus Håndbold og har et stort netværk i Danmark.

- Jeg fik også en masse beskeder før kampen mod Danmark. Men nu er det nogle beskeder, hvor de skriver, at de ikke gider at snakke med mig, hvis vi taber onsdag.

- Det er altid lidt sjovt, når man har nogle venner i Danmark, der er lidt pressede over det, joker Sigvaldi Gudjonsson.

Danmark står i en noget uvant situation ved EM, hvor danskerne skal bruge en islandsk sejr over Ungarn, mens Danmark selv skal slå Rusland for at komme videre.

Omvendt er Island vant til at være under stort pres ved EM- og VM-slutrunder, så Gudjonsson nyder, at rollerne nu er byttet om.

- Jeg synes, at det er lidt sjovt. Det er selvfølgelig trist for Danmark, og jeg har da også lidt dansk i mig, så jeg håber da lidt, at de går videre.

- Men de skal selvfølgelig stole på, at vi vinder, så det er en lidt mærkelig situation, siger fløjprofilen, der til daglig spiller i norske Elverum.

Island, der allerede er klar til mellemrunden, spiller onsdag klokken 18.15 mod Ungarn i Malmö Arena. Danmark møder Rusland klokken 20.30 samme sted.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Åbenhed er eneste middel mod svindel

Struer Kommunes tidligere kommunaldirektør er sigtet for mandatsvig - altså tyveri. Det kunne vi endelig fortælle i fredagsavisen efter længere tids ihærdige forsøg på at få sandheden om hans pludselige afgang fra jobbet i august 2019 frem i lyset. Hvor informationer holdes skjult, tager rygter og halve sandheder som regel over, og lige siden direktørens fratrædelse er vi på avisen stødt på begge dele. Ikke noget konkret nok til, at vi kunne fortælle det til de borgere i kommunen, som ifølge anklageskriftet er blevet snydt for deres skattekroner. Men nok til, at vi har gravet i sagen. Struer Kommune har holdt det hele hemmeligt for offentligheden, og først nu hvor anklageskriftet er tilgængeligt, har borgerne udsigt til at få svar på nogle af de mange spørgsmål, der melder sig i kølvandet på sådan en sag. Hvis anklageren har ret i, at direktøren gennem godt to år har stoppet mere end 120.000 kroner i egen lomme, efterlader det en række spørgsmål til kommunen. Hvordan kunne det finde sted så længe, uden at blive bemærket i den interne revision? Ethvert træk på kreditkortet skal følges af et bilag for udgiften, så lavpraktisk tyveri på denne måde burde være umuligt at gennemføre over længere tid. Er der styr på revisionen nu? Og hvorfor gik der mere end en måned fra direktørens afgang til en politianmeldelse? Sagen er endnu en alvorlig ridse i lakken på den engang så flotte danske tillid til håndteringen af vores fælles pengekasse. Engang var tyveri og underslæb i det offentlige nærmest utænkeligt, men sagen her er blot en af flere - og langt mere omfattende - sager om embedsmænd, der har stoppet offentlige penge i egne lommer. Svindel med vores fælles midler er gift for samfundet, men det må og skal frem i lyset. Fuld offentlighed er yderst vigtigt, hvis vi skal have tilliden tilbage. Her på avisen stiller vi spørgsmål og kræver svar, fordi ingen kan være tjent med, at kontrollen med vores skattekroner sejler. Der vil altid være uærlige personer, og de mange sager har vist, at kontrolapparatet er nødvendigt. Og hemmelighedskræmmeri når kontrollen svigter hører ingen steder hjemme.

Struer

De svedte for at bekæmpe kræft

Annonce