Annoncørbetalt indhold

Danske rejsende skal bruge ESTA for at komme ind i USA

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Når du som dansk statsborger skal du bruge et ESTA for at komme ind i USA. Men hvad er et ESTA egentlig og hvordan får du sådan et?


Annonce

Selv om danskere er visumfrie skal du stadig have et ESTA for at rejse ind i USA

For 30 år siden var Danmark et af de lande der valgte at træde ind i det program der kaldes for Visa Waiver programmet. Dette program er fra USA's side et program der skal gøre det lettere at rejse til og fra USA. Da Danmark tilbage i 1991 blev en del af dette program, var der endnu ikke noget der hed ESTA og danske statsborgere blev blot visumfrie i forhold til indrejse i USA.

Da der blot 10 år efter at Danmark blev en del af dette program, blev begået historiske terrorangreb mod USA den 11. september 2001, blev der årene efter strammet op på reglerne for indrejse til USA. Dette betød at der fremadrettet kun måtte rejses ind i landet med pas der var maskinlæsbare, så det er svære at fuske med identiteter og i 2006 blev det altså et krav for alle indrejsende der var visumfrie at have et godkendt ESTA ansøgning.


En elektronisk rejsegodkendelse der sikrer USA mod flere terrorangreb

Et ESTA er en elektronisk rejsegodkendelse, der hjælper USA til at sikre at der ikke kommer nogle trusler ind over grænsen som f.eks. mulige terrorister. Der følger derfor nogle krav med for at kunne få et ESTA, men størstedelen af de danske statsborgere vil ikke have problemer med at få godkendt denne ansøgning.

Nogle af de krav der stilles fra USA's side, hvis du ønsker at rejse ind i USA er, at du f.eks. ikke må være tidligere straffet hjemme i Danmark og du må heller ikke have besøgt lande som f.eks. Irak, Nordkorea og lignende siden marts 2011. Har du været udstationeret til nogle af de lande, der bliver nævnt som ikke-godkendte lande, kan du dog ansøge om et visum på ambassaden i stedet.

Du skal ikke forsøge at ansøge om et ESTA, hvis du ved at du ikke kan vinge alle de krav der er af. Det er desuden også årsag til at blive diskvalificeret til at få et ESTA, hvis man førhen har fået afvist et ESTA. Hvis du er i tvivl om hvorvidt der bliver tjekket for ESTA i lufthavnen, så kan det garanteres at du med sikkerhed bliver sendt hjem til Danmark igen, hvis du først når til USA, da der her er al den sikkerhed der skal til for at opdage enhver uden ESTA.


Det tager højest 3 dage at få et ESTA

Hvis du ikke har noget problem med at opfylde alle kravene, som de fleste danske statsborgere ikke har problemer med, så vil du opleve en let og hurtig ansøgningsprocedure. ESTA er elektronisk både når du søger og når du modtager dit ESTA. Det vil sige at der ikke skal være en masse spildtid i forbindelse med ansøgning og modtagelse og du kan derfor regne med at have dit ESTA registreret på dig efter 3 hverdage.

For mange personer går det langt hurtigere at modtage en kvittering med at man har fået godkendt sit ESTA, men det er ikke noget man anbefaler at vente med at søge til sidste øjeblik, for du kan som sagt ikke gennemføre din rejse, hvis ikke du har dit ESTA ved indrejse.

Når du ansøger om et ESTA så sørg for at dobbelttjekke alle de informationer du skal give. Hvis din mailadresse f.eks. ikke er korrekt stavet, vil du ikke modtage din kvittering og hvis du får noteret det forkerte pasnummer, hvor ESTA bliver registeret på, vil du blive afvist med det samme at personalet i lufthavnen scanner dit pas og kan se, at der ikke er noget ESTA.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.