Annonce
Sport

Danske Nacra 17-sejlere nærmer sig VM-medaljer

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Lin Ea Cinholt og Christian Peter Lübeck var fredag de bedste Nacra 17-sejlere ved VM i Auckland.

Ved det igangværende VM i New Zealand i bådklasserne 49er, 49erFX og Nacra 17 er der størst mulighed for en dansk medalje i sidstnævnte bådklasse.

Nacra 17-sejlerne Lin Ea Cinholt og Christian Peter Lübeck var fredag de bedste på VM's fjerde dag, og efter placeringer som nummer ni, fem og fire avancerer den danske duo fra en syvendeplads til en fjerdeplads i den samlede stilling.

Det giver god mulighed for at avancere op på medaljeskamlen i løbet af weekendens afsluttende sejladser.

Danskerne er fire point efter både et britisk makkerpar på tredjepladsen og australierne på andenpladsen, mens der er 11 point op til italienerne i front af konkurrencen.

Natacha Violet Saouma-Pedersen og Mathias Bruun Borreskov ligger nummer 30 og er reelt uden medaljechance i Nacra 17. Den unge besætning har dog først OL i 2024 som sit mål.

I kvindernes 49erFX svarede Ida Marie Baad og Marie Thusgaard tilbage på en skidt torsdag. Fredagen blev godt nok indledt med en 18.-plads i vandet ud for Auckland, men den følgende sejlads gav en tredjeplads, før danskerne vandt dagens sidste sejlads.

Dermed avancerer duoen fra en tiendeplads til en femteplads og har også mulighed for at få en medalje med hjem fra New Zealand. Anne-Julie Schütt og Iben Nielsby ligger nummer 16.

Af de fire danske besætninger i herrernes 49er er Jonas Warrer og Jakob Precht Jensen det bedste bud på et dansk topresultat. Duoen ligger nummer 12 før de afsluttende sejladser.

Danmark har sikret sig en OL-nationsplads i alle tre bådklasser, men der er ikke sat navn på OL-besætningerne.

Det skal denne uges VM i Auckland samt næste års VM, der ligger allerede i februar i Australien, afgøre.

Den besætning fra hver bådklasse, der over de to mesterskaber opnår det bedste resultat, får OL-billetten.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

Leder For abonnenter

Den bedste vaccination

75 år er lang tid. Det er en menneskealder - og mere skal der måske ikke til, for at glemslen om Holocausts rædsler slår igennem. I går var det 75 år siden, at russiske soldater befriede Auschwitz, og ingen længere kunne benægte det vanvid og massemord, som tyskerne havde sat i system på Europas jøder. I dag ser vi over hele Europa desværre nye angreb på jøder. Vi har set det senest i Danmark, hvor en jødisk kirkegård i Randers er blevet vandaliseret, og hvor jødiske medborgere har fået sat gule stjerner på deres postkasser. Der er naturligvis langt fra manglende respekt og hærværk fra historieløse højreradikale til nye koncentrationslejre. Men den antisemitisme, som man skulle tro, verden for evigt var blevet vaccineret mod med Anden Verdenskrig, trives desværre stadig. Det gør den i Danmark, og det gør den ude i verden. I et indlæg i nyhedsmagasinet Der Spiegel advarer den tyske udenrigsminister, Heiko Maas, ligefrem om, at fornærmelser og angreb på jøder er blevet dagligdags forekommende, og at næsten hver anden jøde i Tyskland har overvejet at forlade landet. Truslen mod den jødiske befolkning kommer mange steder fra. Den kommer fra højreradikale, den kommer fra muslimer, og den er sågar tidligere også set komme fra venstrefløjen, hvor man har sympatiseret med og økonomisk støttet grupperinger, der mest af alt ønskede staten Israel opløst. I alt seks millioner jøder blev myrdet under Anden Verdenskrig. Langt de fleste i udryddelseslejre som Auschwitz, der lå i det sydlige Polen. Og når antisemitismen viser sit grimme ansigt igen, så er det ikke kun et problem for den jødiske befolkning. Den er vores alles problem. Den viser, at vi ikke lært en dyt af historien, at vi stadig er nødt til at minde om rædslerne fra koncentrationslejrene, og hvad galoperende vanvid kan føre til. 75-året for befrielsen af Auschwitz og enden på Holocaust er en glimrende lejlighed til at genfortælle historien - og minde hinanden om, at den bedste vaccination mod gentagelse af fortidens dumheder og den stigende antisemitisme er at huske fortiden.

Annonce