Annonce
Erhverv

Danske Bank opjusterer: Forventer plus på 15 milliarder kroner

Reuters Staff/Reuters

Danske Bank regner med et stort plus for 2019. Det er anden gang, at banken opjusterer på få dage.

For anden gang på blot få dage opjusterer Danske Bank forventningerne til årets resultat. Banken forventer nu et resultat efter skat på 15 milliarder kroner.

Det skriver Ritzau Finans.

Opjusteringen skyldes blandt andet skatteforhold, den årlige test af goodwill for værdiforringelse samt andre forhold, oplyser banken torsdag.

Det vil betyde et ekstra plus på cirka 1,1 milliarder kroner.

Mandag meddelte banken, at man forventede et samlet resultat efter skat på mellem 13-15 milliarder kroner.

Opjusteringen mandag skyldes salget af realkreditinstituttet LR Realkredit A/S, som ventes afsluttet inden udgangen af året. Det giver angiveligt en indtægt på 700-800 millioner kroner.

Torsdag har Danske Bank på skatteområdet besluttet at tilbageføre en hensættelse, der tidligere var indregnet vedrørende udskudt skat som følge af international sambeskatning.

Den post påvirker resultatet positivt med 5,2 milliarder kroner.

Modsat foretages en hensættelse til udskudt skat på 1,1 milliarder kroner vedrørende regulering af den skattemæssige værdi af aktiver og forpligtelser.

I forhold til den årlige gennemgang af balancen og test af aktiver for værdiforringelse venter Danske Bank nu en nedskrivning af goodwill og andre immaterielle aktiver på cirka to milliarder kroner.

Der ventes i øvrigt ekstraordinære nedskrivninger på lån på 0,4 milliarder kroner før skat og også højere driftsomkostninger.

I juli nedjusterede banken sine forventninger fra et resultat på 14-16 milliarder kroner til 13-15 milliarder kroner.

I november blev det sat til den lave ende af spændet.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Spritbilist: I får aldrig mine nøgler

Leder For abonnenter

Det er til glæde vendt

Da amerikanske FMC overtog Cheminova i 2014, fulgte nogle år, hvor medarbejder-antallet blev reduceret kraftigt. Amerikanerne lavede nyt hovedsæde for sine europæiske aktiviteter på Sjælland. Udmærket for Danmark, men rigtig skidt for Lemvigegnen, som i årene efter overtagelsen måtte konstatere, at det meget store og for kommunen vigtige antal såkaldte videnarbejdspladser på Cheminova forsvandt. Anlægget blev et produktionsanlæg uden forskningsafdeling med meget mere, og derudover har man også set antallet af medarbejdere i produktionen skrumpe. Vi skal ikke lang tid tilbage, før der på Lemvigegnen begyndte at brede sig en tvivl, om amerikanerne på sigt også ville satse på afdelingen på Rønland, eller man ville flytte produktionen og dermed lukke egnens største private arbejdsplads ned med de følgevirkninger, det ville have. Nu får melodien tilsyneladende en helt anden positiv melodi. Vi kan i dag afsløre, at FMC har planer om at etablere et anlæg, der omregnet til danske kroner ligger på omkring en halv milliard kroner at bygge. Og 300 skal arbejde på at etablere produktionsanlægget. Nu skal det selvfølgelig siges, at på Rønland vil man ikke bekræfte, at det er korrekt. Man vil ikke udtale sig om noget, der ikke er besluttet endeligt. Men vi observatører kan jo så også bemærke, at det ikke bliver kontant afvist. Rygterne kører, og der tages ikke til genmæle. Meget tyder på, der er noget reelt om snakken. Det er beviset på, at FMC ikke blot har en fremtidig plan med Cheminova, hvilket man jo også i dag bekræfter, man har. Det slukker også tidligere tiders pessimisme om, at man kunne risikere, at der lukkes ned. Det er en meget velkommen nyhed, som har stor betydning for Vestjylland og for beskæftigelsen i fremtiden. Det fremgår ikke noget om antal arbejdspladser i forbindelse med et nyt anlæg. Men under alle omstændigheder vil det skabe aktivitet og beskæftigelse både på virksomheden og hos underleverandører til gavn for hele egnen.

Annonce