Annonce
Sport

Baneryttere fra Fyn tager VM-guld med ny verdensrekord

Focke Strangmann/Ritzau Scanpix

Fynske Lasse Normann Hansen kørte sammen med tre andre den tredje verdensrekord på halvandet døgn og tog VM-guldet ved finalen i verdensmesterskaberne i Berlin.

Lasse Norman Hansen, Rasmus Lund Pedersen, Julius Johansen og Frederik Rodenberg Madsen bliver ved med at overgå sig selv i Berlin.

Annonce

Med deres tredje verdensrekord på halvandet døgn tog danskerne torsdag VM-guld, da New Zealand i en magtdemonstration blev besejret i finalen ved verdensmesterskaberne i den tyske hovedstad.

Dermed er Danmark for anden gang i historien verdensmester i disciplinen. Første gang var i 2009, hvor Alex Rasmussen, Casper Jørgensen, Michael Færk Christensen og Jens-Erik Madsen triumferede.

De fire danskere tog VM-guldet torsdag med tiden 3 minutter og 44,672 sekunder. Det er lidt over halvandet sekund hurtigere end den verdensrekord, de selv satte onsdag aften.

New Zealand blev distanceret med lidt over fem sekunder i finalen og var aldrig i nærheden af at true danskerne, som var overlegne fra start til slut.

Det danske landshold lagde onsdag ud med først at slå Australiens nu tidligere verdensrekord, inden Hansen, Pedersen, Johansen og Madsen senere på dagen forbedrede den yderligere.

I alt har danskerne nu barberet 3,34 sekunder af verdensrekorden, siden de første gang trillede deres cykler ud på den tyske bane onsdag.

Kvartetten imponerede ved at feje alle europæiske cykelrivaler af banen ved EM i oktober i 2019, smadre den danske rekord og snuppe suverænt guld, men verdensrekorden undslap dem med syv tiendedele af et sekund ved den lejlighed.

Den har de altså sat sig tungt på nu.

Med præstationen cementerer de fire danskere deres status som et af Danmarks største medaljehåb ved sommerens OL i Tokyo.

VM afholdes i Velodrom i Berlin fra onsdag til søndag.

/ritzau/

Odd Andersen/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Fire sigtelser til to mænd

Annonce