Annonce
Sport

Danmark hænger i før par-VM i speedway afgøres søndag

Sportxpress/Ritzau Scanpix
Danmark kørte sig tilbage efter en skidt start i par-VM i speedway og er i spil, inden VM afgøres søndag.

De danske speedwaykørere holdt liv i håbet om metal ved par-VM lørdag aften, da den første af to finaledage blev kørt i russiske Togliatti.

Danskerne ligger inden søndag på fjerdepladsen med 19 point.

Australien fører med 23 point foran Rusland og Polen, der har henholdsvis 22 og 21 point.

Rutinerede Niels-Kristian Iversen hentede blot to point på en aften, hvor han lagde ud med en tyvstart og blev diskvalificeret.

Senere sluttede han sidst i et heat og hentede en andenplads, inden han styrtede og ikke kom til flere starter.

Derefter hentede U21-køreren Frederik Jakobsen to andenpladser og fire point.

De øvrige point blev kørt hjem af Leon Madsen, inden der igen skal køres søndag.

Par-VM hedder officielt "Speedway of Nations" og afvikles over to dage, og foruden Danmark var Tyskland, Australien, Polen, Sverige, Storbritannien og værtsnationen Rusland, som også er forsvarende mester, kvalificeret.

Niels-Kristian Iversens tyvstart kom i første heat mod Tyskland, som også fik en kører diskvalificeret.

Derfor skulle Leon Madsen og Erik Riss køre mod hinanden, og her hentede danskeren tre point.

Iversen måtte notere sig nul point i det andet danske heat mod Australien, hvor Madsen hentede to point.

Så gjaldt det en dyst mod Polen i danskernes næste start, og her fandt Iversen mere fart med en andenplads efter Bartosz Zmarzlik, mens Leon Madsen hentede et enkelt point på tredjepladsen.

Så skulle Danmark køre mod russerne, og her mistede Iversen kontrollen over maskinen og styrtede. Heatet blev afblæst, og endnu et heat uden Iversen var en realitet.

Her hentede Leon Madsen tre point med førstepladsen mod Emil Sayfutdinov og Artem Laguta.

Så blev Frederik Jakobsen bragt i spil i danskernes femte heat mod Sverige, og Jakobsen sikrede en andenplads efter Leon Madsen, og dermed var der fem tiltrængte point til Danmark.

Efter Iversens styrt var Frederik Jakobsen igen til start i Danmarks sidste heat mod Storbritannien. Briterne leverede deres bedste resultat lørdag, da Craig Cook hentede tre point foran Frederik Jakobsen.

Leon Madsens tredjeplads sørgede for tre danske point og totalen på dagen på 19.

Søndag køres igen 21 heat. Herefter er førstepladsen i finalen, mens nummer to og tre samlet kører en semifinale.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer For abonnenter

SSP om ny indsats: - Man er så provokerende i sin adfærd, at det er fuldstændig ligegyldigt, om det er politiet, der kommer, eller ej

Leder For abonnenter

Prisen for teknologivirksomhedernes indtog

Jysk Fynske Medier, som også står bag udgivelsen af denne avis, offentliggør i dag, at koncernen lukker ugeavisen "Vinderup Avis". Lukningen sker som en direkte konsekvens af et faldende annoncemarked, som i flere år været med til at underminere grundlaget for at drive lokal, annoncefinansieret avis. Det er rigtig ærgerligt for lokalsamfundet, når der ikke længere er plads til avisen. Ligesom det er ærgerligt, når isenkræmmeren, bageren eller posthuset lukker på grund af for lav omsætning. Der er ikke noget positivt at sige om lukningen af avisen, som har sine rødder langt tilbage i 1900-tallet. Men for avislæsere og vogtere af det lokale demokrati og den lokale sammenhængskraft er Vinderup heldigvis stadig godt hjulpet. Vinderup ligger lige i smørhullet, hvor to medievirksomheder fortsat driver deres aviser. Dagbladet Holstebro udkommer selvsagt i området, ligesom Skive Folkeblad også interesserer sig for den del af Holstebro Kommune. Desuden kommer de to store ugeaviser Holstebro Onsdag og Skive Folkeblads "Midt på ugen" i området. Så vi kan godt pakke det værste sortsyn på nærdemokratiets vegne lidt til side. Men udviklingen vidner om, at der er sket et skred. Når annonceomsætningen flytter til det digitale område, flytter langt størstedelen desværre også ud af landet. I 2018 stod Google og Facebook alene for 61 procent af den digitale, danske annonceomsætning. Og modsat omsætningen i danske medievirksomheder, bruger Google og Facebook ikke deres penge til at skabe indhold, som styrker demokrati og sammenhængskraft i lokalområdet. Derfor har vi set en massiv konsolidering på ugeavismarkedet gennem flere år. I større byer, hvor der før var flere selvstændige aviser, er der kun en tilbage, og de mindste har det svært. Vinderup Avis udkommer for sidste gang om en uge, men Vinderup er stadig en vigtig del af Holstebro Kommune og en helt selvfølgelig del af dette dagblads dækningsområde.

112

To sigtelser på én kørsel

Annonce