Annonce
Kultur

Dansk-norske venskabskoncert i Holstebro Kirke

Orkesterefterskolen og deres norske venskabsorkester byder på en stemningsfuld koncert i Holstebro Kirke. Pressefoto
Orkesterefterskolens norske venskabsorkester kommer på besøg, og det danner basis for en stor koncert i Holstebro Kirke søndag den 17. november om eftermiddagen.

Holstebro: Søndag den 17. november kan man - ganske gratis - få en times musikoplevelser af de store, hvis man sætter sig ind på en af bænkene i Holstebro Kirke inden klokken 15.

OrkesterEfterskolen i Holstebro har nemlig besøg af deres norske venskabsorkester HOKK, som er et talentorkester, der samler ambitiøse musikere i alderen 15-19 år og spiller blæsermusik på højt niveau.

- De norske musikere besøger OrkesterEfterskolen i tre dage og spiller sammen og synger også sammen med vores elever. Vores blæsere spiller sammen med de norske blæsere og der bliver også mulighed for at høre vores eget symfoniorkester og strygeorkester til koncerten, fortæller forstander for Orkesterefterskolen, Charlotte Borchorst Faurschou.

Samarbejdet er et udvekslingsprojekt, hvor OrkesterEfterskolen i maj næste år tager til Norge og genbesøger det norske orkester. Det er skolens kordirigent og musikhistorielærer, Asbjørn Damgaard Faleide, der stammer fra Norge, som har været primus motor i at arrangere udvekslingen.

- For mig som nordmand er harmoniorkester nærmest en del af mit DNA. Jeg er vokset op med harmoniorkester og trådt mine musikalske barneskridt i harmoniorkesterbevægelsen. Vi får besøg af Hedmark og Oppland Kretskorps (HOKK). De samler nogle af de dygtigste unge musikere fra Innlandet, området lige nord for Oslo. At vores unge og de unge nordmænd mødes gennem musikken, bidrager til at styrke båndene mellem Norge og Danmark, siger han.

Til koncerten vil der være musik i mange forskellige klangfarver. Harmoniorkestrene vil byde på norsk og dansk musik, klassisk musik og folkemusik fra flere lande. OrkesterEfterskolens strygeorkester tager publikum med til barokken, og skolens symfoniorkester præsenterer store symfoniske øjeblikke fra romantikken.

I forbrødringens ånd vil der også synges dansk og norsk kormusik, hvor alle musikerne deltager i et stort fælleskor.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce