Annonce
Erhverv

Dansk Industri opfordrer studenter: Kig vores vej, hvis I er i tvivl om fremtiden

Mere end hver fjerde fra studenterårgangen 2017 har ikke taget skridtet videre i uddannelsessystemet. Claus Arberg fra Dansk Industri MidtVest ser potentiale i at få flere til at kigge i retning af industrien. Arkivfoto: Morten Stricker

Holstebro: Industribranchen står klar med åbne arme, hvis de unge studenter pludselig bliver i tvivl om, hvilken vej de skal tage videre i livet.

Det fortæller Claus Arberg, formand for Dansk Industri MidtVest. Ifølge ham er der nemlig flere unge i den situation, end man lige skulle tro.

Af den gruppe unge, der fik studenterhuerne på i 2017 i Holstebro Kommune, var 28 procent af dem ikke kommet videre i uddannelsessystemet to år senere, viser tal fra Dansk Industri. Det kan der være mange årsager til, og ifølge Claus Arberg kan nogle af de unge være blevet i tvivl om, hvorvidt de er på rette spor.

- Og der kan vi jo kun sige til dem, at der altså er mange spændende jobs i industriens verden, og vi mangler kvalificeret arbejdskraft, og det kommer vi også til i fremtiden, siger han.

Men de unge kommer ikke af sig selv. Derfor skal industrien være gode til at gøre sig til overfor de unge mennesker.

- Det er vigtigt, at virksomhederne er åbne overfor praktik- og elevforløb, så vi får vist dem, hvad det er for nogle gode jobs, der er i vores verden, siger Claus Arberg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce