x
Annonce
Danmark

Dansk Folkeparti vil give private medier hjælpepakke

Jysk Fynske Medier, der blandt andet udgiver denne avis, har meldt ud, at faldende annoncesalg kan ende med at koste koncernen 125 millioner kroner. Det fik søndag 36 fynske og jyske borgmestre til at indrykke en annonce, hvori de opfordrer til at støtte de lokale og regionale medier. Siden har Venstre og nu også DF reageret med forslag til en hjælpepakke. Arkivfoto: Michael Nørgaard
Partiet vil give medier kompensation, hvis de oplever et indtægtstab på 20 procent. DF opfordrer kommuner og regioner til at annoncere i danske aviser, der oplever store indtægtstab.

Medier: Dansk Folkeparti vil hjælpe de aviser, der ligesom mange andre private virksomheder oplever store tab i omsætning.

Det skriver TV2/FYN.

- Det er en livsnerve i et demokrati som vores, at vi har en presse, der kan være kritisk, og som kan give os alle sammen information om, hvad der rører sig, siger partiformand Kristian Thulesen Dahl til TV2/FYN.

For private virksomheder kræver det en nedgang i omsætningen på 40 procent, hvis staten skal kompensere for tabet.

Dansk Folkeparti frygter, at private medier når at blive ruinerede, før de når et indtægtstab i den størrelse. Derfor foreslår partiet en hjælpepakke, der kan kompensere medievirksomheder ved et indtægtstab på 20 procent i forhold til samme periode sidste år.

- Samtidig vil vi opfordre kommuner og regioner til at indrykke annoncer i danske medier, i stedet for at bruge Facebook, hvor pengene går til amerikanere, siger Kristian Thulesen Dahl til TV2/FYN og TV Syd.

Annonce

Støtte fra borgmestre og Venstre

Jysk Fynske Medier, der blandt andet udgiver 13 lokale og regionale dagblade, har meldt ud, at et faldende annoncesalg kan ende med at koste mediekoncernen 125 millioner kroner.

Det fik søndag 36 fynske og jyske borgmestre til at indrykke en annonce, hvori de opfordrer til at støtte de lokale og regionale medier.

Også Venstre har meldt sig klar til at hjælpe private mediehuse gennem krisen. Partiets medie- og kulturordfører, Britt Bager, foreslog her i avisen at udmønte en pulje på foreløbig 25 millioner øremærket regional- og lokalaviserne.

- De lokale og regionale medier er virksomheder og arbejdspladser som alle andre. Men ud over det har de en enorm stor betydning for vores demokrati og fællesskab i kommuner, regioner og lokalsamfund. De skaber sammenhæng, forståelse og fællesskab - og de styrker demokratiet. Det vil Venstre altid være optaget af at støtte, sagde Britt Bager.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi må bede om godt vejr

Man må håbe, at det bliver godt vejr efter påske. Det vil i hvert tilfælde gøre opgaven lidt lettere for de kommunalt ansatte samt ledere på skoler og daginstitutioner, når de hen over påsken skal løse en på papiret stort set umulig opgave. De skal skaffe plads til børn i skoler og daginstitutioner, så der dels kan skabes plads nok mellem børnene, og så skal hygiejne-forholdene også være i top. Det vil være en udfordring på rigtig mange skoler og i rigtig mange dagtilbud at skaffe den fornødne plads til det, samtidigt med at det også skal fungere. Skoleklassen kan ikke være i ét klasselokale, og hvis alle forældre vælger at sige ja tak til at få børnene i daginstitution, så er her heller ikke kvadratmeter nok. Opfordringen fra statsministeren lød, at børnene skulle være så meget ude som muligt, og det må man da også håbe, det bliver vejr til i mange dage, da det vil gøre opgaven noget lettere for et presset personale at holde børnene på en rimelig afstand. Ingen ved i skrivende øjeblik hvor mange skoler og dagtilbud, der bliver klar onsdag. Der er meget, der skal på plads. Det vides heller ikke, om forældrene tager imod tilbudet. Ja, børnene skal jo i skole, men hvor mange børn bliver hjemme fra daginstitutionen, fordi forældrene er utrygge ved smittefaren? Mange forældre trænger til, at børnene kommer af sted, og mange børn vil også glæde sig. Men usikkerheden er der jo, om det er en klog beslutning eller ej at sende børnene hjemmefra. Ingen ved det. Det må tiden vise. Vi er på ukendt grund. Regeringen tør ikke længere holde samfundet i et jerngreb på grund af de økonomiske konsekvenser. Eksperterne siger, det her er den klogeste måde at åbne op på. Vi andre må bede til, de har ret. I det her ligger en kalkuleret risiko, da man gerne ser, at en hel del flere faktisk bliver smittet - men i et tempo, hvor sundhedsvæsnet kan følge med. Lukker vi fortsat helt ned, vil det trække epidemien rigtigt langt ud, og mange vil være i fare igen, når bølge to forventes at komme til efteråret. Nej, det er ikke let at træffe en klog beslutning, og en forkert kan give os et nyt Italien eller Spanien. Beslutninger skal tages nu. Næste år ved vi, om det var klogt eller ej.

Annonce