Annonce
Danmark

Dansk Folkeparti afviser at have startet sexrygte

Poul Lindholm Nielsen (t.h.), partisekretær i Dansk Folkeparti, deltog selv på generalforsamlingen i Dansk Folkepartis vælgerforening i Ringsted i år. Men han afviser, at der på mødet blev insinueret, at Tina-Mia Eriksen skulle have et upassende forhold til en magtfuld politiker. Foto: Niels Ahlmann Olesen/Scanpix
Den 27-årige byrådspolitiker Tina-Mia Eriksen stod i søndagsavisen frem og fortalte om sine oplevelser med sexisme i Dansk Folkeparti. En af hendes oplevelser er, at partikollegaer under en generalforsamling insinuerede, at hun havde et seksuelt forhold til en magtfuld politiker. Men det er en påstand, som ikke stemmer overens med virkeligheden, lyder det fra Dansk Folkeparti.

Chikane: Det var den tidligere formand for Dansk Folkeparti Pia Kjærsgaard udtalelser om, at kvindelige politikeres oplevelser med sexisme var "postulater", der fik byrådspolitikeren Tina Mia-Eriksen til at reagere.

I søndagens avis stod hun for første gang frem og fortalte om sine oplevelser med sexisme i Dansk Folkeparti. Men nu kaldes Tina-Mia Eriksen oplevelser også for påstande. Denne gang af Dansk Folkepartis partisekretær Poul Lindholm Nielsen.

Han deltog selv på generalforsamlingen for Dansk Folkepartis vælgerforening i Ringsted i marts, hvor den værste episode ifølge Tina-Mia Eriksen udspillede sig.

Annonce

På mødet oplevede Tina-Mia Eriksen flere gange, at hendes partikollegaer insinuerede, at hun havde et seksuelt forhold til en magtfuld politiker.

Tina-Mia Eriksens oplevelse bakkes op af en anden deltager på mødet, som avisen Danmark har talt med. Deltageren ønsker at være anonym, men oplyser, at det, der blev sagt, ikke kunne forstås anderledes, end at Tina-Mia Eriksen havde haft et seksuelt forhold til en magtfuld politiker.

- Angriber os med påstande

Men partisekretær Poul Lindholm Nielsen har en anden opfattelse af, hvad der blev sagt på mødet.


Dansk Folkepartis offentlige udmelding om, at min oplevelse er en påstand, der ikke stemmer overens med virkeligheden, kommer desværre ikke som en overraskelse for mig.

Tina-Maria Eriksen, byrådspolitiker


I et skriftligt svar til avisen Danmark skriver han:

- Jeg må korrigere Tina Mia Eriksens påstande i avisen om at sexisme - i forhold til hende - blev debatteret på Dansk Folkeparti Ringsteds generalforsamling. Jeg var selv til stede på generalforsamlingen som dirigent og fulgte de politiske drøftelser fra start til slut. Det der blev debatteret var omkring politisk illoyalitet over for DF. Jeg synes, det er ærgerligt, at Tina-Mia retter dette angreb mod os med påstande, som ikke stemmer overens med virkeligheden. Vi tager i DF stærk afstand fra sexchikane, sexismekrænkelser og andet grimt. Vi vil ikke acceptere, at medlemmer i Dansk Folkeparti føler sig utrygge på nogen måde.

Tina-Mia Eriksen er ikke overrasket over svaret.

- Dansk Folkepartis offentlige udmelding om, at min oplevelse er en påstand, der ikke stemmer overens med virkeligheden, kommer desværre ikke som en overraskelse for mig. Men det gør det selvfølgelig ikke nemmere, for det er præcis den frygt mange mennesker har for at stille sig frem. Vil folk tro på mig? Vil de kalde mig en løgner? Og hvad nytter det overhovedet, hvis ingen tror på mig? Deres svar underbygger bare, at vi lige nu har en kultur, hvor man ikke føler sig tryg i at sige fra, uden man skal blive anklaget for at lyve, eller trækkes igennem postulatmøllen, og hvor den med mest magt, eller opbakning får ret. Det kalder på en kulturændring, skriver hun i en mail til avisen Danmark.

Annonce

- Han undlod at gribe ind

Samtidig problematiserer Tina-Mia Eriksen, at det netop er Poul Lindholm, der udtaler sig på DF's vegne.

- Han var selv til stede på aftenen, og som medlem af DF's ledelse har han spillet en rolle i sagens forløb og har undladt at gribe ind. I interviewet i søndagsavisen blev jeg spurgt: ”Hvad tror du, der ville være sket, hvis du havde fulgt Pias råd og var gået til ledelsen?” Mit svar var, at en fra den øverste ledelse var repræsenteret på mødet, og hans svar er så, at jeg lyver.

Generalforsamlingen blev ifølge Tina-Mia Eriksen afholdt efter længere tids stridigheder i byrådsgruppen, og samtidig gik hun allerede før mødet med overvejelser om, om hun var repræsenteret det rigtige sted politisk. Oplevelsen på generalforsamlingen blev ifølge Tina-Mia Eriksen det sidste skub, der fik hende til at skifte fra Dansk Folkeparti til Det Konservative Folkeparti i maj.

Avisen Danmark har forsøgt at få et interview med Dansk Folkeparti, men partiet har ikke ønsket at stille op. Vi ville gerne have spurgt, hvordan partiet ser på diskussionen om sexisme, og om der er en udfordring med sexisme i Dansk Folkeparti.

Annonce
Annonce
Holstebro

Burgerbygning, fodboldgolf, hæng på lygtepælene og hav et stort klistermærke af dig selv på din bil: Det kan godt være lidt skræmmende

Erhverv For abonnenter

19 ud af 20 ledige anmeldt til a-kasse for ikke at stå til rådighed - men det førte aldrig til en sanktion: Se her, hvad nogle af grundene kunne være

Danmark

Kendisser på stemmesedlen har en fordel, men ingen nem genvej til valg

Sport For abonnenter

HB-midt godkender det ene point mod Vejgaard: - Af erfaring ved jeg, at det er et svært sted at vinde

Kultur

Anbefaling: Fem forrygende serier til sofa og regnvejr

Erhverv For abonnenter

Det er Nordeuropas største solcellepark, men hvor meget fylder den præcist: Som 888.000 skriveborde? Som en bagatel? Som en forringelse af livskvaliteten?

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Kultur For abonnenter

Lyden af søndag lever i 'Giro 413': Hatten går stadig rundt efter 75 år

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Kultur For abonnenter

Verdens måske største af sin slags: Familien Kristensens samling fylder nu 600 kvadratmeter

Erhverv

Det bliver ikke sagt med blomster: Derfor flygter blomsterhandlerne fra Interflora

Sport

Tidligere landsholdskeeper tager over som målmandstræner i TTH

Leder For abonnenter

Højere afgift på dieselolien er det rene talmagi- det sænker ikke CO2-udledningen

Navne

Stort skulderklap til lokal kok: - Tårerne var lige ved at komme, men jeg holdt dem heldigvis tilbage

Annonce