Annonce
Holstebro

Dansk Folkehjælp: 105 børnefamilier i Holstebro har allerede søgt julehjælp

Den 18. november havde lige knap 12.000 børnefamilier over hele landet søgt at få en økonomisk håndsrækning til at holde jul. Foto Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Dansk Folkehjælp er midtvejs i ansøgningsruden til årets julehjælp: 105 børnefamilier i Holstebro Kommune har allerede søgt - sidste år anmodede i alt 118 familier fra kommunen om en økonomisk håndsrækning til at holde jul.
Annonce

Holstebro/Danmark: Den 1. november åbnede Dansk Folkehjælp for ansøgninger til årets julehjælp for fattige og udsatte børnefamilier, og godt midtvejs i ansøgningsrunden har 105 familier i Holstebro Kommune søgt økonomisk hjælp til at klare julen.

Det oplyser Dansk Folkehjælp i en pressemeddelelse.

Organisationen oplevede en stigning på op til 50 procent i ansøgertallet til sin feriehjælp i sommeren 2020, og derfor har organisationen en trist formodning om, at også ansøgertallet til julehjælp vil nå nye, kedelige højder i år.

Sidste år søgte i alt 14.600 familier fra hele landet julehjælp - heraf 118 familier fra Holstebro Kommune.

Annonce

Højere tal hvert år

Siden 2006 har Dansk Folkehjælp uddelt julehjælp. Efterspørgslen på julehjælpen er steget år for år, og med corona-pandemiens tag i det danske arbejdsmarked forbereder organisationen sig på det måske største ansøgerfelt hidtil.

- Hverdagen har siden pandemiens indtog i Danmark ændret sig for samtlige danskere, men for udsatte og fattige familier har den nye hverdag været særlig hård, forklarer Dansk Folkehjælp.

Midtvejs i ansøgningsrunden svarer 40 procent af de udsatte børnefamilier, der har søgt julehjælp, at nedlukningen har været ekstra hård, fordi de ikke har et netværk, de kan trække på til for eksempel lektiehjælp og børnepasning.


Vi forventer i år et rekordhøjt ansøgertal - også fordi pandemien kan have medført en mindre gruppe af ny-fattige, som for første gang er i en situation, hvor behovet for julehjælp er til stede.

Klaus Nørlem, generalsekretær


46 procent svarer, at krisen har været en stor økonomisk belastning, fordi de selv har skulle sørge for for eksempel formiddagsmad, frokost og eftermiddagssnacks til deres hjemsendte børn. På landsplan har over 500 ansøgere på nuværende tidspunkt sagt ja til, at de har mistet deres job på grund af coronakrisen.

Mere om Dansk Folkehjælps julehjælp

Antallet af uddelte julepakker de seneste fem år:

2015: 5400 julepakker.

2016: 9100 julepakker.

2017: 9540 julepakker.

2018: 11.000 julepakker.

2019: 11.400 julepakker.

Indsamlede beløb de seneste fem år:

2015: 7,72 millioner kroner.

2016: 12 millioner kroner

2017: 12,4 millioner kroner.

2018: 14,5 millioner kroner.

2019: 14,8 millioner kroner.

Annonce

Forventer ny rekord

- Vi ved, at corona-pandemien og særligt nedlukningen har været ekstra svær for udsatte og fattige børnefamilier, der typisk er omgivet af mere komplekse hverdage, der ud over fattigdom kan være præget af sociale udfordringer, som også påvirker børnene. Disse familier har ekstra hårdt brug for hjælp til at holde jul, men samtidig ved vi godt, at vi ikke kan hjælpe alle ansøgerne, fortæller Klaus Nørlem, der er generalsekretær i Dansk Folkehjælp.

-  Vi forventer i år et rekordhøjt ansøgertal - også fordi pandemien kan have medført en mindre gruppe af ny-fattige, som for første gang er i en situation, hvor behovet for julehjælp er til stede. Det er en ny hverdag, mange har skulle indstille sig på, og derfor er julehjælpen ekstremt vigtig i år, tilføjer generalsekretæren.

Dansk Folkehjælp opfordrer derfor til at bidrage til indsamlingen til julehjælp.

Du kan læse mere på nettet:

www.folkehjaelp.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Interview: 'Jorden kalder' tænkte Jens Rohde, mens han sad og følte sig helt på månen

Annonce