Annonce
Sport

Dansk fodboldnomade faldt om med hjerteproblemer på banen

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
David Boysen faldt om på banen under en kamp for israelsk klub og blev kørt væk i ambulance.

Fodboldspilleren David Boysen med en fortid i blandt andet Lyngby og Brøndby faldt tidligere på efteråret om med hjerteproblemer midt under en ligakamp i den bedste israelske fodboldrække.

Den 28-årige kantspiller, der optræder for bundholdet Nes Tziona, fortæller til Tipsbladet, at problemerne opstod i en kamp mod Bnei Yehuda.

Boysen havde forud for hændelsen ikke spillet fuld tid i mere end et år, og det var ifølge ham selv årsagen til, at han faldt om henimod slutningen af opgøret.

- Jeg kunne slet ikke trække vejret, og det var selvfølgelig en utrolig skræmmende oplevelse.

- Skæbnen ville, at min familie var inde og se kampen, og de blev selvfølgelig meget bange, da jeg blev kørt væk i ambulance, men alt gik heldigvis godt, siger David Boysen til tipsbladet.dk

Kantspilleren forklarer, at han lider af det, han kalder et accelererende hjerte. Det betyder, at pulsen kan stige, hvis han er inde i en svær periode.

- Det var det, der skete, da jeg faldt om, og det blev ved med at slå hurtigt i en halv time, selv om jeg bare sad stille på en stol, siger Boysen

Han fortæller, at arbejdsgiveren fortsat er lidt "bange" på hans vegne, men det er han ikke selv.

David Boysen har af flere omgange spillet for Lyngby. I 2016 var han tilknyttet Brøndby.

Desuden har han spillet i klubber som AB, Viborg, hollandske Roda og senest har han været i Sverige og optræde for Elfsborg og Helsingborgs IF.

/ritzau/

Annonce
Tipsbladets interview med David Boysen på fodboldavisens hjemmeside
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
TTH Herrer

Skjern snupper bagspiller i TTH

Leder For abonnenter

Den bedste vaccination

75 år er lang tid. Det er en menneskealder - og mere skal der måske ikke til, for at glemslen om Holocausts rædsler slår igennem. I går var det 75 år siden, at russiske soldater befriede Auschwitz, og ingen længere kunne benægte det vanvid og massemord, som tyskerne havde sat i system på Europas jøder. I dag ser vi over hele Europa desværre nye angreb på jøder. Vi har set det senest i Danmark, hvor en jødisk kirkegård i Randers er blevet vandaliseret, og hvor jødiske medborgere har fået sat gule stjerner på deres postkasser. Der er naturligvis langt fra manglende respekt og hærværk fra historieløse højreradikale til nye koncentrationslejre. Men den antisemitisme, som man skulle tro, verden for evigt var blevet vaccineret mod med Anden Verdenskrig, trives desværre stadig. Det gør den i Danmark, og det gør den ude i verden. I et indlæg i nyhedsmagasinet Der Spiegel advarer den tyske udenrigsminister, Heiko Maas, ligefrem om, at fornærmelser og angreb på jøder er blevet dagligdags forekommende, og at næsten hver anden jøde i Tyskland har overvejet at forlade landet. Truslen mod den jødiske befolkning kommer mange steder fra. Den kommer fra højreradikale, den kommer fra muslimer, og den er sågar tidligere også set komme fra venstrefløjen, hvor man har sympatiseret med og økonomisk støttet grupperinger, der mest af alt ønskede staten Israel opløst. I alt seks millioner jøder blev myrdet under Anden Verdenskrig. Langt de fleste i udryddelseslejre som Auschwitz, der lå i det sydlige Polen. Og når antisemitismen viser sit grimme ansigt igen, så er det ikke kun et problem for den jødiske befolkning. Den er vores alles problem. Den viser, at vi ikke lært en dyt af historien, at vi stadig er nødt til at minde om rædslerne fra koncentrationslejrene, og hvad galoperende vanvid kan føre til. 75-året for befrielsen af Auschwitz og enden på Holocaust er en glimrende lejlighed til at genfortælle historien - og minde hinanden om, at den bedste vaccination mod gentagelse af fortidens dumheder og den stigende antisemitisme er at huske fortiden.

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce