Struer

Dansk Byggeri: Ventetiden alt for lang

I løbet af de seneste års tid er den gennemsnitlige ventetid på at få godkendt en byggeansøgning i Struer Kommune kommet ned på 32 dage. Tidligere måtte man forvente at skulle vente 48 dage. I Holstebro Kommune og Lemvig Kommune er den gennemsnitlige sagsbehandlingstid opgjort til henholdsvis 34 og 27 dage. Foto: Johan Gadegaard
Struer Kommune har fået nedbragt ventetiden på at få godkendt en byggeansøgning, så Struer nu ligger foran både Holstebro og Lemvig i den seneste opgørelse fra Dansk Byggeri.

Nordvestjylland: Dansk Byggeri og Dansk Industri holder nøje øje med, hvordan det går med at få byggesagerne godkendt i kommunerne, og ifølge den seneste opgørelse fra Dansk Byggeri i Midt- og Vestjylland blev der i løbet af 2018 sat turbo på sagsbehandlingen i Struer Kommune, hvor ventetiden blev skåret ned fra et gennemsnit på 48 dage i 2017 til en gennemsnitlig behandlingstid på 32 dage i 2018.

- Det er gode nyheder og meget tæt på de servicemål, vi fik opsat, da jeg tiltrådte som udvalgsformand, konstaterer formanden for teknik-, miljø- og klimaudvalget i Struer Kommune, Marianne Bredal (V).

Tidligere skulle den til enhver tid siddende udvalgsformand eller borgmester i Struer Kommune altid ud og forsvare, hvordan det kunne være, at de altid var hurtigere i nabokommunerne.

Nu har de fået baghjul i både Holstebro og Lemvig, hvor den gennemsnitlige sagsbehandlingstid er opgjort til henholdsvis 34 dage i Holstebro og til 37 dage i Lemvig.

- Men vi vil da meget gerne endnu længere ned, understreger Marianne Bredal.

Så der kan være store forskelle fra år til år. Når vi ser på den overordnede statistik kan vi jo ikke se, hvordan byggesagerne fordeler sig.

Marianne Bredal (V), formand, teknik-, miljø- og klimaudvalget, Struer Kommune

Burde ned på 14 dage

Servicemålene i Struer Kommune er fastsat til 30 dage i de helt almindelige byggesager og i småsager om godkendelse af en ny carport eller lignende.

I sager om en byggegodkendelse af et industribyggeri eller af et etagebyggeri må man forvente en sagsbehandlingstid på cirka 50 dage.

- Så der kan være store forskelle fra år til år. Når vi ser på den overordnede statistik kan vi jo ikke se, hvordan byggesagerne fordeler sig, konstaterer hun.

Men skeler man til Skive, kan man ud af den seneste opgørelse over sagsbehandlingstiderne fra Dansk Byggeri i Midt- og Vestjylland, se, at det er muligt at få den gennemsnitlige sagsbehandlingstid helt ned på 21 dage.

- Så indsatsen for at få nedbragt sagsbehandlingstiden stopper da bestemt ikke her, understreger Marianne Bredal.

Men som udgangspunkt kan hun glæde sig over en rigtig pæn placering i den seneste statistik.

I Ikast-Brande må man vente 57 dage på at kunne stikke spaden i jorden, og i Herning Kommune er ventetiden på at få godkendt en byggeansøgning oppe på 45 dage.

Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland mener ikke det burde tage mere end 14 dage at få en byggesag godkendt.

- Hurtig sagsbehandling er en af forudsætningerne for lokal vækst, og det er jo ikke kun dem, der vil bygge, der står og tripper. Entreprenøren står også med mandskab og maskiner, der venter på at kunne komme i gang, siger formanden for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland, Niels Hansen.

Ventetiden er opgjort fra den dag, hvor kommunerne har modtaget alle de oplysninger, som de har brug for til sagsbehandlingen, så mangelfulde ansøgninger er ikke en undskyldning for alt for lange ventetider, mener Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland.

Lokal tilfredshed

I Lemvig Kommune beklager formanden for teknik- og miljøudvalget, Steffen Damsgaard (V), at den gennemsnitlige ventetid for at få godkendt en byggeansøgning er kommet op på 37 dage.

I den forrige opgørelse over ventetiderne i de enkelte kommuner, lå Lemvig Kommune meget bedre placeret med en gennemsnitlig sagsbehandlingstid på 27 dage.

- Det kan skyldes nogle helt naturlige svingninger fra år til år. Hvis en afgørelse bliver påklaget, kan det trække ud, og hvis der er flere af den slags sager, kan det påvirke den gennemsnitlige sagsbehandlingstid, konstaterer han.

- Nu lander vi så på gennemsnittet, siger han hæfter sig ved, at de lokale medlemmer af Dansk Byggeri udtrykker tilfredshed med sagsbehandlingstiderne i Lemvig Kommune.

- Det skete så sent som for et par måneder siden, så jeg er ikke så bekymret. Men vi vil selvfølgelig hellere gå efter en sagsbehandlingstid på de 27 dage, understreger han.

0/0
Annonce
112

Havetraktor og fører væltede ned ad skrænt

Struer

Hvordan lyder Limfjorden mon, hvis man ligger på bunden af den?

Erhverv For abonnenter

Først tabte de selv 85 kilo - nu har de hyret manden bag til hele virksomheden

Kultur

Er det en skraldespand? Ny udstilling åbner på museet i dag

Erhverv For abonnenter

Derfor siger Vejdirektoratet nej til ny vej, der giver adgang til Gimsinglundvej

Struer For abonnenter

Tidligere stemmesluger for DF vil tilbage som socialdemokrat: Jeg tror, jeg var gået uanset hvad

Struer For abonnenter

Signe blev ramt af stress i skolen: Jeg overvejede, om det var det hele værd

Struer For abonnenter

Han glæder sig til at udvikle Struer Energi Park

Struer

Regn til nye sansehaver

Annonce