Annonce
Sport

Dansk back kæmper mod egen usikkerhed: Det har bare lidt været historien for mig på landsholdet

Niclas Kirkeløkke er skuffet over, at han ikke formår at udfolde sit talent på landsholdet. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Niclas Kirkeløkke bebrejder sig selv for at være ubeslutsom. Højrebacken mener, det er sigende for hans tid på landsholdet.

Niclas Kirkeløkke er ikke blot skuffet over, at Danmark er afhængig af hjælp fra Island.

Den 25-årige tidligere GOG-back, der nu spiller i Tyskland for Rhein Neckar Löwen, er skuffet over, at han tvivler på egne evner og tøver, når åbningerne opstår.

- Jeg er også meget skuffet over, hvordan jeg gør det. Det bliver så ubeslutsomt, siger han og forsøger at bliver mere konkret.

- Jamen, jeg skal gå mere mod mål, og jeg får sindssygt meget plads i mange af situationerne både i første og anden halvleg, og det skal jeg kunne udnytte noget mere.

Kirkeløkke medgiver, at det virker som en mental udfordring at udfolde talentet på landsholdet.

- Det kører ikke supergodt. Jeg ved sgu ikke, hvad det er. Jeg synes ikke, jeg har været alt for nervøs. Det har bare lidt været historien for mig på landsholdet. Det har været lidt svævende, synes jeg, og det skal jeg have arbejdet på.

- Jeg har tænkt meget på det, for det er jo ikke første gang, det er sådan her. Jeg ved sgu ikke, hvad det er. Jeg tror bare, det handler om, at jeg skal tro mere på, hvad jeg selv gør i sådan en situation. Jeg kan godt mærke, at jeg tror, det er det, der gør, at jeg tøver så meget.

Annonce

Vil spille mere frit

Mod Ungarn blev de andre danske bagspillere ofte sat ud af spil, så ansvaret blev lagt i hænderne på Kirkeløkke.

- De dækkede meget offensivt forsvar, hvor de gik op på venstre back og playmaker, og så er det mig, der skal gå mand mod mand, og det er ikke min stærke side, men det skal lykkes bedre. Især når jeg får så meget plads, som jeg gør, erkender højrebacken, der mod Rusland vil forsøge at slippe tøjlerne, hvis han får genvalg.

- Hvis man tænker for meget over, hvad man skal gøre hele tiden, bliver det også for krampagtigt. Det skal være en god blanding, for at man kan spille frit, og det er det, jeg mangler, understreger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Stjal otte dæk med alufælge

Leder For abonnenter

Det er til glæde vendt

Da amerikanske FMC overtog Cheminova i 2014, fulgte nogle år, hvor medarbejder-antallet blev reduceret kraftigt. Amerikanerne lavede nyt hovedsæde for sine europæiske aktiviteter på Sjælland. Udmærket for Danmark, men rigtig skidt for Lemvigegnen, som i årene efter overtagelsen måtte konstatere, at det meget store og for kommunen vigtige antal såkaldte videnarbejdspladser på Cheminova forsvandt. Anlægget blev et produktionsanlæg uden forskningsafdeling med meget mere, og derudover har man også set antallet af medarbejdere i produktionen skrumpe. Vi skal ikke lang tid tilbage, før der på Lemvigegnen begyndte at brede sig en tvivl, om amerikanerne på sigt også ville satse på afdelingen på Rønland, eller man ville flytte produktionen og dermed lukke egnens største private arbejdsplads ned med de følgevirkninger, det ville have. Nu får melodien tilsyneladende en helt anden positiv melodi. Vi kan i dag afsløre, at FMC har planer om at etablere et anlæg, der omregnet til danske kroner ligger på omkring en halv milliard kroner at bygge. Og 300 skal arbejde på at etablere produktionsanlægget. Nu skal det selvfølgelig siges, at på Rønland vil man ikke bekræfte, at det er korrekt. Man vil ikke udtale sig om noget, der ikke er besluttet endeligt. Men vi observatører kan jo så også bemærke, at det ikke bliver kontant afvist. Rygterne kører, og der tages ikke til genmæle. Meget tyder på, der er noget reelt om snakken. Det er beviset på, at FMC ikke blot har en fremtidig plan med Cheminova, hvilket man jo også i dag bekræfter, man har. Det slukker også tidligere tiders pessimisme om, at man kunne risikere, at der lukkes ned. Det er en meget velkommen nyhed, som har stor betydning for Vestjylland og for beskæftigelsen i fremtiden. Det fremgår ikke noget om antal arbejdspladser i forbindelse med et nyt anlæg. Men under alle omstændigheder vil det skabe aktivitet og beskæftigelse både på virksomheden og hos underleverandører til gavn for hele egnen.

Annonce