Annonce
Sport

Dansk atletikhold misser lige akkurat semifinale i Minsk

Lars Møller/Ritzau Scanpix
Danmarks atletikhold sluttede som nummer tre i opsamlingsheat og missede semifinalen ved European Games.

Danmarks atletikhold skulle bruge en andenplads for at avancere i DNA-formatet ved European Games, men holdet måtte nøjes med en tredjeplads. Men Danmark leverede en fin indsats.

I DNA er der tale om en holdkonkurrence med syv individuelle discipliner og to stafetter, hvoraf atleterne på den sidste bliver sendt tidsforskudt afsted, alt efter hvor mange point de har scoret hidtil i konkurrencerne.

De to bedste ud af de seks deltagernationer ville snuppe en plads i onsdagens semifinale, og det danske hold havde tydeligvis ambitioner om at spille en rolle i kampen.

Frederik Schou-Nielsen, der blev diskvalificeret for tyvstart i den indledende runde søndag, indledte med en femteplads til fire point på 100 meter. Janne Nielsen fulgte op med tre point i længdespring.

Dernæst blev seks point sat ind, da Astrid Glenner-Frandsen sluttede på fjerdepladsen på 100 meter. Marie Vestergaard sørgede for yderligere tre point i spydkast.

Så skulle Danmark for alvor komme til at rykke. Først blev det til en andenplads, da Danmarks 4x400 meter mixed - siden sidst forstærket med Sara Slott Petersen - blev nummer to og scorede ti point.

I den efterfølgende disciplin blev det endda til dansk sejr, da Andreas Martinsen løb fra alle i 110 meter hækkeløb. Sejren betød, at Danmark avancerede til den samlede andenplads.

Sprinteren Simon Hansen skabte søndag sensation, da han agerede vikar i højdespring og vandt konkurrencen i Danmarks heat.

Ved den lejlighed var han dog begunstiget af, at konkurrenterne satsede på at klare svære højder, der kunne hjælpe dem til medalje i den samlede konkurrence.

Sådan var det ikke tirsdag, hvor Hansens direkte modstandere havde luret situationen og satte for dem forholdsvis nemme højder på 2 meter og 2,05 og klarede dem.

Så nyttede det intet, at Hansen selv kom over 1,85 meter to gange og 1,91 én gang. Han fik ingen point.

I den efterfølgende 100 meter hækkeløb for kvinder blev Mette Graversgaard nummer fire, og da Ungarn tog maksimale 12 point, sendte Ungarn Danmark ned på tredjepladsen inden den afsluttende jagt.

Her stillede Danmark med Kristian Uldbjerg Hansen, Helene Holm Gottlieb, Benjamin Lobo Vedel og Emma Bomme, og de skulle forsøge at avancere fra tredjepladsen til top-2, men det lykkedes ikke. Det blev status quo.

Dermed er det danske hold færdig i Minsk.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er med at komme i gang

I både Holstebro og Lemvig kommuner har sundhedshuse været en vigtig del af dagsordenen de seneste år, ikke mindst fordi sygehuset i Gødstrup ligger langt væk, og der skal være nære sundhedstilbud. Samtidig gør situationen omkring de praktiserende læger det nødvendigt, at der nytænkes. Den tid er forbi, hvor der sidder en enkelt læge i en enkelt praksis. Ja, det går så længe, de nuværende læger fortsætter. Men når de stopper, kan de umuligt skille sig af med deres praksis, fordi ingen nye læger vil sidde alene. Derfor er det en god idé med et godt fagligt klima med flere praktiserende læger og gerne i et miljø, hvor der er mange andre sundhedsfaglige ekspertiser. Det har været naturligt at diskutere disse ting i Holstebro og Lemvig, fordi man enten har et forhenværende eller snart får et forhenværende sygehus, og man derfor i forvejen har en dialog med regionen omkring disse ting. Struer Kommune er vel mest sammenlignelig med Lemvig, når vi taler kommunestørrelse, og som vi har kunnet læse i aviserne i sidste uge, så er der også her akutte udfordringer med at få besat lægepraksis. I søndagsavisen blev regionen spurgt til udfordringen, og her var opfordringen, at man i Struer snarest får sat sig sammen, så man netop kan skabe sådan et sundhedshus med flerlægepraksis, så man får skabt det miljø, der skal til, for at man bevarer de sundhedsfaglige tilbud i byen. OK, der er ikke så langt til Holstebro fra Struer, som der er fra Lemvig. Men alligevel er det vigtigt for købstaden, at man bevarer disse tilbud "hjemme". Derfor må kommunen hurtigst muligt tage initiativ til at følge opfordringen fra regionen. Få de praktiserende læger og regionen engageret i at finde sådan et sted, hvor der kan skabes et sundhedscenter, og få diskuteret, hvad der kan være i det af kommunale, regionale og private initiativer. Og det er med at komme i gang. Erfaringen viser, at det tager rigtig lang tid både at finde samarbejdet, indholdet, men så sandelig også en finansiering, hvor det kræver store investeringer på flere års budgetter, før man har et økonomisk grundlag. Og så skal regionen også overbevises om, at der skal findes penge. Det tager også tid.

Annonce