Annonce
Navne

Danselærer: Jeg er så sindssygt stolt af dem

Lærer, DTA-afdelingsleder og koreograf Lene Bonde, Holstebro Balletskole og Dansk talentakademi (DTA). Arkivfoto: Morten Stricker
Holstebro Balletskole og DTAs danselinje er på mange måder unik, og i år har det virkelig givet pote.

Holstebro: Selvom det måske nok er en kliché, så er den passende i dette tilfælde: Lene Bonde kan næsten ikke få armene ned.

Den 33-årige danselærer ved Holstebro Balletskole og afdelingsleder for danselinjen under Dansk Talentakademi (DTA) er bare så stolt og glad, at hun stråler.

Seks af hendes DTA-elever har nemlig søgt ind på en international danseuddannelse efter sommerferien - og de er alle blevet optaget mindst ét sted. Det skal lige nævnes, at de videregående uddannelser, der her er nævnt, primært er centreret om moderne dans. Det er ikke så usædvanligt, at DTA-elever bliver optaget på de udenlandske danseuddannelser - når de altså søger. - Vi har nærmest en 99 procents succesrate for, at ansøgere fra balletskolen/DTA også kommer ind på en danseuddannelse. Men ofte er det kun en enkelt elev, der vælger dansen som uddannelsesvej og søger, og sidste år var der slet ingen, forklarer Lene Bonde. Så det særlige ved 2019 er altså, at så mange elever valgte at søge lykken i udlandet.

Unikke DTA

- Vi har mange elever, der går op i dans med liv og sjæl, og hvis de vælger at søge videre, giver vi dem alle de værktøjer og redskaber, de skal bruge for at komme ind. Mit mål er, at de skal ende med at være gode nok til at komme ind på en professionel uddannelse, og det er det mål, vi træner med for øje i tre år. Men det er ikke et krav for at være her. Man skal bare træne med samme passion og motivation som de, der vil ud og leve af det bagefter, forklarer Lene Bonde og tilføjer: - Jeg har for eksempel en elev lige nu, der sagtens ville kunne komme ind på en danseuddannelse, men hun har besluttet sig for, at hun vil være designer. DTAs danselinje adskiller sig fra andre danske forberedende skoler ved, at man anbefaler, at de unge tager en ungdomsuddannelse ved siden af, men ikke kræver det. Man kan altså godt gå på DTA, selvom man har sabbatår fra skolelivet, eller man har valgt, at man ikke orker at sidde på skolebænken nogensinde igen. En anden ganske særlig ting ved Holstebro-linjen er, at man har en mentor-ordning med byens professionelle dansekompagni, Black Box Dance Company. - Det er jo helt unikt og betyder vildt meget for eleverne. Hver eneste danser på DTA har en professionel danser fra Black Box tilknyttet. For eksempel har Maja Feil, der nu er optaget på Northern School of Contemporary Dance i Leeds i England, haft engelske Mason Jubb fra Black Box Dance Company som "sin" mentor. Han er uddannet på den skole, hun er optaget på. Han har kigget på hendes dans og givet hende individuel feedback, og de har haft de såkaldte "kaffeaftaler", hvor hun kan stille alle mulige spørgsmål. De professionelle dansere har også hjulpet de elever, der skulle til auditions med deres solo'er, fortæller Lene Bonde.
Annonce
Vestjylland

Spurgt på gaden: Er du klar til at droppe kontanterne?

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Livsstil For abonnenter

Birthe blev på den gamle skole efter sin mands pludselige død: - Jeg flytter aldrig, for jeg elsker at bo her

Livsstil For abonnenter

Spørg advokaten: Har jeg pligt til at oplyse, hvem der er far til mit barn?

Erhverv

Bank undrer sig: Flere kontanter er i omløb selv om færre hæver penge

Danmark

Boligjagten er gået ind: Det skal du huske, når du skal flytte nærmere dit studie

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Lad os hurtigst muligt få afskaffet kontanterne

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Navne

En kold skulder til Buckingham Palace

Danmark

Ud med de gamle, ind med de nye: Søndag træder nye regler om brændeovne i kraft

Sport

Se triumfen i billeder og video: Rindoms vilde rutsjebanetur endte med guld

Erhverv

Jagten på en ny karriere: B.S. Christiansen skal inspirere minkavlere

Navne For abonnenter

Kanonskytte fra Nordatlanten valgte københavnerlivet fra og slog rødder i Struer

Holstebro

Nyt bilhus sælger de billigste og leaser de dyreste

Annonce