Annonce
Navne

Danselærer: Jeg er så sindssygt stolt af dem

Lærer, DTA-afdelingsleder og koreograf Lene Bonde, Holstebro Balletskole og Dansk talentakademi (DTA). Arkivfoto: Morten Stricker
Holstebro Balletskole og DTAs danselinje er på mange måder unik, og i år har det virkelig givet pote.

Holstebro: Selvom det måske nok er en kliché, så er den passende i dette tilfælde: Lene Bonde kan næsten ikke få armene ned.

Den 33-årige danselærer ved Holstebro Balletskole og afdelingsleder for danselinjen under Dansk Talentakademi (DTA) er bare så stolt og glad, at hun stråler.

Seks af hendes DTA-elever har nemlig søgt ind på en international danseuddannelse efter sommerferien - og de er alle blevet optaget mindst ét sted. Det skal lige nævnes, at de videregående uddannelser, der her er nævnt, primært er centreret om moderne dans. Det er ikke så usædvanligt, at DTA-elever bliver optaget på de udenlandske danseuddannelser - når de altså søger. - Vi har nærmest en 99 procents succesrate for, at ansøgere fra balletskolen/DTA også kommer ind på en danseuddannelse. Men ofte er det kun en enkelt elev, der vælger dansen som uddannelsesvej og søger, og sidste år var der slet ingen, forklarer Lene Bonde. Så det særlige ved 2019 er altså, at så mange elever valgte at søge lykken i udlandet.
Annonce

Unikke DTA

- Vi har mange elever, der går op i dans med liv og sjæl, og hvis de vælger at søge videre, giver vi dem alle de værktøjer og redskaber, de skal bruge for at komme ind. Mit mål er, at de skal ende med at være gode nok til at komme ind på en professionel uddannelse, og det er det mål, vi træner med for øje i tre år. Men det er ikke et krav for at være her. Man skal bare træne med samme passion og motivation som de, der vil ud og leve af det bagefter, forklarer Lene Bonde og tilføjer: - Jeg har for eksempel en elev lige nu, der sagtens ville kunne komme ind på en danseuddannelse, men hun har besluttet sig for, at hun vil være designer. DTAs danselinje adskiller sig fra andre danske forberedende skoler ved, at man anbefaler, at de unge tager en ungdomsuddannelse ved siden af, men ikke kræver det. Man kan altså godt gå på DTA, selvom man har sabbatår fra skolelivet, eller man har valgt, at man ikke orker at sidde på skolebænken nogensinde igen. En anden ganske særlig ting ved Holstebro-linjen er, at man har en mentor-ordning med byens professionelle dansekompagni, Black Box Dance Company. - Det er jo helt unikt og betyder vildt meget for eleverne. Hver eneste danser på DTA har en professionel danser fra Black Box tilknyttet. For eksempel har Maja Feil, der nu er optaget på Northern School of Contemporary Dance i Leeds i England, haft engelske Mason Jubb fra Black Box Dance Company som "sin" mentor. Han er uddannet på den skole, hun er optaget på. Han har kigget på hendes dans og givet hende individuel feedback, og de har haft de såkaldte "kaffeaftaler", hvor hun kan stille alle mulige spørgsmål. De professionelle dansere har også hjulpet de elever, der skulle til auditions med deres solo'er, fortæller Lene Bonde.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Nye afsløringer af sjusk og rod: Kommunens kort betalte for værtshusbesøg, boksebilletter og Apple Watch

Leder For abonnenter

Den socialdemokratiske pølsefabrik

Politik er sjældent kønt. Som den tidligere tyske rigskansler Bismark sagde: "Jo mindre folk ved om, hvordan man laver pølser og politik, jo bedre sover de." Det er sikkert ikke helt forkert. Der er næppe mange, der har fået væsentligt meget mere tillid til landets politikere efter at have set den mail, som blev lækket fra Socialdemokratiet omkring de forestående forhandlinger om en ny kommunal udligningsordning. Her fremgår det, at finansministerens særlige rådgiver sammen med to ledende medarbejdere i AIA (Socialdemokraternes informationskontor red.) skal stå for ”historier på Venstre (…) på baggrund af svar fra forhandlinger og andet”.” Med andre ord; regeringens folk skal angribe Venstre på sociale medier og i rigtige medier, mens man samtidig forhandler med dem. Man fristes naturligvis til at spørge, hvorfor dog begynde at angribe sin forhandlingspartner, mens man forsøger at lande en aftale i et fortroligt rum? Men det svar får man aldrig som et rigtigt svar, der giver nogen objektiv mening uden for Christiansborgs tykke mure. Sådan er politik åbenbart bare. Sådan er det at lave pølser. Nu er Socialdemokraterne næppe ene om at have strategier for, hvordan man bedst mulig nedgør og forsøger at ydmyge sine politiske modstandere. Man kan dog med rette undres over, at det skal ske ved at bruge skattebetalte personlige rådgivere og statsfinansierede partiapparater til at lave smudskampagner. I tilfældet Socialdemokraterne kan det desuden virke helt overflødigt. Modsat Venstre har partiet jo vist, at det faktisk godt kan lade sig gøre at have en et-parti regering, der ikke hele tiden balancerer på randen af sammenbrud. Læg dertil at oppositionen anført af Venstre satdig virker som om, at den ikke har nogen form for selvstændig politik. Det værste i mail-sagen er dog, at udligningsreformen faktisk er rigtig vigtig for kommunerne, der hver dag forsøger at levere den mest borgernære service til landets borgere. De har fortjent en mere seriøs indgang til udligningsspørgsmålet end et stykke absurd politisk skuespil anført af Socialdemokraterne.

Annonce