Annonce
Navne

Danmarks store smørtenor crooner

80-årige Dario Campeotto er fortsat aktiv og velsyngende. Her fotograferet ved en tidligere koncert i DR Koncerthuset. Mathias Løvgreen Bojesen/Ritzau Scanpix

Han begyndte allerede at optræde som ti-årig. Og nu har Dario Campeotto, der fylder 80 år den 1. februar, stort set uafbrudt været på sangscenen i seks årtier.

80 år: Syng "Hvor eeeeeer du dejlig, Angelique" med indfølt tenor. Så ved de fleste lidt oppe i årene, at det er sangeren og skuespilleren Dario Campeotto, det handler om.

Sangen "Angelique" sikrede i 1961 en purung og flot Dario en femteplads som dansk bidrag ved Eurovision Song Contest i Nice.

Den blev hans signatursang og startskud til en livslang sangkarriere for Campeotto, der 1. februar fylder 80 år.

For i kølvandet på "Angelique" kom pladeudgivelser. Der blev også bud efter "pigernes Dario" til roller på både teater og film og i operetter.

Dario Campeotto kom til verden på Frederiksberg som søn af italienske forældre. Hans far var Fiat-forhandler og senere direktør for Fiat i Danmark.

Dario begyndte allerede som 10-årig at synge offentligt rundt omkring i København. Men det store varige gennembrud kom med deltagelsen i Eurovision.

Fra begyndelsen af 1980'erne blev han i stadigt større grad aktiv på de skrå brædder. I samarbejde med Jan Schou havde han succes i sommerrevyerne på Sans Souci i Kolding.

Han medvirkede også i en lang række musicals som "Kys hinanden", "Sommer i Tyrol" og "Sound of Music".

I midten af 1990'erne forsøgte han sig, men med økonomisk fiasko, som restauratør og medejer af etablissementet "Vin & Ølgod" i indre København.

I 2001 spillede han til gengæld med stor succes med i Wikke & Rasmussens familiefilm "Flyvende farmor".

Samtidig fik han et mindre comeback med albummet "Love is in the Air", hvor han fortolkede klassikere af Barry White, Stevie Wonder, Lou Reed og Rolling Stones med efterfølgende turnéer på klubber og diskoteker.

Trods de nu 80 år er Dario Campeotte still going strong. Selv om han i 2015 fik indopereret en pacemaker til at holde styr på hjertet.

- Sang og musik er min drivkraft, min energi. Det holder mig i live, har han sagt om sin vedholdenhed.

Dario Campeotto var i seks år i 1960'erne gift med Ghita Nørby, som han kortvarigt flyttede til Italien med og fik sønnen Giacomo.

Siden 1977 har han været gift med Gertrud, som han har en søn og en datter med.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer For abonnenter

SSP om ny indsats: - Man er så provokerende i sin adfærd, at det er fuldstændig ligegyldigt, om det er politiet, der kommer, eller ej

Leder For abonnenter

Prisen for teknologivirksomhedernes indtog

Jysk Fynske Medier, som også står bag udgivelsen af denne avis, offentliggør i dag, at koncernen lukker ugeavisen "Vinderup Avis". Lukningen sker som en direkte konsekvens af et faldende annoncemarked, som i flere år været med til at underminere grundlaget for at drive lokal, annoncefinansieret avis. Det er rigtig ærgerligt for lokalsamfundet, når der ikke længere er plads til avisen. Ligesom det er ærgerligt, når isenkræmmeren, bageren eller posthuset lukker på grund af for lav omsætning. Der er ikke noget positivt at sige om lukningen af avisen, som har sine rødder langt tilbage i 1900-tallet. Men for avislæsere og vogtere af det lokale demokrati og den lokale sammenhængskraft er Vinderup heldigvis stadig godt hjulpet. Vinderup ligger lige i smørhullet, hvor to medievirksomheder fortsat driver deres aviser. Dagbladet Holstebro udkommer selvsagt i området, ligesom Skive Folkeblad også interesserer sig for den del af Holstebro Kommune. Desuden kommer de to store ugeaviser Holstebro Onsdag og Skive Folkeblads "Midt på ugen" i området. Så vi kan godt pakke det værste sortsyn på nærdemokratiets vegne lidt til side. Men udviklingen vidner om, at der er sket et skred. Når annonceomsætningen flytter til det digitale område, flytter langt størstedelen desværre også ud af landet. I 2018 stod Google og Facebook alene for 61 procent af den digitale, danske annonceomsætning. Og modsat omsætningen i danske medievirksomheder, bruger Google og Facebook ikke deres penge til at skabe indhold, som styrker demokrati og sammenhængskraft i lokalområdet. Derfor har vi set en massiv konsolidering på ugeavismarkedet gennem flere år. I større byer, hvor der før var flere selvstændige aviser, er der kun en tilbage, og de mindste har det svært. Vinderup Avis udkommer for sidste gang om en uge, men Vinderup er stadig en vigtig del af Holstebro Kommune og en helt selvfølgelig del af dette dagblads dækningsområde.

Annonce