Annonce
Sport

Danmarks største profil: Hvorfor er vi ikke bedre, når der er så meget på spil

Sandra Toft bliver trøstet af Althea Reinhardt efter søndagens nederlag mod Norge. Allerede mandag skal skuffelsen dog være ud af kroppen, når Holland er modstanderen. Og den kamp er super vigtig. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Sandra Toft håber naturligvis på, at hun og holdkammeraterne kan rejse sig i mandagens kamp i mellemrunden mod Holland. Det vil dog kræve væsentlig bedre dansk angrebsspil.

JAPAN - KUMAMOTO: - Jeg er mildest tale rasende.

Målvogter Sandra Toft, der i særklasse var Danmarks bedste spiller i søndagens 19-22-nederlag mod Norge, havde røde øjne, da hun satte ord på kampen.

Hun havde dog lige haft nogle minutter til at sunde sig overskuffelsen, da hun var udtaget til den obligatoriske dopingkontrol.

- Det er vanvittigt, at vi ikke er bedre, når der er så meget på spil. Der er alt for få, der melder sig rigtigt ind. Det er virkelig skuffende, mente Sandra Toft.

Danmarks helt store udfordring i kampen var et haltende angrebsspil, hvor det aldrig lykkedes etablerede spillere som Stine Jørgensen og Anne Mette Hansen at byde ind med kvalitet.

I det sidste kvarter af første halvleg lykkedes det kun for Danmark at sætte bolden ind bag Silje Solberg i det norske mål en enkelt gang - og så er det altså sjældent, at man ender med at vinde en håndboldkamp.

- Vi må jo se på, hvad vi kan gøre bedre. Vi skal i hvert fald have fundet en måde, hvorpå vi kan lave nogle flere mål. Det siger sig selv. Vi spiller med håndbremsen trukket, og jeg synes, det er meget frustrerende. Folk spiller sidelæns og tror ikke 100 procent på det, når de skyder på mål.

- Det var bare ikke godt nok. Jeg synes ikke, at Norge kom med noget, som vi ikke var klar over på forhånd. Det var sådan en dag, hvor vi skulle have slået dem. Det er der ingen tvivl om.

Men allerede mandag kl. 10.00 (dansk tid, red.) er der kamp igen, når modstanderen hedder Holland. Det er også et super vigtigt opgør i bestræbelserne på at sikre sig en billet til OL-kvalifikationen i foråret.

- Nu er alt ikke bare dårligt. Jeg synes igen, at vores forsvar generelt står godt. De får vel halvdelen af deres mål på kontra eller i ankomstsfasen. Står vi der seks mod seks, ser det godt ud. Så det skal vi selvfølgelig tage med videre.

- Men skuffelsen er sgu godt nok stor. Det må jeg erkende. Vi får bare ikke tingene gjort færdige, og det var vel lidt den her kamp i en nøddeskal.

Annonce

Kampen i tal

Danmark - Norge 19-22 (9-12)

Stillinger undervejs

5-0, 9-6, 9-9, 14-16, 18-16, 19-18

Mål, Danmark: Mie Højlund 4, Lotte Grigel 4 (1), Sarah Iversen 3, Anne Mette Hansen 2, Trine Østergaard 2, Louise Burgaard 2, Stine Jørgensen 1 (1), Freja Cohrt 1.

Topscorere, Norge: Emilie Hegh Arntzen 5 (2), Camilla Herrem 4.

Udvisninger

Danmark 3, Norge 2

Tilskuere: 1200

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Åbenhed er eneste middel mod svindel

Struer Kommunes tidligere kommunaldirektør er sigtet for mandatsvig - altså tyveri. Det kunne vi endelig fortælle i fredagsavisen efter længere tids ihærdige forsøg på at få sandheden om hans pludselige afgang fra jobbet i august 2019 frem i lyset. Hvor informationer holdes skjult, tager rygter og halve sandheder som regel over, og lige siden direktørens fratrædelse er vi på avisen stødt på begge dele. Ikke noget konkret nok til, at vi kunne fortælle det til de borgere i kommunen, som ifølge anklageskriftet er blevet snydt for deres skattekroner. Men nok til, at vi har gravet i sagen. Struer Kommune har holdt det hele hemmeligt for offentligheden, og først nu hvor anklageskriftet er tilgængeligt, har borgerne udsigt til at få svar på nogle af de mange spørgsmål, der melder sig i kølvandet på sådan en sag. Hvis anklageren har ret i, at direktøren gennem godt to år har stoppet mere end 120.000 kroner i egen lomme, efterlader det en række spørgsmål til kommunen. Hvordan kunne det finde sted så længe, uden at blive bemærket i den interne revision? Ethvert træk på kreditkortet skal følges af et bilag for udgiften, så lavpraktisk tyveri på denne måde burde være umuligt at gennemføre over længere tid. Er der styr på revisionen nu? Og hvorfor gik der mere end en måned fra direktørens afgang til en politianmeldelse? Sagen er endnu en alvorlig ridse i lakken på den engang så flotte danske tillid til håndteringen af vores fælles pengekasse. Engang var tyveri og underslæb i det offentlige nærmest utænkeligt, men sagen her er blot en af flere - og langt mere omfattende - sager om embedsmænd, der har stoppet offentlige penge i egne lommer. Svindel med vores fælles midler er gift for samfundet, men det må og skal frem i lyset. Fuld offentlighed er yderst vigtigt, hvis vi skal have tilliden tilbage. Her på avisen stiller vi spørgsmål og kræver svar, fordi ingen kan være tjent med, at kontrollen med vores skattekroner sejler. Der vil altid være uærlige personer, og de mange sager har vist, at kontrolapparatet er nødvendigt. Og hemmelighedskræmmeri når kontrollen svigter hører ingen steder hjemme.

Struer

Kommunaldirektør sagde op på grund af sygdom: Nu er han sigtet for kreditkortsvindel

Annonce