Annonce
Sport

Danmarks sidste VM-aftryk afgør Ehlers' feriehumør

Joe Klamar/Ritzau Scanpix
Danmark har kun 18 timers pause inden kampen mod Slovakiet, men det er vigtigt at slutte VM godt af.

Uanset hvordan det går i Danmarks sidste kamp ved ishockey-VM, slutter danskerne på gruppens sjetteplads.

Alligevel er det vigtigt for landstræner Heinz Ehlers, at holdet tager en god oplevelse med sig ud af turneringen i den sidste kamp mod de slovakiske værter tirsdag eftermiddag.

Kampen begynder, blot 18 timer efter at danskerne forlod isen efter kampen mod Canada.

- Det er træls at gå på ferie med de nederlag på 1-7 og 0-5, siger Ehlers og henviser til de to seneste kampe mod henholdsvis USA og Canada.

- Selv om jeg synes, at jeg altid er rimelig realistisk, er det også for mig træls at gå på ferie på den måde. Så jeg tror nok, at vi skal mobilisere kræfterne og være mere kampklar, siger han.

Heller ikke Slovakiet kan rykke op eller ned i tabellen, så for begge hold er der tale om en kamp, hvor der ikke er andet end æren på spil.

Slovakkerne vil dog formentlig gøre alt for at slutte ordentligt af foran eget publikum. I de første seks kampe har de haft enorm opbakning og flere end 7000 tilskuere i ryggen.

- Det har de sikkert også, selv om kampen ikke betyder noget som helst. Og i de kampe, jeg har set, har de haft dommerne klart på deres side, siger Heinz Ehlers med et tydeligt tryk på "klart".

- Det kan også blive svært for os i den kamp. Vi skal ikke være naive. Men det er trods alt ikke et hold på Canadas niveau, lyder det fra den danske landstræner.

Netop Canada gav det danske hold en lussing på 5-0 mandag aften. Danmark blev blæst omkuld i kampens indledning, men fik mere styr på de prominente modstandere, som tiden gik.

- Vi gjorde det lidt for enkelt for dem i første periode. I de sidste to perioder havde både vi og canadierne i tankerne, at kampen var ovre. Men der kan vi trods alt godkende indsatsen.

- Vi var oppe imod 22 NHL-spillere. Der skal jo også være forskel, siger Heinz Ehlers.

Kampen mellem Slovakiet og Danmark begynder klokken 16.15.

/ritzau/

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tak for havefesten

18 år blev det til. 18 år med guitarsoloer, fadøl og festglade mennesker. År med solskin og overskud, men til sidst også for mange år med regnvejr og underskud, og nu er det slut med Rock i Holstebro. Det kan man begræde herfra og til al evighed. I sidste ende var det dog publikum som svigtede, og kombinationen af flere år med dårligere regnskaber var mere end en-dags-festivalen kunne klare. Det er altid trist, når noget, der engang var stort, må lukke og slukke. Mange har erindringer og oplevelser bundet op i arrangementet – ja nogle har måske endda mødt deres udkårne på festivalpladsen, til tonerne af nogle landets mest populære kunstnere. For andre har det været en årlig tilbagevendende begivenhed, hvor man mødte alle de mennesker, man ikke lige fik set nok til i en travl hverdag. Det var ikke uden grund, at det blev kaldt Nordvestjyllands største havefest, der dog de sidste år blev mindre og mindre, mens arrangørerne kæmpede en hård kamp for at skabe et økonomisk bæredygtigt projekt, hvor der var en sammenhæng mellem det musikalske ambitionsniveau og publikums interesse. De kommende dage vil det sikkert være mismodet, der fylder mest - og skuffelse over, at det i sidste ende ikke lykkedes at finde en aftale med kreditorerne, så festivalen fik lige en chance mere til for at bevise sin levedygtighed. Men det ændrer ikke på, at Rock i Holstebro i mange år lavede Nordvestjyllands største fest. Der var år, hvor tilskuertallet nåede op over 10.000, og hvor ikke bare gæsterne fik en fed fest; der var også penge at tjene for de frivillige foreninger, der bidrog til, at festivalen kunne afholdes. Det ville naturligvis være lettere, hvis der ikke var konkurrence, og Rock i Holstebro kunne have koncertmarkedet næsten for sig selv. Men der er i dag kommet et langt større udbud af koncerter og arrangementer året rundt, hvilket kun er positivt for det musikelskende publikum. Tilbage er bare at sige tak for festen og kampen. Og hvem ved, måske der af asken fra Rock i Holstebro vokser nye initiativer frem.

Annonce