Annonce
Sport

Danmarks EM hænger i den tyndeste tråd

Danmark hænger i en meget tynd tråd ved EM. Foto: Liselotte Sabroe, Scanpix
Uafgjort 24-24 mod Ungarn gør Danmark afhængig af islandsk hjælp, hvis EM ikke skal slutte onsdag aften.

I gangene under tribunerne i Malmö Arena kan man høre, når et tog forlader Hyllie Station.

Toget er ved at forlade perronen med kurs mod mellemrunden, og Danmark står endnu ikke på trinbrættet. Efter 24-24 mod Ungarn skal Danmark have Island til at slå Ungarn samtidig med, at danskerne slår Rusland på onsdag. Ellers er EM forbi.

Landstræner Nikolaj Jacobsen havde blandet kortene og startede med Henrik Møllgaard som venstre fløj, så han kunne have Michael Damgaard i aktion på venstre back fra start, så han kunne løbe tilbage og dække back for at undgå den lange vej mod bænken i en udskiftning. Det gav plads til Rasmus Lauge som playmaker og Mikkel Hansen som højre back. Rene Toft startede på stregen. Det virkede som et klogt valg af landstræneren. På papiret. I praksis fungerede det ikke.

Danskerne virkede meget mere påvirket af situationen, end et hold med sådan en vinderkultur bør gøre. På venstrefløjen blev det hverdag for Møllgaard, der sendte en afslutning langt over mål. Mikkel Hansen brændte et straffekast ved 4-6 efter 12 minutter, og Anders Zachariassen, der kom tidligt ind i stedet for Henrik Toft, blev dømt overtrådt på sin første chance, misbrugte den anden og i øvrigt fik kampens første udvisning efter 19 minutter.

Målmand Niklas Landin har været syg, men var blevet helt frisk. Og han var også god. Rigtig god. Med en redningsprocent over 40 i første halvleg holdt han Danmark inde i kampen, for der var ikke mange andre, der var gode.

Annonce

kampen i tal

Danmark-Ungarn 24-24 (11-13)

Stillinger undervejs: 0-1, 1-3, 5-6, 6-10, 10-10, 16-18, 20-22, 23-23, 24-23

Målscorere, Danmark: Magnus Bramming 6, Rasmus Lauge 3, Mikkel Hansen 3 (2), Mads Mensah 3, Michael Damgaard 2, Hans Lindberg 2, Anders Zachariassen 2, Niclas Kirkeløkke 2

Topscorer, Ungarn: Zsolt Balogh 7 (3)

Udvisninger: Danmark 2, Ungarn 4

Stærkt ungarsk forsvar

Sikke en gang rod danskerne leverede. Det ungarske forsvar var godt, men det burde slet ikke kunne bringe danskerne så meget ud af fatningen. Det gjorde ondt at se på. En kortvarig opblomstring fik Danmark fra 6-10 til 10-10 med Magnus Saugstrup ved Møllgaards side i forsvaret.

Niclas Kirkeløkke fik sine første EM-minutter, men det var Magnus Bramming, der lyste op, da han kom ind på venstre fløj.

Havde Rasmus Lauge ikke sendt et par oplagte scoringsmuligheder over mål, kunne Danmark såmænd have ført ved pausen. I stedet kunne Dominik Mathe tordne Ungarn foran med 13-11 ved halvtid.

Fejlene fortsatte

Anden halvlegs begyndelse ændrede ikke noget på billedet. Derfor var der også blot spillet en håndfuld minutter, da Nikolaj Jacobsen trykkede på timeoutknappen igen.

Så var det tid til syv mod seks-spil med Saugstrup og Zachariassen på stregen og Morten Olsen som hjerne. Olsen var op til kampen skrevet ind i truppen i stedet for Jacob Holm.

Hans Lindberg scorede noget så sjældent som et dansk kontramål. Mads Mensah gjorde kunststykket efter. Niklas Landin var stadig godt. Som i virkelig god. Og det plejer at vinde kampe for Danmark.

En anden, der plejer at vinde for Danmark, er Mikkel Hansen. Først 10 minutter efter pausen kom hans første scoring bortset fra to på straffekast. Det var til gengæld klassisk Hansen. Hamret op i nettaget.

Mads Mensah udlignede til 18-18, og hvorfor Søren lod ungarerne sig ikke knække dér?

Blandt andet fordi Zsolt Balogh fik for let spil i midtzonen i stedet for at blive tacklet halvvejs til Taastrup.

Og fordi Danmark ikke forvaltede mulighederne. I et kontraangeb med mulighed for udligning kastede Mensah bolden på ungarske hænder. Kontraløb, udvisning til Lauge og Balogh til 22-20 med 10 minutter tilbage.

Gys til sidste sekund

Mikkel Hansen var en skygge af sig selv, og ungarerne ville presse det danske spil over mod Niclas Kirkeløkke, der løb tør for tillid fra træneren.

Jannick Green kom ind og reddede et straffekast fra Balogh med syv minutter tilbage, og Bramming kunne reducere til 22-23.

Ny udvisning til Ungarn. Indspil fra Hansen til Zachariassen. 23-23.

Så var det Lauges tur til at finde Toft. 24-23.

Og så blev Lauge lokket i en ungarsk fælde. Angrebsfejl. Ungarsk udligning. Og til sidst afsluttede Mikkel Hansen forgæves, og Ungarn tog timeout med otte sekunder tilbage. Danmark holdt dem fra scoring og lever en anelse ved EM.

Men det hænger i den tyndeste tråd.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Stjal otte dæk med alufælge

Leder For abonnenter

Det er til glæde vendt

Da amerikanske FMC overtog Cheminova i 2014, fulgte nogle år, hvor medarbejder-antallet blev reduceret kraftigt. Amerikanerne lavede nyt hovedsæde for sine europæiske aktiviteter på Sjælland. Udmærket for Danmark, men rigtig skidt for Lemvigegnen, som i årene efter overtagelsen måtte konstatere, at det meget store og for kommunen vigtige antal såkaldte videnarbejdspladser på Cheminova forsvandt. Anlægget blev et produktionsanlæg uden forskningsafdeling med meget mere, og derudover har man også set antallet af medarbejdere i produktionen skrumpe. Vi skal ikke lang tid tilbage, før der på Lemvigegnen begyndte at brede sig en tvivl, om amerikanerne på sigt også ville satse på afdelingen på Rønland, eller man ville flytte produktionen og dermed lukke egnens største private arbejdsplads ned med de følgevirkninger, det ville have. Nu får melodien tilsyneladende en helt anden positiv melodi. Vi kan i dag afsløre, at FMC har planer om at etablere et anlæg, der omregnet til danske kroner ligger på omkring en halv milliard kroner at bygge. Og 300 skal arbejde på at etablere produktionsanlægget. Nu skal det selvfølgelig siges, at på Rønland vil man ikke bekræfte, at det er korrekt. Man vil ikke udtale sig om noget, der ikke er besluttet endeligt. Men vi observatører kan jo så også bemærke, at det ikke bliver kontant afvist. Rygterne kører, og der tages ikke til genmæle. Meget tyder på, der er noget reelt om snakken. Det er beviset på, at FMC ikke blot har en fremtidig plan med Cheminova, hvilket man jo også i dag bekræfter, man har. Det slukker også tidligere tiders pessimisme om, at man kunne risikere, at der lukkes ned. Det er en meget velkommen nyhed, som har stor betydning for Vestjylland og for beskæftigelsen i fremtiden. Det fremgår ikke noget om antal arbejdspladser i forbindelse med et nyt anlæg. Men under alle omstændigheder vil det skabe aktivitet og beskæftigelse både på virksomheden og hos underleverandører til gavn for hele egnen.

Annonce