Annonce
Navne

Jonas fra Struer er Danmarks bedste tagdækkerlærling

Som 17-årig startede Jonas Pajbjerg Høg som lærling hos KN Tagdækning A/S, efter han under et virksomhedsbesøg i 10. klasse havde syntes, at arbejdet lød "mega spædende". Nu kan han kalde sig Danmarks bedste tagdækkerlærling. Foto: Finn Jernø Pedersen
19-årige Jonas Pajbjerg Høg skævede til konkurrenten til venstre for sig og så, at der var steder, hvor dennes tagpap ikke var brændt ordentligt fast. Håbet ulmede - og jo, Jonas kan i dag kalde sig danmarksmester.

Struer/Humlum: "Helt overvældende og chokerende" siger 19-årige Jonas Pajbjerg Høg fra Struer om de følelser, der løb igennem ham, da han forleden blev kåret som Danmarks bedste tagdækkerlærling.

Egentlig skulle Danmarks bedste tagdækkerlærling have været kåret ved det årlige Skills. Men lige som i 2020, blev Skills i 2021 også aflyst på grund af corona.

Derfor arrangerede tagpapproducenten Phønix Tag Materialer mesterskabet sammen med Det Faglige Fællesudvalg for Struktør-, Brolægger- og Tagdækkerfaget. DM fandt sted i Brørup over tre hårde dage med krævende listedækning, hvor deltagerne undervejs fik nye opgaver for at udfordre dem.

Annonce
Jonas Pajbjerg Høg med blomster - sammen med Carsten Skov-Aggerholm (til venstre), der siden december 2020 har været direktør for KN Tagdækning og som var med i Brørup for at overvære konkurrencen. Foto: John Hvass

Afgørelsen faldt den 26. september, og da dommerne havde talt, kunne Jonas indkassere en buket blomster, diverse gaver, præmiepenge på 3000 kroner og ikke mindst masser af skulderklap.

Skævede til naboen

Der var fire tagdækkerlærlinge udtaget til konkurrencen, to fra erhvervsskolen EUC Nordvestsjælland og to (heriblandt Jonas) fra Learnmark i Horsens.

- Konkurrencen var rimelig tæt mellem mig og ham, der arbejdede lige ved siden af mig. Men da jeg skævede over til ham hen imod slutningen, kunne jeg godt se, at jeg havde mere lige linjer - og så havde han nogle steder, hvor tagpappet ikke var brændt helt fast, fortæller Jonas Pajbjerg Høg.

Da jeg skævede over til ham hen imod slutningen, kunne jeg godt se, at jeg havde mere lige linjer - og så havde han nogle steder, hvor tagpappet ikke var brændt helt fast.


Han er tagdækkerlærling hos KN Tagdækning A/S, der har hovedsæde i Humlum. Her ventede  tagdækkermester og ejer af firmaet, Kuno Nygaard, spændt på nyt om sin lærling.

- Altså, man bliver jo nærmest en halv meter højere, når man har en lærling, der kan sådan noget, siger Kuno Nygaard, der efterhånden må været meget høj, for i 2016 havde han også en lærling, Christoffer, der vandt DM under Skills.

Det er ikke særligt almindeligt, at en virksomhed leverer to danmarksmestre indenfor for fem år.

- Det giver os noget viden og nogle superfede historier at fortælle. Jeg synes, det beviser, at vi fokuserer på at give tid til at gøre tingene ordentligt. Mit mantra er, at den gamle medarbejder, der tror, at han ved bedst, måske nok lige skal lytte lidt til de unge, der kommer hjem fra skolen med alle de nyeste ting. Vi forsøger at skabe en kultur, hvor unge og gamle mødes i faglig snak og lærer af hinanden, for så opstår der noget interessant, mener Kuno Nygaard.

KN Tagdækning A/S har 65-70 ansatte.

Annonce

Ild i øjnene

At Jonas blev ansat hos KN Tagdækning skyldes et virksomhedsbesøg i 10. klasse.

- For godt to år siden kom den her gruppe 10. klasser på besøg, og jeg skulle holde et oplæg. De fleste af dem sad og gloede ned i deres mobiltelefoner, men jeg lagde mærke til, at der var et par stykker, der fik ild i øjnene - især efter de fik lov til at prøve lidt forskelligt under rundvisningen, fortæller Kuno Nygaard.

Fuld gang i den krævende konkurrence, hvor fire unge dystede, og hvor Jonas fra Struer holdt hovedet koldt og talentet varmt. Foto: Leif Linde

Til hans store glæde spurgte de to drenge bagefter, hvad man egentlig skulle gøre for at komme i lære hos KN Tagdækning? Begge drenge - den ene var Jonas - startede i firmaet efter 10. klasse.

- Det er en kæmpeglæde for mig, når sådan en 17-årig knægt starter hos os, og han bare to år senere er så dygtig, siger Kuno Nygaard, og man kan høre stoltheden i hans stemme.

Annonce

Lønforhandling?

Jonas Pajbjerg Høg er færdigudlært svend i 2022.

Til daglig kører han sammen med netop Christoffer, der er tidligere danmarksmester.

- Joeh, det, tror jeg da, har betydet noget for min DM-titel. Han går meget op i, at det man laver, skal laves ordentligt og også se godt ud. Og vi har da også snakket lidt om selve konkurrencen, fortæller Jonas.

Hvad kan du bruge sådan en DM-titel til?

- Lønforhandlinger måske?, siger Jonas leende og fortsætter:

- Nej, jeg tænker, at det nok vil se godt ud, hvis man nu søgte et andet arbejde. Men jeg tror godt, jeg kan få lov at blive hos KN.

https://modules.wearehearken.eu/dagbladet-holstebro-struer/embed/6827.js
Annonce
Holstebro

Tag kandidattesten her

Erhverv

Hun kunne have stillet sig op i køen over folk, der brokker sig over vejarbejde og kaos - men det ville Else Marie ikke: Nu er hendes forretning vokset

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 1247 er smittet med corona

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Står nederst på listen til kommunalvalget: - Min chance for at blive valgt? Den er lig nul

Erhverv For abonnenter

Butikker og kommune klar til fælles front: - Vi skal finde småjob til de sårbare og udsatte

Erhverv

Vindmøller og gas: Er Ausumgaard mere kraftværk end landbrug?

Holstebro For abonnenter

Marlene er som regel eneste kvinde i rummet: - Nogle gange lægger jeg først mærke til det i bilen på vej hjem

Debat

Vi himler op om det uretfærdige i andre landes valgsystemer - men vort eget er slet ikke retfærdigt

Sport For abonnenter

Karakterbogen: Andrea West skulle igen bære en umulig vægt

Navne

Wyman tabte rytmen efter 30 år som rullesten

Navne

Klavertalent på ni år: Det største var at spille for Sigurd Barrett - der blev jeg godt nok nervøs

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Holstebro

Hun råbte og skreg og blev anholdt

Sport For abonnenter

Holstebro løb igen tør for ressourcer: - Man bliver træt af, at det skal være undskyldningen

Struer

Arriva: - Vi forstår godt frustrationen

Annonce