Annonce
Debat

Danmark skal sælges på mere end smuk natur

Niels Jørgen Jensen. Pressefoto

Læserbrev: Det er med både ydmyghed og stolthed, vi ser tilbage på dette års sæson. Da vi måtte indlede året med en række coronarestriktioner såsom corona-pas og krav om mundbind, stod det hverken i sol, måne eller stjerner, at vi skulle opleve så stor en opbakning fra vores gæster.

Derfor er vi stolte og lettede over, at vi nu kan se tilbage på det tredjehøjeste besøgstal i parkens historie. Det skal endda ses i lyset af, at parken stort set ingen norske gæster har haft i år mod normalt omkring 70.000 norske besøg, og samtidig har besøgende fra idrætsbegivenheder og store grupper spillet en væsentlig mindre rolle i 2021 sammenlignet med tidligere år. Vi føler derfor, at vi er tilbage på rette spor efter et udfordrende 2020.

De flotte besøgstal skal også ses i lyset af, at vi i år ikke har været udfordret af en konkurrenceforvridende sommerpakke, der betød besøgsrekorder for nogle og gav økonomiske udfordringer for andre.

Annonce

Nu er det tid til at kigge fremad og dels fastholde momentum hos de gæster, der har fået øjnene op for ferie i eget land, men også tiltrække de udenlandske gæster, der igen retter blikket mod udlandet som kommende feriedestinationer.

Det er derfor helt bevidst, at vi i Fårup Sommerland investerer historisk høje beløb i udvikling af nye oplevelser netop nu. Vi slår næste år dørene op til Danmarks største rutsjebane, der allerede nu vækker opsigt hos rutsjebane-entusiaster i hele Europa. Samtidig har vi foretaget den største eventinvestering i parkens 46-årige historie med lysfestivalen Lysfald, der løb af stablen i efterårsferien.

Vi ser det som et vigtigt skridt ud af coronaskyen, at vi investerer i vores oplevelsesprodukt, og jeg er overbevist om, at det er satsninger som Fønix og Lysfald, der vil skabe konkurrencefordele for Fårup – og dansk turisme – på længere sigt.

Dertil kommer selvfølgelig, at vi bliver ved med at markedsføre Danmark på et ambitiøst niveau og med det rigtige afsæt. Det gælder både på nationalt, på destinations- og attraktionsniveau.

Naturoplevelser, ro og tryghed længe er blevet fremhævet som de største ”reasons to go”. Danmark har dog også meget andet at byde på.

Natur, brede sandstrande og lokale råvarer pryder forsiderne i mange af Danmarks officielle kampagner i tråd med, at naturoplevelser, ro og tryghed længe er blevet fremhævet som de største ”reasons to go”. Danmark har dog også meget andet at byde på, og det skal vi huske, når vi gerne vil differentiere os fra andre europæiske destinationer. Og særligt når vi har nogle åbenlyse styrkepositioner.

De danske attraktioner - herunder blandt andet forlystelsesparker og museer med videre - udgør store trækplastre for danske såvel som udenlandske turister. For de fleste danske og udenlandske turister er det nemlig et must at besøge en forlystelsespark, en zoologisk have, et museum eller lignende i løbet af ferien. Især de udenlandske turister er meget aktive, og ifølge VisitDenmark vil 80 procent af de internationale gæster gerne gå på opdagelse i Danmarks attraktioner.

Vigtigst af alt er gæsterne tilfredse med det, de kommer ud til. Ifølge en undersøgelse fra Det Nationale Turismeforum, der sammenligner turisternes generelle tilfredshed med Danmark som ferieland med Norden og Nordeuropa, scorer kategorien ”forlystelses- og temaparker” markant bedre end det nordeuropæiske og nordiske gennemsnit. Forlystelses- og temaparkerne rangeres som en exceptionel oplevelse med en elitescore, der overstiger det nordiske og nordeuropæiske gennemsnit med henholdsvis 36 og 24 point.

Det kan vi godt være stolte af.

Derfor mener jeg også, at attraktionerne bør fylde mere i markedsføringen af Danmark som helhed. Nye forlystelser, udstillinger og øvrige fornyelser spiller en stor rolle i forhold til at tiltrække gæster til attraktionerne, og vi har mange stærke institutioner i Danmark, som er dygtige til at udvikle nye og spændende oplevelser og lytte til, hvad gæsterne efterspørger. Der er således hvert år noget nyt at rejse efter og dermed både en ”reason to go” og en ”reason to go again”.

Derfor er det afgørende, at vi formår at bevare det nuværende momentum. Det giver os mulighed for at investere i produktet og gøre det tidssvarende, hvilket vil styrke vores position i kampen om gæsternes gunst.

Annonce
Sport

Cheftræner sygemeldt på ubestemt tid med stress - Uhrenholt tager over

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Mysteriet i Mejdal: De er de mest vaccinerede og de mest smittede

forside For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Nordvestjylland

Struer

Georg kom på tidlig pension: - Jeg er sgu slidt

Vestjylland

De praktiserende læger må nu vaccinere mod covid-19 - fra fredag kan du se, om din egen læge tilbyder vaccine

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Struer For abonnenter

Panik i venteværelset: Lægen lukker, hvad gør vi nu?

Debat

Der må hjælp til når familien er i livskrise

Struer

Mistanke om Omikron-smitte på landsbyskole: Klasse sendt hjem sammen med halvdelen af lærerstaben

Skal man absolut fyre krudt af, bør det begrænses til mellem klokken 24 og 01 nytårsaften. Bum!

Erhverv

Bagermester i kovending: Åbner igen med det samme

Erhverv For abonnenter

Tre brud på tre år: - Jeg tror, det er vigtigt, at man nyder at leve livet, når man er her. Det lyder så fint, men jeg mener det faktisk alvorligt

Holstebro

Nyvalgt byråd ramt af corona til første møde: To måtte blive hjemme

Annonce