Annonce
Sport

Danmark klynger sig til spinkelt håb om EM-avancement

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Vejen til en semifinale ved U21-EM er blevet lang for Danmark, men holdet tillader sig stadig at drømme.

To store sejre i to kampe. Det er opskriften, hvis Danmark vil give sig selv en chance for at komme i semifinalerne ved U21-EM.

Selv om det bliver til to store sejre over Østrig og Serbien, er semifinalepladsen på ingen måde sikret. Det kan kræve hjælp fra andre hold i de to andre puljer.

Danmark har stillet sig selv i en svær position med 1-3-nederlaget mandag aften til Tyskland i første gruppekamp, for kun gruppevinderen og den bedste toer fra de tre grupper ender i semifinalerne.

- Vi skal vinde de to sidste, og så er vi formentlig stadig lige afhængig af, at resultaterne flasker sig en lille smule. Men det er jo ikke umuligt, at seks point er nok til at blive bedste toer, så det er selvfølgelig det, vi skal gå efter, siger landstræner Niels Frederiksen.

- Men det bliver op ad bakke, slår han fast.

Danmark kan maksimalt nå seks point, og lige nu har holdet en målscore på minus to. Det samme har Spanien i gruppe A efter nederlaget til Italien.

Men Spanien har et uhyggeligt stærkt hold og er klar favorit i kampene mod Belgien og Polen.

Hvis Italien tager førstepladsen i den gruppe, og Spanien vinder de to kampe, holdet mangler, skal Danmark altså også vinde begge kampe og levere en bedre målscore end spanierne.

Læg dertil, at sidste gruppe først indledes tirsdag. Her er to andre forhåndsfavoritter placeret - England og Frankrig.

De to mødes tirsdag. Ender den kamp uafgjort, og slår de begge efterfølgende mere upåagtede Rumænien og Kroatien, findes den bedste gruppetoer i den pulje. Og så skal Danmark vinde sin gruppe for at nå semifinalen.

Det er meget "hvis og hvis", men faktum er, at Danmark skal ad en svær vej for at blive blandt de fire bedste i turneringen.

- Vi skal have tre point i næste kamp og gerne med en god målscore, hvis vi skal have nogen chance for at komme videre til en semifinale. Nu har vi et par dage til at forberede os, og de bliver vigtige, siger midtbanespilleren Magnus Kofod Andersen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er med at komme i gang

I både Holstebro og Lemvig kommuner har sundhedshuse været en vigtig del af dagsordenen de seneste år, ikke mindst fordi sygehuset i Gødstrup ligger langt væk, og der skal være nære sundhedstilbud. Samtidig gør situationen omkring de praktiserende læger det nødvendigt, at der nytænkes. Den tid er forbi, hvor der sidder en enkelt læge i en enkelt praksis. Ja, det går så længe, de nuværende læger fortsætter. Men når de stopper, kan de umuligt skille sig af med deres praksis, fordi ingen nye læger vil sidde alene. Derfor er det en god idé med et godt fagligt klima med flere praktiserende læger og gerne i et miljø, hvor der er mange andre sundhedsfaglige ekspertiser. Det har været naturligt at diskutere disse ting i Holstebro og Lemvig, fordi man enten har et forhenværende eller snart får et forhenværende sygehus, og man derfor i forvejen har en dialog med regionen omkring disse ting. Struer Kommune er vel mest sammenlignelig med Lemvig, når vi taler kommunestørrelse, og som vi har kunnet læse i aviserne i sidste uge, så er der også her akutte udfordringer med at få besat lægepraksis. I søndagsavisen blev regionen spurgt til udfordringen, og her var opfordringen, at man i Struer snarest får sat sig sammen, så man netop kan skabe sådan et sundhedshus med flerlægepraksis, så man får skabt det miljø, der skal til, for at man bevarer de sundhedsfaglige tilbud i byen. OK, der er ikke så langt til Holstebro fra Struer, som der er fra Lemvig. Men alligevel er det vigtigt for købstaden, at man bevarer disse tilbud "hjemme". Derfor må kommunen hurtigst muligt tage initiativ til at følge opfordringen fra regionen. Få de praktiserende læger og regionen engageret i at finde sådan et sted, hvor der kan skabes et sundhedscenter, og få diskuteret, hvad der kan være i det af kommunale, regionale og private initiativer. Og det er med at komme i gang. Erfaringen viser, at det tager rigtig lang tid både at finde samarbejdet, indholdet, men så sandelig også en finansiering, hvor det kræver store investeringer på flere års budgetter, før man har et økonomisk grundlag. Og så skal regionen også overbevises om, at der skal findes penge. Det tager også tid.

Annonce