Annonce
Sport

Danmark er klar til VM-semifinalen: Frankrig venter i Hamburg

De danske håndboldherrer fejrede sejren over Sverige og pladsen i VM-semifinalen. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Svenskerne voldte danskerne store problemer, men danskerne blev båret frem af tilskuerne i Jyske Bank Boxen i Herning.

Herning: Danskerne er klar til fredagens semifinale mod Frankrigs verdensmestre i Hamburg efter en sejr på 30-26 over Sverige efter 13-13 ved pausen.

Det blev en kendsgerning efter en gyserkamp mellem Danmark og Sverige i Herning.

Svenskerne er nogle af de værste, danskerne kan møde i den slags kampe. De slog os i semifinalen ved EM i Kroatien sidste år, og de voldte os store problemer, da de var foran 9-7 og 12-9 i første halvleg, men inden pausen havde danskerne skabt balance i stillingen ved 13-13.

Danskernes største problem var, at storskytten Mikkel Hansen havde alt for mange afbrændere i første halvleg. Han misbrugte igen et straffekast, og denne danske svaghed er dukket op igen efter at Anders Eggert er blevet vraget til truppen.

Mikkel Hansen startede ude i anden halvleg og Nikolaj Markussen fik chancen.

Det var fortsat en koncentreret indsats fra begge hold, men da Danmarks bedste markspiller Magnus Landin bragte danskerne foran 21-18, begyndte det at ligne noget for danskerne, der trods alt kunne tåle at tabe med fire mål.

Svenskerne bad om timeout, da de var bagud 23-20. Med et kvarter lignede det en håbløs opgave for svenskerne at hente seks-syv mål, men svenskerne gav ikke op.

Mikkel Hansen brændte straffekast igen ved 23-20, og så skældte Nikolaj Jacobsen ud. Det var for sløset. Men det bedste svar gav Mikkel Hansen ved at score på hopskud.

Svenskerne forsøgte sig med to forsvars-angrebs-udskiftninger, og Morten Olsen kom på banen for at sætte skub i angrebsspillet.

Anders Zachariassen sled og slæbte på stregen og scorede målet til 27-23 med ni minutter igen.

De danske fløje var usædvanligt sikre i duellerne med Andreas Palicka. Både Magnus Landin og Lasse Svan skød med skarpt.

Morten Olsen fik også bevist sin skudstyrke, da han tordnede bolden forbi den svenske målmand Mikael Appelgren til 29-24.

Danmark endte med samme cifre som mod Norge, 30-26.

Danmark møder Frankrig på fredag i Hamburg, mens Norge møder Tyskland.

Danmark-Sverige 30-26 (13-13)

Mål for Danmark: Mikkel Hansen 6, Magnus Landin 5, Rasmus Lauge 4, Lasse Svan 4, Nikolaj Øris 3, Anders Zachariassen 2, Henrik Toft 2, Nikolaj Markussen 2, Mads Mensah 1, Morten Olsen 1.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er med at komme i gang

I både Holstebro og Lemvig kommuner har sundhedshuse været en vigtig del af dagsordenen de seneste år, ikke mindst fordi sygehuset i Gødstrup ligger langt væk, og der skal være nære sundhedstilbud. Samtidig gør situationen omkring de praktiserende læger det nødvendigt, at der nytænkes. Den tid er forbi, hvor der sidder en enkelt læge i en enkelt praksis. Ja, det går så længe, de nuværende læger fortsætter. Men når de stopper, kan de umuligt skille sig af med deres praksis, fordi ingen nye læger vil sidde alene. Derfor er det en god idé med et godt fagligt klima med flere praktiserende læger og gerne i et miljø, hvor der er mange andre sundhedsfaglige ekspertiser. Det har været naturligt at diskutere disse ting i Holstebro og Lemvig, fordi man enten har et forhenværende eller snart får et forhenværende sygehus, og man derfor i forvejen har en dialog med regionen omkring disse ting. Struer Kommune er vel mest sammenlignelig med Lemvig, når vi taler kommunestørrelse, og som vi har kunnet læse i aviserne i sidste uge, så er der også her akutte udfordringer med at få besat lægepraksis. I søndagsavisen blev regionen spurgt til udfordringen, og her var opfordringen, at man i Struer snarest får sat sig sammen, så man netop kan skabe sådan et sundhedshus med flerlægepraksis, så man får skabt det miljø, der skal til, for at man bevarer de sundhedsfaglige tilbud i byen. OK, der er ikke så langt til Holstebro fra Struer, som der er fra Lemvig. Men alligevel er det vigtigt for købstaden, at man bevarer disse tilbud "hjemme". Derfor må kommunen hurtigst muligt tage initiativ til at følge opfordringen fra regionen. Få de praktiserende læger og regionen engageret i at finde sådan et sted, hvor der kan skabes et sundhedscenter, og få diskuteret, hvad der kan være i det af kommunale, regionale og private initiativer. Og det er med at komme i gang. Erfaringen viser, at det tager rigtig lang tid både at finde samarbejdet, indholdet, men så sandelig også en finansiering, hvor det kræver store investeringer på flere års budgetter, før man har et økonomisk grundlag. Og så skal regionen også overbevises om, at der skal findes penge. Det tager også tid.

Annonce