Annonce
Erhverv

Fyrer 335 og flytter produktion til Polen: - Danfoss vil komme styrket ud af øvelsen

Danfoss med koncendirektør Kim Fausing i spidsen er klar til forandringer i Danfoss' lokationer. Arkivfoto: Timo Battefeld
Danfoss lukker sine lokaliteter i Viby, Vejle samt fabrikken i Kolding. I stedet vil Danfoss investere i udvidelse og forbedringer af lokaliteterne i Silkeborg, Nordborg og Polen over de næste tre år.

Udflytning: Danfoss vil samle en bred vifte af sine forretningsaktiviteter på større lokationer, og derfor flytter en del af produktionen fra Danmark til Polen.

Det rammer især Danfoss-fabrikken på Albuen i Kolding, som ifølge Danfoss ikke er egnet til den avancerede automatisering, der er nødvendig for at forblive konkurrencedygtige i produktionen af køle- og air-conditioning komponenter.

I stedet flyttes produktionen nu til virksomhedens eksisterende adresse i Grodzisk i det centrale Polen, nær hovedstaden Warszawa.

- Beslutningen skyldes, at vi vil blive ved med at være konkurrencedygtige, og det er et led i vores overordnende strategi om at samle produktionen i større enheder, siger Mikkel Thrane, der er pressechef hos Danfoss.

Flytningen forventes afsluttet i begyndelsen af 2022, og det betyder, at cirka 335 arbejdspladser i Kolding nedlægges. Omkring 110 funktionærer vil forblive i Kolding og flytte til nye faciliteter på Marsvej.

Planerne betyder desuden, at Danfoss' lokaliteter i Viby og i Vejle fraflyttes og lukkes. Aktiviteterne her vil i løbet af de kommende år flytte til Silkeborg, Nordborg, Marsvej i Kolding og Grodzisk i Polen.

Det betyder, at der er planer for betydelige investeringer i udvidelse og forbedringer af Danfoss lokaliteter i Silkeborg, Nordborg, og Grodzisk i Polen over de næste tre år. Derudover ombygges og udvides Danfoss' lokation på Marsvej i Kolding, som omdannes til et moderne Danfoss campus.

Annonce

Fem korte om Danfoss

1. I 2018 voksede virksomhedens omsætning med 2,1 milliarder kroner til 45,5 milliarder kroner - en vækst på fem procent.

2. Danfoss er måske bedst kendt for at producere de termostater, der regulerer varmen fra radiatorer i mange hjem og virksomheder verden rundt. Men virksomheden sørger også for friske fødevarer og optimal komfort i huse og kontorer. Danfoss' løsninger bliver anvendt til køling, aircondition, opvarmning, motorkontrol og mobilt udstyr.

3. Danfoss blev grundlagt på Nordals i 1933 af ingeniør og fabrikant Mads Clausen.

4. Virksomheden er i dag en global milliardvirksomhed, der fortsat ejes af grundlæggerens familie gennem en familiefond.

5. Danfoss har 27.000 medarbejdere.

JFM/Ritzau

Medarbejdere til Silkeborg og Nordborg

Danfoss' varmeforretning samler produktion og forretningsaktiviteter på Danfoss' lokation i Silkeborg. Her vil produktionen af komponenter til boligopvarmning flyttes til fra Viby i løbet af andet halvår 2021.

Alle ansatte i Viby får tilbud om at flytte med til Silkeborg. Når det nye Danfoss-site i Kolding er færdigbygget, vil Danfoss fraflytte sine lejede lokaler i Vejle og flytte aktiviteterne inden for gulvvarme til de nye lokaliteter.

Distributionscentret i Vejle flyttes til Nordborg. Flytningen forventes at ske i løbet af andet halvår 2021, og alle ansatte i Vejle får tilbud om at flytte til Kolding eller Nordborg. Det skaber 14 nye stillinger i Nordborg.

Analysechef: Styrker Danfoss

Ifølge aktieanalysechef i Sydbank, Jacob Pedersen, er beslutningen udtryk for, at Danfoss skal stå stærkest muligt i den internationale konkurrence.

- Det er en øvelse, som mange andre danske produktionsvirksomheder allerede er i gang med eller kommer til at foretage, fordi vilkårene i den globale handel er skærpede, siger Jacob Pedersen.

Han forudser, at Danfoss vil komme styrket ud af øvelsen.

- Der er naturligvis en risiko ved at flytte produktion til udlandet, hvor ansatte og myndigheder agerer anderledes end herhjemme. Men Danfoss er i forvejen repræsenteret i Polen og har stor erfaring med at flytte produktion til udlandet, så der er næppe grund til at være bekymret, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Lyden af image-tab

Mens Struer Kommune forsøger at markedsføre sig som Lydens By, er det lige nu lyden af den ene dårlige historie efter den anden, som rammer byen og ikke mindst dens borgere. I januar var det den tidligere kommunaldirektør Mads Gammelmark, der kom i søgelyset, da det kom frem, at han havde brugt det kommunalt udleverede kreditkort til utal af privathævninger. Op til sidste weekend blev havnechefen så fritaget for tjeneste, da kommunen havde ”mistanke om uretmæssigheder i ansættelsen", som formuleringen lød. Og tirsdag var den gal igen, igen. Nu kom det frem, at flere chefer i kommunen havde brugt deres kommunale kreditkortet til formål, det er mere end vanskeligt at se det kommunale formål med. Hvorfor skal skatteyderne eksempelvis betale for et barbesøg i Vejle? Ret skal være ret, det er ude i småtingsafdelingen, at der er fundet uregelmæssigheder for i den seneste sag, der er kommet i kølvandet på Gammelmark-sagen. Men den er sammen med de andre sager med til at tegne et billede af, at der ikke har været ret meget styr på bilagene i kommunens top. Tidligere borgmester Mads Jakobsen (V) ærgrer sig forståeligt nok over sagerne:"Der sker rigtig mange gode ting i Struer, og det her kommer bare til at skygge for det, og det, synes jeg ikke, Struer fortjener”, siger han gårsdagens avis. Det har Mads Jakobsen ret i. Borgerne fortjener det hvert fald ikke. De har ikke kommunale kreditkort, og de har intet ansvar for den svigtende kontrol. Borgerne kan bare se til, mens deres kommune bliver sat i forbindelse med den ene dårlige sag efter den anden, som involverer personer, der har siddet i betroede offentlige stillinger. Retfærdigt eller ej, så koster sagerne i form af et stort overtræk på kommunens image-konto. Man må for borgerne håbe, at der ikke ligger flere skeletter og venter på at falde ud af de kommunale arkivskabe, og at en ny kommunaldirektør kan være med til at få sat en stopper for problemerne. Der er trods alt en grænse for, hvad man kan holde til at høre på og om - også i Lydens by.

Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Annonce