Annonce
Lemvig

Dagtilbud lukker så småt op

Claudis Have er et af de dagtilbud, Lemvig Kommune så småt lukker op. Arkivfoto


Annonce

Lemvig: Genåbningen af Lemvig Kommune fortsætter, og nu kan dagtilbudene Rom Skole, Dagsværket, Claudis Have og Støttecenter Vasen genåbne for mindre grupper af borgere fra mandag den 25. maj. Planen er, at få erfaringer med en ny hverdag præget af nye retningslinjer, inden der lukkes op for flere af de borgere, der bruger tilbuddene.

- Borgerne trænger helt sikkert til at få hverdagen i faste rammer igen, og vi glæder os til at tage imod dem. Samtidig er der også mange helt særlige hensyn at tage til netop dem, når vi genåbner. Derfor lukker vi ikke op for alle på én gang, men for mindre grupper ad gangen. Vi bliver nødt til at se, hvordan en mindre gruppe af borgere klarer en ny hverdag med nye retningslinjer i dagtilbuddene, før vi åbner for flere, siger Tanja Guldhammer, centerleder i Lemvig Kommune, i en pressemeddelelse

I første omgang er det borgere, der bor i eget hjem, der bliver lukket op for. Borgere, der bor på kommunens bosteder, har tættere kontakt til kommunens medarbejdere i det daglige, så ledelsen i Handicap & Psykiatri har vurderet, at borgere, der bor i eget hjem, har størst behov for at komme af sted igen. Den politiske aftale om genåbning af socialområdet blev indgået den 25. april, men retningslinjerne kom først fredag den 15. maj. Med dem fulgte syv dage til at planlægge, hvordan genåbningen skulle gribes an lokalt.

- Vi har brugt tiden, siden vi fik retningslinjerne på at udarbejde klare instrukser til vores medarbejdere, så både borgerne, deres pårørende og vores medarbejdere kan føle sig trygge i den nye hverdag i dagtilbuddene, siger Tanja Guldhammer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Tea er ny i ligatruppen: - Det har været ti tusind gange federe, end jeg regnede med, og jeg havde altså høje forventninger

Annonce