x
Annonce
Holstebro

Dagligvarebutikker klar til at låne medarbejdere af hinanden, hvis personalet bliver smittet

- Jeg har da tænkt på, at hvis smitten rammer en, så kan den hurtigt ramme alle. Så det er godt, at vi kan låne af hinanden, for vi er jo nødt til at holde butikkerne kørende, siger Luisa Vestergaard, købmand i Rema 1000 på Halgårdsvej. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Der er ikke noget, der tyder på, at hverken Kvickly Holstebro eller Rema 1000 på Halgårdvej kommer til at mangle medarbejdere som følge af corona. Det fortæller de to chefer i butikkerne.

Holstebro: Fødevarebranchen har flere gange været ude og sige, at der er mad nok til alle i butikkerne. Men en ting er varerne, en anden er at der skal være nogen til at sætte varerne på hylderne og til at sidde bag kassen.

Der kan pludselig blive færre medarbejdere at sætte på vagtplanen for arbejdsgiverne. For hvis først en bliver smittet med corona, er der risiko for, at sygdommen spreder sig til flere blandt personalet.

Det kan derfor blive nødvendigt at låne medarbejdere fra andre butikker af samme kæde.

- Vi har en taskforce i Coop, hvor vi er nogle butikker, som skal hjælpe hinanden med personale, hvis mange bliver syge, så vi kan opretholde en normal drift, siger varehuschef i Kvickly Holstebro, Martin Nymand.

Den samme strategi er klar i Rema 1000 på Halgårvej, hvor købmand Luisa Vestergaard er klar til at måtte afgive folk til andre Rema 1000 butikker eller til at tage imod nye ansigter, hvis det bliver nødvendigt.

- Jeg har da tænkt på, at hvis smitten rammer en, så kan den hurtigt ramme alle. Så det er godt, at vi kan låne af hinanden, for vi er jo nødt til at holde butikkerne kørende, siger hun.

Annonce

Sedler til medarbejderne

Både Kvickly Holstebro og Rema 1000 på Halgårdvej har sendt sedler ud til medarbejder for at fortælle om forholdsregler, men også som en mulighed for at blive hjemme fra arbejde, hvis man ikke føler sig tryg ved situationen.

- Vi har sagt til vores medarbejdere, at hvis de eller deres forældre er utrygge ved det, så skal de ikke komme på arbejde, men alle har sagt, at de var okay med at komme, siger Luisa Vestergaard.

29-årige Christian Glud er en af dem, der fortsat holder hjulene i gang i Rema 1000 på Halgårdvej. Han er ikke nervøs for at blive smittet, når han møder ind på arbejde.

- Vi tager alle vores forholdsregler, og det er egentlig lige så meget for kundernes skyld, så vi ikke risikerer at smitte dem. Jeg har det selv sådan, at får jeg det, så får jeg det, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Lad os nu høre om vejen ud

En af corona-krisens store frustrationer for mange er usikkerheden om, hvor lang tid denne alternative virkelighed kommer til at herske. Prisen for at begrænse belastningen på sundhedsområdet er enorm. Erhvervslivet er lammet, mange virksomheder risikerer at lukke - også selv om skatteborgernes store pengekasse er åbnet på vid gab med diverse støtteordninger. Uanset hvor mange skattekroner, Folketinget besluttet at sende ud til de ramte brancher, kommer nedlukningen til at koste arbejdspladser. Den kommer til at ødelægge grundlaget for et utal af virksomheder. Økonomien bliver påvirket langt frem i tiden. For at kunne håndtere de barske realiteter, har vi behov for at kende planerne for, hvordan landet igen kan åbnes. Vi har behov for at vide, hvad myndighederne forestiller sig muligt - og hvornår. Ingen forlanger, at Mette Frederiksen, Nikolai Wammen eller Søren Brostrøm skal kunne svare på, hvornår smittefaren er drevet over, men vi må kunne få svar på, hvilke planer der er for rækkefølgen af genetableringen af samfundet. De fleste kan nok forestille sig, at rejsebranchen og teater- og koncertarrangører vil være ramt af begrænsninger længere ind i fremtiden end frisørerne. Eller genbrugspladserne. Eller skolerne. Indtil nu har Danmark ageret trofast og fulgt retningslinjerne. Men hvis vi skal blive ved med at have tillid til myndighederne, må vi sammen kunne se en vej ud af det hele. Ingen tror på en snarlig vaccine eller kur, hvorfor vi må forvente begrænsninger eller risici i en periode, der strækker sig noget længere end til den 13. april, som lige nu er den eneste kendte dato i planerne. Det gik fint med at vise os forskellige scenarier for, hvad der ville ske, hvis vi ikke lukkede landet. Med pædagogiske plancher og grafer, blev vi alle overbevist om nødvendigheden. Vis os nu de forskellige scenarier for, hvordan vi igen får landet på fode. Også selv om de er skræmmende. Vi kan tåle det meste, men hemmeligheder og uvished hører ingen steder hjemme.

Annonce