Annonce
Struer

Dagens vinder vil hjælpe andre med at undgå samme skæbne, som overgik ham selv: - Jeg måtte tage den ultimative straf og flytte tilbage til mine forældre, da jeg var midt i tyverne.

Dagens vindere flankeret af stifteren af Danish Creative Industries, Kristian Riis (t.v.) og direktøren i Gudbjørg & Ejnar Honorés Fond, Jakob Hjulmand. Foto: Anders Fredenslund
Dagens vinder af hovedprisen på 50.000 kroner vil hjælpe talentfulde musikere godt på vej, så de får nemmere adgang til et stort publikum på nettet.

Struer: Der var kolde kontanter på højkant, da syv iværksættere fik mulighed for at præsentere deres ideer og konkurrere om et bidrag på 50.000 kroner fra organisationen Danish Creative Industries i Sound Hub Denmark i Struer.

Juryen var sammensat af repræsentanter fra Vækstfonden, Danmarks Grønne Investeringsfond, Nordic Female Founders og nogle lokale investorer, som var med til at afgøre, at dagens vinder blev kåret i en branche med tæt tilknytning til manden, som satte det hele i værk som grundlægger af organisationen Danish Creative Industries (DCI), Kristian Riis.

For Kristian Riis må siges at have haft succes som guitarist i bandet Nephew.

Annonce

Andre må kæmpe

Men andre i det vildtvoksende vækstlag i musikbranchen må kæmpe for at overleve og bryde gennem en barriere ud mod et større publikum.

- Det er hele den barriere, vi vil nedbryde, forklarer Oscar Stenderup Nielsen fra firmaet MuselQ, som blev dagens vinder af hovedprisen på 50.000 kroner.


Men vi har kontakt med Sound Hub Denmark og vil gerne bruge de faciliteter, der bliver stillet til rådighed i Struer. Det er et fantastisk miljø, hvor vi helt sikkert kan hente både hjælp og inspiration til at komme videre.

Oscar Stenderup Nielsen, MuselQ

- Vi vil skabe en platform, hvor de mere ukendte musikere kan få musikken ud til et større publikum, og vi vil etablere det som en platform, hvor musikerne også får langt større mulighed for at interagere med publikum. Det skal være en platform, hvor musikerne hverken har brug for en manager eller et pladeselskab for at komme ud med deres musik, forklarer han.

En platform, som han selv kunne have brugt, da han var ung.

- Jeg gjorde, hvad jeg kunne for at blive rockstjerne, fortæller han.

Men altså uden at bryde gennem lydmuren.

Han fik aldrig den rette manager, og han fik aldrig en kontrakt med det helt rette pladeselskab.

- Det er en benhård branche, konstaterer han.

- Så jeg måtte tage den ultimative straf og flytte tilbage til mine forældre, da jeg var midt i tyverne. Det ønsker jeg ikke for andre, fortæller han.

Så han vil gerne hjælpe andre, så de undgår den samme skæbne.

Annonce

Vækst i USA

- Det er noget, der er i kraftig vækst i USA. Her er der ved at blive etableret et gigantisk økosystem af uafhængige musikere. Så det er der, vi i første omgang forsøger at få platformen etableret, og så vil det ellers blive noget, der kan bruges af musikere fra hele verden og altså også af de mange danske musikere, der kæmper for et gennembrud, så de kan leve af musikken, fortæller han.

Nu fik MuselQ så 50.000 kroner fra Danish Creative Industries, som fik det kontante bidrag fra Gudbjørg & Ejnar Honorés Fond, som støtter kreative talenter i Danmark.

- Vi vil bruge dem på udvikling, og går det, som vi håber, vil vi være klar med en lidt større lancering af den nye platform til oktober, fortæller Oscar Stenderup Nielsen.

Indtil videre ud fra sin base i Fredericia.

- Men vi har kontakt med Sound Hub Denmark og vil gerne bruge de faciliteter, der bliver stillet til rådighed i Struer. Det er et fantastisk miljø, hvor vi helt sikkert kan hente både hjælp og inspiration til at komme videre, siger han.

Dagens vinder af prisen for det bedste pitch blev virksomheden WoodMee fra Struer.

MuselQ fik prisen på de 50000 kroner som virksomheden med de bedste muligheder for vækst,

Annonce
Sport For abonnenter

Topscorer og matematikgeniet Mirsad havde regnet det hele ud: - Jeg havde læst lidt på vinden og skruede den op i hjørnet for at fjerne spindelvævet

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Vinderup

Nu kommer den: Cykelsti hele vejen mellem Vinderup og Holstebro

Erhverv For abonnenter

Underskuddet er på 27,8 millioner kroner, men optimismen er intakt: Der er meget, der går vores vej

Holstebro

Mælkebønderne jubler over høje priser: - Nu er der én ting, der gælder. Afdrag, afdrag, afdrag

forside For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Nordvestjylland: Hus på Jegindø solgt for 210.000 kroner

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Holstebro

Mads Mikkelsens nyeste film skal kun optages to steder i Danmark - i Holstebro og Viborg

Leder For abonnenter

Problemet er reelt - men tvang er og bliver dumt

For abonnenter

Fynbo med fem robotfirmaer: Søren Juul køber op og skyder mange flere penge ind i robotterne

Holstebro

Lastbiler er stødt sammen: Tag ikke denne vej, siger politiet

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Holstebro

Nu er der kun én by tilbage: Så få bliver testet

Holstebro For abonnenter

Skole er blevet til boligområde: Kom indenfor i den første færdige bolig

Holstebro

Den delte vandene - nu gør museum den aktuel igen

Annonce