Annonce
Vinderup

Daasbjerg om droppet sankthans-demonstration: Det har intet med kritik at gøre

På de sociale medier fik Handbjerg Marina kras kritik for sankthans-arrangementet, hvor landbrugets førstemand Martin Merrild skulle have holdt talen. Arkivfoto: Morten Pape
- Da vi for en uge siden søgte om tilladelse til at lave en sankthans-demonstration, var Jylland stort set fri for corona-smitte. Der var nærmest ingen tilfælde, siger Martin Daasbjerg.
Annonce

Handbjerg: Efter massiv kritik på de sociale medier har Handbjerg Marina mandag eftermiddag valgt at droppe den planlagte sankthans-demonstration.

Men det har bare intet med kritikken at gøre, siger formand for marinaen, Martin Daasbjerg:

- Det handler ene og alene om, at der er kommet nye tilfælde af corona. Blandt andet i Vendsyssel og på et tysk slagteri, og det har vi ikke kunnet overhøre, og derfor har vi valgt at droppe arrangementet. Det er vi utrolig kede af.

Der var også corona for en uge siden. Det er vel ikke nyt?

- Da vi for en uge siden søgte om tilladelse til at lave en sankthans-demonstration, var Jylland stort set fri for corona-smitte. Der var nærmest ingen tilfælde. Men nu har vi set, hvordan det er gået i Nordjylland, og det skal vi ikke være en del af, siger Martin Daasbjerg.

Men det har vel ikke ændret sig fra i går, da I fastholdt at gennemføre arrangementet?

- Jeg gider slet ikke trækkes ind i det tankesæt. Vores aflysning skyldes ene og alene de nye smittetal. Vi skal være trygge ved arrangementet. Andre skal kunne være trygge ved det. Længere er den ikke, siger Martin Daasbjerg.

Annonce

Har ikke læst det

På de sociale medier fik Handbjerg Marina kras kritik for sankthans-arrangementet, hvor landbrugets førstemand Martin Merrild skulle have holdt talen.

Handbjerg Marina havde søgt om - og fået tilladelse til - at holde arrangementet som en demonstration og dermed kunne omgå forsamlingsforbuddet på mere end 50 personer.

På Handbjerg Marinas Facebook-side er beskeden om aflysningen af arrangementet da også blevet positivt modtaget. En bruger skriver.

"God beslutning, men dårlig undskyldning!"

En anden skriver:

"Aflysningen er der ingen grund til at beklage. Der er derimod al mulig grund til at beklage, at en bestyrelse i sin vildeste fantasi overhovedet kunne drømme om at tage en så syg beslutning at bruge kreativitet til at lave et arrangement, som kan sprede corona."

Hvor stor indflydelse har vreden over jeres arrangement haft på aflysningen?

- Jeg har godt hørt, at der er nogen på Facebook, der var trætte af arrangementet. Men jeg har ikke læst kommentarerne. Det har ikke haft noget som helst med vores beslutning at gøre, siger Martin Daasbjerg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce