Annonce
Struer

Daasbjerg konkurs med Dansk Andeudvikling

Martin Daasbjerg er efter sit salg af andeslagteriet selv gået til Skifteretten for at få gjort boet op i selskabet Dansk Andeudvikling, DAU ApS. Arkivfoto: Morten Stricker
Daasbjerg får skifteretten til at gøre boet op efter et salg af andeslagteriet på havnen i Struer til Dan Duck

Struer: Efter et salg af andeslagteriet på havnen i Struer til fire nye investorer, som vil drive slagteriet videre med Hardy Eskildsen fra Viborg som direktør, har Martin Daasbjerg fra Handbjerg indsendt en konkursbegæring og fået skifteretten til at gøre boet op i selskabet DAU ApS, som Daasbjerg tidligere har drevet under navnet Dansk Andeudvikling ApS.

Skifteretten i Holstebro modtog konkursbegæringen fra Martin Daasbjerg og selskabet DAU ApS 6. september, og retten har nu udpeget advokat Jan Bruun Jørgensen fra advokatfirmaet Andersen Partners i Kolding som kurator.

- Det er helt udramatisk, siger Martin Daasbjerg og henviser til sin økonomiske rådgiver på Fyn, Rene Jørgensen, som har hjulpet ham med salget af slagteriet til Hardy Eskildsen og hans medinvestorer i selskabet Dan Duck.

Rene Jørgensen fortæller, at det er Martin Daasbjerg selv, der tager tabene på sig ved konkursen.

- Martin Daasbjerg er den største kreditor, og når han nu lukker selskabet med en konkurs, er pengene tabt. Det er han helt indforstået med, fortæller Rene Jørgensen.

- Aktiverne i selskabet blev solgt til en pris, som blev accepteret af alle parter i handlen. Køberne af slagteriet var tilfredse. Martin Daasbjerg var tilfreds, og banken var tilfreds, fortæller Rene Jørgensen.

Som kurator i konkursboet, har advokat Jan Bruun Jørgensen, da heller ikke umiddelbar mistanke om, at der ligger en ræv begravet i handlen.

- Banken var med i overdragelsen, og jeg har ikke nogen særlig mistanke om, at der skulle stå en lang kø af kreditorer klar til at melde sig med et krav mod selskabet. Men som kurator er det min opgave at få handlen udsat for en syretest. Så indtil videre afventer vi, at tidsfristen for at anmelde et krav til skifteretten udløber, fortæller han.

Dette sker 7. oktober, og derefter bliver boet gjort op og selskabet opløst.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
HB

HB hentede tredje udesejr i træk

Leder For abonnenter

Lad nu bare forældrene være forældre på deres måde

Ingen ferieuge uden historier i medierne, som til hverdag næppe havde fået stor opmærksomhed. Nogle kalder det lidt nedladende agurketids-historier, men ofte kaster den slags ret interessante ting af sig. Og ofte giver ferie hos politikere og embedsmænd mulighed for at fortælle noget om helt almindelige mennesker. Det er som udgangspunkt positivt. Denne efterårsferies store historie uden stor relevans er historien om forældre, der ønsker at få deres børns skolefoto manipuleret. Ikke mindst harmen over disse forældre og den massive afstandtagen til redigering af virkeligheden har fyldt meget. Meningsdannere og politikere - og mange andre - har med glæde delt deres egne gulnede skolefotos på sociale medier. Ledsaget af mere eller mindre harmdirrende kommentarer om nutidens forældres forkvaklede syn på udseendet. Det er en automatredaktion, og den er ærligt talt kedelig. Det er også helt ligetil at lange ud efter forældregenerationen og dennes tilgang til børn og opdragelse. For den er unægtelig anderledes end den forriges. For slet ikke at tale om forskellen, hvis vi går to generationer tilbage. Vi kan hurtigt blive enige om, at børn skal have lov at være børn, og at vi skal passe på med, hvor store krav om perfektion, vi flasker dem op med. Men udviklingen giver altså nye muligheder, som de unge ser som noget helt naturligt. Til hverdag er der digitale filtre på billederne, så det hele tager sig lidt bedre ud. Og selv måske skal være en af de rigtig gode dage, hvis vi i virkeligheden skal leve op til udseendet på billedet, foretrækker vi helt naturligt den pæne udgave, når vi viser os frem. Hvorfor skulle det være anderledes for børnene? Hvor langt skal man alternativt gå for at sikre autenticitet i billederne? Skal det tages om, hvis øjnene er halvt lukkede? Skolefotoet er i sig selv ret ligegyldigt for samfundet. Men historien er interessant, fordi den siger noget om os. Og det gør reaktionerne i høj grad også. Børnene skal have lov at være børn, ja. Men skal forældrene ikke også have lov til at være forældre på den måde, de nu finder rigtigt?

Erhverv

Frygt for skadedyr lukker Netto

Annonce