Annonce
Struer

Dødsulykke udløser strakspåbud til firma

Renoveringsfirmaet Ommen A/S har fået strakspåbud fra Arbejdstilsynet efter dødsulykke på Oddesundbroen. Foto: Johan Gadegaard
Renoveringsfirmaet Ommen A/S, der er underleverandør på det renoveringsarbejde, der i weekenden kostede en 49-årig maler livet, har fået et strakspåbud af Arbejdstilsynet, der også vurderer, at sagen er en grov overtrædelse af arbejdsmiljøloven.

Oddesund: Firmaet Ommen A/S, der er underleverandør til Banedanmark, der i øjeblikket udfører arbejdet på Oddesundbroen, hvor en 49-årig maler i weekenden mistede livet i en arbejdsulykke, har fået et strakspåbud af Arbejdstilsynet.

Det oplyser tilsynschef Anna Trige Lindberg. Arbejdstilsynet undersøgte forholdene omkring Oddesundbroen efter ulykken, som skete natten til lørdag den 3. oktober, og det er i forbindelse med denne undersøgelse, at strakspåbuddet er blevet uddelt.

- Arbejdet var ikke udført forsvarligt, da ulykken skete, og derfor har vi udstedt et strakspåbud til virksomheden om, at arbejdet skal kunne udføres sikkerhedsmæssigt forsvarligt, hvis de vil fortsætte, siger Anna Trige Lindberg.

Annonce

Grov overtrædelse

Den 49-årige mand, der var i gang med at male på Oddesundbroen, stod på en lift ud over banelegement klokken 00.33, da et tog kom kørende og ramte ham. Manden blev slynget ud af liften og døde på stedet. Ifølge Midt- og Vestjyllands Politi var manden ifølge Banedanmark blevet gjort opmærksom på, at han ikke måtte svinge liften ud over banelegemet før efter klokken 00.33, hvor det sidste tog passerede.


Arbejdet var ikke udført forsvarligt, da ulykken skete, og derfor har vi udstedt et strakspåbud til virksomheden om, at arbejdet skal kunne udføres sikkerhedsmæssigt forsvarligt, hvis de vil fortsætte.

Anna Trige Lindberg, tilsynschef, Arbejdstilsynet


- Transporten og brugen af liften skal planlægges og udføres, så det kan ske på en sikkerhedsmæssigt forsvarlig måde, siger hun.

Et strakspåbud betyder, at virksomheden, i dette tilfælde Ommen A/S, straks skal ændre på arbejdsgangen, så det er uden fare for medarbejderne.

Derudover blev dødsulykken på broen vurderet til at være en grov overtrædelse af arbejdsmiljøloven. Derfor har Arbejdstilsynet sendt sagen til juridisk vurdering, der kan ende med en bødestraf. Hvor stor bøden kan være, ønsker Arbejdstilsynet ikke at oplyse.

Annonce

Mundkurv på

Den administrerende direktør i Ommen A/S, Søren Larsen, fortæller til avisen, at han meget gerne ville komme med en kommentar. Men at han ikke må, og derfor skal henvise til Banedanmark. Dagbladet har forsøgt at få en kommentar fra Banedanmark i løbet af weekenden samt mandag uden held.

Tirsdag morgen formiddag kom så følgende mail fra Banedanmark: "I Banedanmark er vi naturligvis også påvirkede af den tragiske dødsulykke på Oddesundbroen natten til lørdag den 3. oktober. Det er Havarikommissionen, der undersøger ulykken, og som efterfølgende udsender en afsluttende rapport om ulykken. I Banedanmark gør vi alt, hvad vi kan, for at bistå Havarikommissionen i deres undersøgelse og må derfor henvise til Havarikommissionen."

Annonce
Sport For abonnenter

Topscorer og matematikgeniet Mirsad havde regnet det hele ud: - Jeg havde læst lidt på vinden og skruede den op i hjørnet for at fjerne spindelvævet

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Vinderup

Nu kommer den: Cykelsti hele vejen mellem Vinderup og Holstebro

Erhverv For abonnenter

Underskuddet er på 27,8 millioner kroner, men optimismen er intakt: Der er meget, der går vores vej

Holstebro

Mælkebønderne jubler over høje priser: - Nu er der én ting, der gælder. Afdrag, afdrag, afdrag

forside For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Nordvestjylland: Hus på Jegindø solgt for 210.000 kroner

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Holstebro

Mads Mikkelsens nyeste film skal kun optages to steder i Danmark - i Holstebro og Viborg

Leder For abonnenter

Problemet er reelt - men tvang er og bliver dumt

For abonnenter

Fynbo med fem robotfirmaer: Søren Juul køber op og skyder mange flere penge ind i robotterne

Holstebro

Lastbiler er stødt sammen: Tag ikke denne vej, siger politiet

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Holstebro

Nu er der kun én by tilbage: Så få bliver testet

Holstebro For abonnenter

Skole er blevet til boligområde: Kom indenfor i den første færdige bolig

Holstebro

Den delte vandene - nu gør museum den aktuel igen

Annonce