Oddesund: Firmaet Ommen A/S, der er underleverandør til Banedanmark, der i øjeblikket udfører arbejdet på Oddesundbroen, hvor en 49-årig maler i weekenden mistede livet i en arbejdsulykke, har fået et strakspåbud af Arbejdstilsynet.
Det oplyser tilsynschef Anna Trige Lindberg. Arbejdstilsynet undersøgte forholdene omkring Oddesundbroen efter ulykken, som skete natten til lørdag den 3. oktober, og det er i forbindelse med denne undersøgelse, at strakspåbuddet er blevet uddelt.
- Arbejdet var ikke udført forsvarligt, da ulykken skete, og derfor har vi udstedt et strakspåbud til virksomheden om, at arbejdet skal kunne udføres sikkerhedsmæssigt forsvarligt, hvis de vil fortsætte, siger Anna Trige Lindberg.
Grov overtrædelse
Den 49-årige mand, der var i gang med at male på Oddesundbroen, stod på en lift ud over banelegement klokken 00.33, da et tog kom kørende og ramte ham. Manden blev slynget ud af liften og døde på stedet. Ifølge Midt- og Vestjyllands Politi var manden ifølge Banedanmark blevet gjort opmærksom på, at han ikke måtte svinge liften ud over banelegemet før efter klokken 00.33, hvor det sidste tog passerede.
Anna Trige Lindberg, tilsynschef, ArbejdstilsynetArbejdet var ikke udført forsvarligt, da ulykken skete, og derfor har vi udstedt et strakspåbud til virksomheden om, at arbejdet skal kunne udføres sikkerhedsmæssigt forsvarligt, hvis de vil fortsætte.
- Transporten og brugen af liften skal planlægges og udføres, så det kan ske på en sikkerhedsmæssigt forsvarlig måde, siger hun.
Et strakspåbud betyder, at virksomheden, i dette tilfælde Ommen A/S, straks skal ændre på arbejdsgangen, så det er uden fare for medarbejderne.
Derudover blev dødsulykken på broen vurderet til at være en grov overtrædelse af arbejdsmiljøloven. Derfor har Arbejdstilsynet sendt sagen til juridisk vurdering, der kan ende med en bødestraf. Hvor stor bøden kan være, ønsker Arbejdstilsynet ikke at oplyse.
Mundkurv på
Den administrerende direktør i Ommen A/S, Søren Larsen, fortæller til avisen, at han meget gerne ville komme med en kommentar. Men at han ikke må, og derfor skal henvise til Banedanmark. Dagbladet har forsøgt at få en kommentar fra Banedanmark i løbet af weekenden samt mandag uden held.
Tirsdag morgen formiddag kom så følgende mail fra Banedanmark: "I Banedanmark er vi naturligvis også påvirkede af den tragiske dødsulykke på Oddesundbroen natten til lørdag den 3. oktober. Det er Havarikommissionen, der undersøger ulykken, og som efterfølgende udsender en afsluttende rapport om ulykken. I Banedanmark gør vi alt, hvad vi kan, for at bistå Havarikommissionen i deres undersøgelse og må derfor henvise til Havarikommissionen."