Annonce
112

Dødsulykke i Norge: Mand kom fra Ulfborg

Familien til Verner Sørensen afventer nu politiets rapporter fra Norge. Man håber, at rapporterne kan kaste lys over, hvorfor en så erfaren motorcyklist kunne køre galt med så tragisk en udgang. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
En ferie endte tragisk for den 69-årige Verner Sørensen.

Ulfborg: En ferie med tre andre personer fik den værst tænkelige udgang for en 69-årig mand fra Ulfborg.

Det var Verner Sørensen, der tidligere på måneden omkom på en motorcykeltur i Norge. Det bekræfter hans familie over for Dagbladet.

Verner Sørensen var gennem mange år kendt fra MC-miljøet i Holstebro, Ulfborg og omegn, hvor han har arrangeret både løb og ture. Senest var den erfarne motorcyklist engageret i motorcykel-køreklubben MC Gammel Nok i Holstebro.

Han omkom, da han kørte af vejen og videre ind i et fjeld den 15. juli. Ulykken skete i det sydlige Norge, i Marnadal vest for Kristiansand.

BT.dk skrev i mandags om dødsulykken, og siden har norsk politi frigivet navnet.

- Motorcyklen er kommet ud i et sving og kørt af vejen og ind i et fjeld. Han blev dræbt på stedet, har Morten Eriksen fra Agder Politidistrikt tidligere fortalt til B.T.

Alle pårørende er nu orienteret om dødsfaldet, og det er derfor, norsk politi ventede en uge med at offentliggøre navnet.

Verner Sørensen bisættes fra Holstebro Kirke tirsdag den 30. juli, fremgår det af en dødsannonce i dagens avis.

Annonce

Forfærdeligt

Af datteren Liselotte Hummelshøj Sørensen beskrives faren som en mand med et godt humør.

- Det er ganske forfærdeligt. Han var en eminent kører, som alle mc-kørere så op til, så det er slet ikke til at forstå, siger Liselotte Hummelshøj Sørensen, der sammen med resten af familien nu afventer de norske rapporter, som måske kan kaste mere lys over årsagen til den tragiske ulykke.

- Han var en mand med et godt humør, et positivt og meget næstekærligt livssyn, og et ukueligt livsmod, tilføjer hun.

Verner Sørensens bisættelsen kommer da også til at afspejle hans gode humør samt interessen for motorcykler.

"Vi vil gerne mindes far som den mand, han var og er. I er derfor meget velkomne til at møde op i andet end sort tøj, og I er meget velkomne til også at mindes fars gode humør," skriver datteren i en invitation på MC Gammel Noks facebookside.

Derudover vil der efter bisættelsen være kortegekørsel, hvor rustvognen ikke er en bil, men en motorcykel-rustvogn, og alle er velkomne til at deltage, skriver hun.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Bør være den gode gæst

Via de lokale landboforeninger er en række landmænd i clinch med energinet.dk, som er navnet på den instans, der står bag nedgravningen af det store elkabel fra den nye transformatorstation i Klinkby frem til Idomlund. Et kabel, der skal transportere strømmen fra vindmølleområdet Vesterhav Nord videre til elnettet. Ja, kablet er stort set lagt ned. Transformatorstationen er stort set klar. Det eneste, der mangler, er strømmen, og det er lige i øjeblikket meget uvist, hvornår den kommer - hvis den kommer. I hvert tilfælde er der stadig storm omkring projektet, og der er ingen dato på, hvornår det ligger fast, at der også bliver sat kysnære møller op her. Kystbefolkningen ser dem gerne skubbet ud på det nye vindmølleområde Thor, der ligger langt fra land. Imens strides landmændene så med energinet.dk. Ikke om de erstatninger, de skal have, for at der bliver gravet på deres mark, og at der bliver lagt et kabel ned. Disse erstatninger er til at finde ud af. Men det er det såkaldte "gæsteprincip". Landmændene mener, at energinet.dk er gæster på landmandens jord, og hvis han får brug for at udvide eller lægge om, så kablet er i vejen, så skal gæsten naturligvis flytte det., Men det mener energinet.dk ikke. Her slår man fast, at det er landmandens problem at flytte kablet, hvis det skulle blive nødvendigt. Og da det koster 20 millioner kroner at flytte én kilometer kabel, så siger det sig selv, at det vil landmanden aldrig kunne finansiere. Dermed mener landmændene, de er stavnsbundne i fremtiden. Er de så det? Man kan sige, at de fleste jo nok udmærket ved i dag, om der er mulighed for, at de skal bygge hen over noget jord, der ligger 100 meter fra ejendommen. Men ved man det, når man taler 20 år ud i fremtiden? Nej, det gør man ikke, så derfor er det korrekt, at man binder en landmand på arme og ben, hvis man lægger et kabel, som han ikke har mulighed for at flytte, hvis det viser sig, det er nødvendigt for driften af hans ejendom. Vil det ske ret tit? Sandsynligvis ikke, men bare for én landmand langs det 35 kilometer lange kabel kan det være katastrofalt. Derfor bør energinet.dk være den gode gæst, at hvis det sjældne skulle ske, at et kabel nødvendigvis må flyttes, så er energinet.dk også klar til at betale for selv at flytte kablet.

Danmark For abonnenter

Johns kæbe var blød som bølgepap efter strålebehandlinger: - Den ville smuldre væk uden tandbehandlinger

112

Videoovervågning skal fælde tøjtyve

Annonce