Annonce
Sport

Dårlige resultater får Brøndby til at nedjustere

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Selskabet bag superligaklubben Brøndby nedjusterer forventningerne til det samlede resultat for 2019.

Superligaklubben Brøndby har ikke formået at leve op til sidste sæsons gode resultater, og det har indflydelse på økonomien.

Det viser regnskabet for det første kvartal af 2019, som klubben tirsdag har offentliggjort, hvor forventningerne til det samlede resultat for 2019 nedjusteres.

Selskabet forventer nu et underskud på mellem 40 til 50 millioner kroner før skat, hvor der tidligere var forventet et underskud på mellem 10 til 20 millioner kroner.

Nedjusteringerne skyldes især, at de sportslige resultater ikke har levet op til forventningerne. Således ligger holdet nummer fem i Superligaen inden sidste spillerunde.

Fredag missede klubben desuden pokaltriumfen, da det blev til nederlag i pokalfinalen til FC Midtjylland.

Desuden forventer klubben en mindre gevinst i det kommende transfervindue, da den vil fokusere på at optimere truppen til den kommende sæson.

Derfor vil klubben fastholde nøglespillere, forklarer administrerende direktør Jesper Jørgensen.

- Vi skal fastholde udvalgte nøglespillere og supplere med enkelte dygtige spillere udefra og med talenter fra Brøndby Masterclass.

- Med det budget vi har til rådighed, så bør vi altså være konkurrencedygtige i toppen af dansk fodbold.

- Der kan selvfølgelig komme tilbud på enkelte spillere, der er så gode, at vi ikke kan sige nej, men vi arbejder som sagt ud fra en forventning om, at vi fastholder udvalgte nøglespillere, siger han til Brøndbys hjemmeside.

Klubben regner med en transfergevinst på 17 millioner kroner mod en tidligere forventet gevinst på 44 millioner kroner.

Klubben oplyser desuden i regnskabet, at den planlagte aktieudvidelse udskydes til andet halvår af 2019, blandt andet fordi at klubben gerne vil have en ny træner på plads først.

Sidste år leverede Brøndby selskabets bedste årsregnskab i ti år med et overskud på 10,4 millioner kroner før skat.

I første kvartal af 2019 har klubben et underskud på 24,8 millioner kroner før skat.

Forventningerne fra det nye kvartalsregnskab er desuden baseret på, at Brøndby ligger i top-3 i Superligaen i andet halvår af 2019.

/ritzau/

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tak for havefesten

18 år blev det til. 18 år med guitarsoloer, fadøl og festglade mennesker. År med solskin og overskud, men til sidst også for mange år med regnvejr og underskud, og nu er det slut med Rock i Holstebro. Det kan man begræde herfra og til al evighed. I sidste ende var det dog publikum som svigtede, og kombinationen af flere år med dårligere regnskaber var mere end en-dags-festivalen kunne klare. Det er altid trist, når noget, der engang var stort, må lukke og slukke. Mange har erindringer og oplevelser bundet op i arrangementet – ja nogle har måske endda mødt deres udkårne på festivalpladsen, til tonerne af nogle landets mest populære kunstnere. For andre har det været en årlig tilbagevendende begivenhed, hvor man mødte alle de mennesker, man ikke lige fik set nok til i en travl hverdag. Det var ikke uden grund, at det blev kaldt Nordvestjyllands største havefest, der dog de sidste år blev mindre og mindre, mens arrangørerne kæmpede en hård kamp for at skabe et økonomisk bæredygtigt projekt, hvor der var en sammenhæng mellem det musikalske ambitionsniveau og publikums interesse. De kommende dage vil det sikkert være mismodet, der fylder mest - og skuffelse over, at det i sidste ende ikke lykkedes at finde en aftale med kreditorerne, så festivalen fik lige en chance mere til for at bevise sin levedygtighed. Men det ændrer ikke på, at Rock i Holstebro i mange år lavede Nordvestjyllands største fest. Der var år, hvor tilskuertallet nåede op over 10.000, og hvor ikke bare gæsterne fik en fed fest; der var også penge at tjene for de frivillige foreninger, der bidrog til, at festivalen kunne afholdes. Det ville naturligvis være lettere, hvis der ikke var konkurrence, og Rock i Holstebro kunne have koncertmarkedet næsten for sig selv. Men der er i dag kommet et langt større udbud af koncerter og arrangementer året rundt, hvilket kun er positivt for det musikelskende publikum. Tilbage er bare at sige tak for festen og kampen. Og hvem ved, måske der af asken fra Rock i Holstebro vokser nye initiativer frem.

Annonce