Annonce
TTH Holstebro Herrer

Dårlig seedning gør vejen til europæisk gruppespil sværere

Kvalifikationsrunderne til Europa League er proppet med stærke mandskaber, så vejen til det eftertragtede gruppespil kan blive svær for TTH Holstebro. Foto: Johan Gadegaard
Trods en flot europæisk historik træder TTH Holstebro allerede ind i 1. kvalifikationsrunde til Europa League - og med risiko for at skulle møde nogle hårde modstandere på vejen til gruppespillet.
Annonce

Holstebro: Når der tirsdag 28. juli skal trækkes klubnavne op af bowlen til Europa League, vil der være en plastikkugle med TTH Holstebros navn i.

Europa League er et nyt format, der afløser EHF Cuppen som europæisk håndbolds næststørste klubturnering. I forhold til EHF Cuppen, er der blevet skruet op for økonomien i den nye turnering, men også for sværhedsgraden, hvilket man kan mærke konsekvensen af i Gråkjær Arena.

Trods flere år med gode resultater, ikke mindst deltagelse i EHF Cuppens Final 4 så sent som i foråret 2019, må TTH Holstebro nemlig allerede træde ind i første kvalifikationsrunde til den nye turnering.

- Vi havde sat næsen op efter at blive seedet i anden runde, men der er så mange stærke hold med i årets turnering, at det desværre ikke kunne lade sig gøre. I stedet må vi i gang allerede i første kvalifikationsrunde, som skal spilles i weekenden den 29.-30. august, omkring to en halv måned tidligere end vi er vant til at træde ind i de europæiske turneringer, fortæller direktør John Mikkelsen.

Af de fire danske hold i turneringen er det kun fynske GOG, der først træder ind i 2. kvalifikationsrunde.

Annonce

Sværere vej

Pengene i Europa League ligger fra gruppespillet og frem, og det er ikke mindst i det lys, klubben ærgrer sig over, at man ikke blev seedet til først at træde ind i anden kvalifikationsrunde.

- Vejen til gruppespillet bliver sværere end før, både fordi vi nu skal igennem to kvalifikationsrunder, men også fordi kvaliteten af de hold, vi kan møde, er blevet højere. For eksempel kan vi trække et hold som Rhein-Neckar Löwen allerede i anden kvalifikationsrunde, men vores mål vil stadigt være, at vi skal prøve på at komme med i gruppespillet, siger John Mikkelsen.

Seedede hold i Europa League

EHF Cuppen bliver i den nye sæson erstattet af European Handball League, hvor fire danske hold deltager. Lodtrækningen til 1. kvalifikationsrunde finder sted d. 28. juli.

Hold direkte kvalificeret til gruppespillet (12):

Ademar Leon (Spanien), USAM Nimes Gard (Frankrig), SC Magdeburg (Tyskland), Tatabanya (Ungarn), HC Eurofarm Pelister (Markedonien), Orlen Wisla Plock (Polen), Dinamo Bucuresti (Rumænien), Chekhovskie Medvedi (Rusland) Kadetten Schaffhausen (Schweiz), Tatran Presov (Slovakiet), Alingsas HK (Sverige) og Besiktas Aygaz (Tyrkiet).

Hold som er seedet i 2. kvalifikationsrunde (9):

RK Nexe (Kroatien), GOG (Danmark), Benidorm (Spanien), Fenix Toulouse (Frankrig), Montpellier (Frankrig), Füchse Berlin (Tyskland), Rhein-Neckar Löwen (Tyskland), Balatonfüredi (Ungarn) og Sporting CP (Portugal).

Hold seedet i 1. kvalifikationsrunde (30):

Margareten (Østrig), SKA Minsk (Hviderusland), HRK Gorica (Kroatien), RK Dubrava (Kroatien), RK Spacva Vinkovci (Kroatien), Bjerringbro-Silkeborg (Danmark), Skjern (Danmark), TTH Holstebro (Danmark), Bidasoa Irun (Spanien), PAUC (Frankrig), MT Melsungen (Tyskland), Gyöngyös (Ungarn), Valur (Island), Handball Esch (Luxemburg), HC Butel Skopje (Markedonien), HC Metalurg (Markedonien), Haslum Handballklubb (Norge), OIF Arendal (Norge), KS Azoty-Pulawy (Polen), Belenenses (Portugal), SL Benfica (Portugal), Constanta (Rumænien), AHC Potaissa Turda (Rumænien), CSKA (Rusland), HC Victor (Rusland), RK Trimo Trebnje (Slovenien), HC Kriens-Luzern (Schweiz), Pfadi Winterthur (Schweiz), HK Malmö (Sverige) og IFK Kristianstad (Sverige).

Den ekstra kvalifikationsrunde medfører også ekstra udgifter til klubben, som afhængigt af hvor besværlig udekampen bliver at rejse til, kan koste op imod 150.000 kroner.

- Det bliver aldrig en guldgrube for os, at deltage i Europa League, men kommer vi frem til gruppespillet, begynder det at blive attraktivt - og mere end det førhen har været i EHF Cuppen. Der kommer dog også til at være flere kampe, så det spiller ind på økonomien, hvilke modstandere man trækker - om man skal til Sverige eller til Hviderusland og spille sine udekampe, forklarer John Mikkelsen.


Det bliver aldrig en guldgrube for os, at deltage i Europa League, men kommer vi frem til gruppespillet begynder det at blive attraktivt - og mere end det førhen har været i EHF Cuppen.

John Mikkelsen, direktør i TTH Holstebro.


For at forsøge at holde rejseudgifterne nede har det europæiske håndboldforbund inddelt de 30 hold i 1. kvalifikationsrunde i tre geografisk bestemte zoner. TTH Holstebro er placeret i zone 2, som igen er delt op i to puljer. Da Skjern og Bjerringbro-Silkeborg udgør to af de fem hold i den modsatte pulje, betyder det, at TTH er sikker på at trække enten islandske Valur, norske Haslum eller svenske Kristianstad, da man ikke kan trække et hold fra sit eget land.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Syv ting skal fikses, før Holstebro Idrætspark er klar til divisionsfodbold: Formand håber, det giver anledning til at fikse endnu flere

Navne

Dødsfald: den kunstglade frisør

Annonce